REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.1° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
17.1° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” împlinește 125 de ani de la înființare

Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” împlinește 125 de ani de la înființare

Replica API 1 aprilie 2021 | 22:02 1551

Flotila Fluvială „Mihail Kogălniceanu” aniversează joi, 01 aprilie, 125 de ani de la înființarea primei structuri militare fluviale a Forțelor Navale Române, în anul 1896, când, sub semnătura Regelui Carol I, a intrat în vigoare „Tabloul de repartizare a ofițerilor Flotilei pe corpuri și servicii în anul 1896-1897”, prima formă oficială de organizare a Diviziei de Dunăre, cu responsabilități în transportul trupelor și menținerea libertății de navigație pe Dunăre, ca o măsură esențială pentru apărarea independenței statului român.

Comandamentul Flotilei Fluviale „Mihail Kogălniceanu” continuă tradițiile Diviziei de Dunăre și are în subordine două divizioane de nave de luptă, un divizion de nave sprijin logistic și un regiment de infanterie marină, structuri cu care este în măsură să desfășoare acțiuni militare, pe timp de pace sau în caz de agresiune armată, în zona de responsabilitate fluvială și lagunară a României.

Aniversarea celor 125 de ani va fi marcată printr-o serie de activități, care vor fi organizate în portul militar Brăila și la Biblioteca Județeană Brăila, în perioada 01-28 aprilie. Joi, 1 aprilie, va avea loc, în portul militar Brăila, o festivitate militară restrânsă, în cadrul căreia locțiitorul șefului Statului Major al Apărării, general-locotenent Vasile Toader, va decora Drapelul de Luptă al Comandamentului Flotilei Fluviale cu Ordinul «Virtutea Maritimă”» în grad de „Cavaler”, cu însemn de pace, pentru militari, distincție militară conferită de către Președintele României, în semn de apreciere a înaltului profesionalism şi a rezultatelor importante obținute, de-a lungul timpului, de către personalul unității.

Cu același prilej aniversar, șeful Statului Major al Forțelor Navale, contraamiral Mihai Panait, și comandantul Flotilei Fluviale, contraamiral de flotilă Cornel Rogozan, vor acorda o serie de distincții militare, medalii și plachete aniversare persoanelor care au contribuit la afirmarea valorilor militare ale Comandamentului Flotilei Fluviale.

Evenimentul va fi consemnat în istoria modernă a României și prin medalia aniversară „125 de ani de la înființarea Diviziei de Dunăre”, emisă de către Regia Autonomă Monetăria Statului, într-o ediție limitată, iar la Biblioteca Județeană Brăila, vineri, 2 aprilie, se va deschide pentru public expoziția „Flotila Fluvială la ceas aniversar”, în care vor fi prezentate medalia aniversară „125 de ani de la înființarea Diviziei de Dunăre” și o selecție de documente din colecția Muzeului Național al Marinei Române.

Expoziția „ Flotila Fluvială la ceas aniversar”, va fi deschisă în perioada 01-28 aprilie, conform programului Bibliotecii Județene Brăila, de luni până vineri, orele 11.00-16.00, intrarea fiind gratuită.

A.F.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
brutarii astia au fost construiti la mangalia sectorul 1,blindata de dunare afara de tunul antitanc de 100 din prova si cele 4 mitraliere duble,are si 2 lansatoare de rachete,katiusa cu cate 32 de lovituri,cu cate 3 rezerve care se incarca automat,acuma nu stiu daca mai au rachete
0
0
In poza nu este monitorul MK, este o vedeta blindata fluviala din clasa Brutar, denumirea NATO .Monitoarele din clasa MK, au suprastructura mai mare si artilerie pe suprastructura si au doua turele 100 mm. Un minut si o cautare pe google te va lamuri.
1
0
Monitorul Kogalniceanu din poza, este cea mai mare nava de lupta fluviala din lume
0
0
divizia de dunare a avut prima baza la izmail pe bratul chilia,abia dupa schimbul bugeacului cu dobrogea am avut si divizia de mare
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272