REPLICA ONLINE CONSTANTA

1.4° Constanța Mar., 19 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6673
1.4° Constanța Marți, 19 Martie 2024 Anul XX Nr. 6673
 

Florin MITROI: Dacă în sondaje voi sta sub 60%, mă RETRAG cu fruntea sus

Florin MITROI: Dacă în sondaje voi sta sub 60%, mă RETRAG cu fruntea sus

Replica API 11 februarie 2021 | 00:05 6833

A înregistrat cel mai bun scor din toate competițiile electorale la care a participat, dovadă că munca întreprinsă, din 2004 până în prezent, la cârma urbei, este apreciată de locuitori. Penelistul Florin Mitroi, căci despre el este vorba, este primarul care dacă nu ar fi existat, probabil ar fi fost inventat. Administrează de 16 ani comuna Valu lui Traian, unde, aproape de fiecare dată a fost ales cu peste 80% din voturile cetăţenilor, la alegerile locale din 2020 obținând peste 90 %. Mitroi a acordat un interviu ziarului Replica în cadrul căruia a povestit despre cum a început şi cum a reuşit să aducă comuna la unul dintre cele mai ridicate standarde de viaţă din România, dar a dezvăluit și care este cheia succesului său.

Devotamentul este cheia succesului primarului din Valu lui Traian

”Munca este succesul în tot ceea ce faci”! Acesta este motto-ul primarului Florin Mitroi după care se ghidează încă din anul 2004, când a câștigat primul mandat. Este unul dintre cei mai apreciați primari din țară, inclusiv de adversarii politici.

”Dacă depui efortul de a îți ieși lucrul bun, atunci succesul este maxim. Consider că un primar trebuie să fie devotat oamenilor din localitate, să fie un om bun, să își facă un aparat propriu pentru binele oamenilor, iar la primar să se ajungă foarte rar, chiar deloc. Sunt un primar devotat oamenilor și comunei Valu lui Traian. Probabil că ăsta este și succesul meu în localitate, sigur se poate face și o altfel de politică. Campania este campanie, iar în campanie liderii politici trebuie să spună ceea ce vor să facă pentru oameni și nu aruncatul cu noroiul, nu este genul meu. Am trăit și momente de genul în urmă cu câțiva ani, când erau alți lideri politici, dar am depășit, am încercat să mă izolez și să nu mai intru să fiu conflictual”, a spus Florin Mitroi. Primarul din Valu lui Traian nu este apreciat doar de localnici, ci și de adversarii politici locali, care l-ar dori alături de ei. ”Oamenii buni sunt căutați, iar primarii sunt căutați pentru voturi”, este de părere alesul șef.

Din 2004, numărul locuitorilor s-a triplat

Cum a găsit localitatea în anul 2004, atunci când a preluat mandatul? ”Nu era niciun drum asfaltat, nu era canalizare, nu aveam gaze în localitate, nici măcar iluminat, erau aproximativ 15 becuri în toată comuna. Când am luat primăria Valu în 2004, erau în jur de 8.000 și ceva de suflete, în prezent s-a triplat acest număr, avem 22.000 de locuitori. Mă dedic oamenilor din localitate, consider că am reușit să închegăm, suntem ca o familie, eu așa văd, chiar dacă mai sunt un segment de răutăcioși cărora nu le răspund urât.”, mărturisește Mitroi.

Criteriul cel mai important pentru dezvoltarea unei comune este atragerea de fonduri europene. Iar Mitroi a atras atâte fonduri, atâtea cât să claseze comuna pe primul loc pe lista localităților din țară privind absorbția fondurilor europene. ”Am atras 1.180 spre 2.000 de euro pe cap de locuitor în decurs de 8 ani. Acum încercăm să obținem alți bani. Viceprimarul mi-a prezentat o axă care se deschide la Bruxelles pe clădiri de genul primăriilor, încercăm să mai atragem pe fonduri europene”, a anunțat primarul.

Mitroi vrea să transforme localitatea Valu lui Traian în oraș

Florin Mitroi are la activ un palmares de proiecte realizate, proiecte pe alții nu reușit să le bifeze într-o viață. Și are în plan multe altele care vor conduce, speră el, la transformarea localității în oraș. ”Toate proiectele sunt importante pentru noi, localnicii: gazele, canalizarea, asfaltarea, construirea unei biserici, construirea unei școli… avem două grădinițe cu program prelungit, trebuie să dăm ordin de începere a lucrărilor pentru o a treia sau chiar a patra grădiniță cu program prelungit în localitatea Valu lui Traian. Îmi doresc să fac un azil de bătrâni, dar încet le vom face pe toate. La acest moment se lucrează la un proiect pentru o nouă primărie, dar nu o primărie în care primarul să stea în ea. Exclus. O vom localiza undeva central, iar această clădire să rămână pentru un spital micuț. Intenția mea este de a atrage și un investitor de a face un spital în localitate pentru că ne dorim să transformăm comuna în oraș. Investițiile nu se vor termina niciodată în mandatul meu”, avertizează șeful unității administrativ teritoriale.

Dalarea canalului, un obiectiv înalt la care lucrează de ani de zile

Încă din 2006, Florin Mitroi se luptă cu Ministerul Mediului, prin Apele Romane, pentru a implementa un program de dalare a canalului care traversează mai multe localități. ”Din 2006 ne chinuim să dalăm canalul care traversează localitatea de la cap la coadă, unde au fost inundații de aproximativ 3 ori. La acest moment am promisiuni, dar în fiecare mandat am avut, acum s-au schimbat guvernanții, s-au schimbat oameni care conduc instituții, din păcate, nu este în proprietatea noastră ci la ABADL, dar, totuși, sper să reușim în 2 ani de zile să avem și acest proiect finalizat. Noi nu putem să intervenim pentru că este deturnare de fonduri nefiind proprietatea noastră”, a explicat primarul.

”Mă retrag eu cu fruntea sus…”

Nu de puține ori, Florin Mitroi și-a spus că nu va mai candida la primărie. Însă, de fiecare dată, sondajele l-au scos fruntaș. Nu-și putea dezamăgi locuitorii, așa că a candidat din nou. Când va renunța Florin Mitroi la primărie? Când cetățenii nu-l vor mai dori, spune el. ”Faptul că oamenii m-au ales într-un procent atât de mare, mi-a dat puterea și convingerea de a recandida și puterea de a muncii pentru încă 4 ani. Dacă în sondaje, înainte procesului electoral, eu voi sta sub 60%, atunci mă retrag cu fruntea sus. Atunci îmi dau seama că undeva am greșit, nu mi-am făcut treaba ori m-am comportat ciudat față de oameni, nu i-am respectat sau s-a întâmplat ceva. În momentul în care nu mai pot sau nu mai am idei ori o să greșesc undeva, nu o să mai candidez. Ideal este să plec din funcția asta cu fruntea sus, să mă pot respecta și saluta cu oamenii din localitate”, a specificat Florin Mitroi.

Ar renunța la Valu lui Traian pentru Consiliul Județean sau Parlament?!

A fost ofertat, de-a lungul anilor, datorită devotamentului său și a succesului obținut în administrație, să candideze pentru Consiliul Județean, însă a refuzat categoric. ”Timp de 12 ani am tot avut propuneri să candidez la Consiliul Județean Constanța, dar am refuzat categoric pentru că îmi pasă de oamenii din localitate, mai sunt de implementat foarte multe proiecte, iar eu nu am venit în administrație pentru a face carieră personală, consider că am de lucru aici”, a mărturisit alesul șef.

Mai multe detalii despre proiectele primarului Florin Mitroi, puteți urmări în materialul VIDEO de mai jos. Și tot aici puteți afla mesajul transmis de acesta colegilor săi primari. Acelora care vor să atingă succesul în administrație. Așa cum a făcut Florin Mitroi.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
294439101410
5/49
31213917-03-20243 0 1 5 5 7 6
joker
371118333920