REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Florin Roman: Este greu de înţeles de ce PSD se teme atât de mult de votul românilor din diaspora

Florin Roman: Este greu de înţeles de ce PSD se teme atât de mult de votul românilor din diaspora

Replica API 15 septembrie 2020 | 00:00 1064

Liderul deputaţilor PNL, Florin Roman, a declarat luni că este greu de înţeles de ce PSD se teme atât de mult de votul românilor din diaspora, ţinând cont de faptul că, pe fondul pandemiei de COVID-19, unele ţări nu permit deschiderea de secţii de votare.

Florin Roman

"Amendamentul prin care cetăţenii români din diaspora aveau dreptul de a vota sâmbătă şi duminică la alegerile parlamentare, susţinut de PNL, a fost adoptat de plenul Camerei Deputaţilor. Iniţial, acest amendament a fost respins de PSD în Comisia juridică, dar insistenţele parlamentarilor PNL pentru ca românii din diaspora să voteze în două zile, în condiţii de siguranţă medicală, au avut câştig de cauză. Este greu de înţeles de ce PSD se teme atât de mult de votul românilor din diaspora, ţinând cont de faptul că, pe fondul pandemiei de COVID-19, unele ţări nu permit deschiderea de secţii de votare", a arătat Roman într-o declaraţie de presă, scrie Agerpres.

El a adăugat că PSD a refuzat categoric şi discutarea proiectelor de lege iniţiate de PNL, prin care a propus creşterea numărului de parlamentari pentru diaspora, "având în vedere că milioane de români din afara graniţelor ţării şi-au exprimat votul la alegerile europarlamentare şi prezidenţiale".

"PNL solicită PSD să oprească lupta împotriva propriilor cetăţeni. După ce şi-a gazat şi bătut propriul popor şi diaspora pe data de 10 august (n.r. - 2018), acum PSD se opune votului electronic şi creşterii numărului de parlamentari pentru milioanele de români din diaspora. În 6 decembrie, trebuie să le achităm prin vot nota de plată pentru toate aceste mizerii", a afirmat liberalul.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce romani sunt in diaspora? Sclavi....
1
0
Pai diasporenii colorati voteaza ciuma galbena, ce este asa greu de inteles
2
2
Acolo voteaza numai clanurile de tigani restul lucreaza sint ocupati
3
3
nu este de loc greu, ei stiu foarte bine cum i-au tratat atat in diaspora cat si tratamentul aplicat intentiona intr-un 10 august, acum le vine, cum este si FIRESC- nota de plata, va fi extrem de usturatoare
4
2
pt ca acolo se fac magariile, la alegerea lui Basescu au votat 20 persoane intr un minut
3
1
Voturile romanilor adevarati din diaspora vor aduce victoria anti-PSD
6
2

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272