REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
16.2° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

FOCAR de infecție cu CORONAVIRUS la DSVSA Constanța

FOCAR de infecție cu CORONAVIRUS la DSVSA Constanța

Replica API 21 iulie 2020 | 00:00 4995

Potrivit mai multor surse din cadrul DSP Constanța, trei angajați ai Direcției Sanitar Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor Constanța au fost depistați pozitiv cu coronavirus și sunt în prezent internați la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. Direcția de Sănătate Publică a efectuat deja o anchetă epidemiologică și a dispus izolarea tuturor contacților direcți.

Angajații DSVSA sunt internați în spital

În plus, pe lângă angajații DSVSA, există și cazuri de coronavirus la Compania Națională Canalele Navigabile. „A fost făcută o anchetă epidemiologică, s-a făcut izolarea tuturor persoanelor, s-au testat contacții direcți și cei trei angajați sunt internați în prezent la Spitalul de Boli Infecțioase Constanța. De asemenea, sunt cinci cazuri de coronavirus la Compania Națională Canalele Navigabile”, afirmă surse din cadrul Direcției de Sănătate Publică din Constanța.

DSVSA Constanța bagă coronavirusul sub preș

Deși majoritatea instituțiilor din Constanța au anunțat infectarea angajaților printr-un comunicat de presă persoane infectate, acest lucru nu se aplică și în cazul DSVSA. Primul comunicat al instituției în acest an a fost publicat pe site-ul instituției chiar luni, 20 iulie, dar nu viza niciun anunț despre angajații infectați, ci conținea date despre controalele efectuate weekend-ul trecut.

Cinci cazuri la CN Canalele Navigabile

În ceea ce privește cazurile de coronavirus de la CN Canalele Navigabile, primul caz a apărut în cursul zilei de sâmbătă, 18 iulie, pacientul fiind internat la Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța, urmând un tratament medicamentos. Celelalte patru cazuri au fost descoperite în urma anchetei epidemiologice pentru identificarea și înlăturarea pericolului de răspândire a virusului printre ceilalți angajați ai companiei.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Decat sa bagam in starea de urgenta 20M de oameni, nu mai bine de bagam noi, cei 20M pe tine in p... m...?
1
2
ce inseamna surse din cadrul DSP? nu e cam confuza si neprofesionista exprimarea? zic si eu...
11
2
trebuie bagata starea de urgenta, ca altfel nu se poate
17
3

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218