REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.2° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
16.2° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

FOCAR DE INFECŢIE! Fosta cantină a ajuns groapa de gunoi a localităţii

FOCAR DE INFECŢIE! Fosta cantină a ajuns groapa de gunoi a localităţii

Replica API 31 martie 2018 | 00:00 323

Imagini dezolante la Tortomanu

Imagini dezolante la Tortomanu

Imagini incredibile dintr-o localitate, în anul 2018! Este vorba de comuna Tortomanu din judeţul Constanţa, unde un incendiu a mistuit în urmă cu mai bine de 6 luni o clădire, fostă cantină. De atunci, există presiuni asupra conducerii unităţii administrativ-teritoriale pentru a igieniza zona şi de a găsi soluţii pentru reconstrucţie, dar este, din câte se pare, lăsată în voia sorţii.

Fosta cantină, care era și locuibilă a fost pusă la pământ aproape în totalitate de către un incendiu în urmă cu mai bine de jumătate de an. Imobilul este în apropierea unui loc de joacă pentru copii. De altfel, locuitorii precizează că cei mici care se joacă acolo se duc adeseori și în zona imobilului devastat. Problema este că zona nu a fost igienizată și există șanse mari ca cei mici să se îmbolnăvească, un copil fiind găsit cu mulți purici după ce s-a jucat pe ruinele fostei cantine.

De altfel, zona este și un pericol real pentru cei care îndrăznesc să treacă pe acolo. Bucățile din clădire care au mai rămas în picioare sunt pe cale să cadă oricând, copiii putând fi loviți de vreo bucată de cărămidă care ar putea să facă o victimă nevinovată.

Presiuni au fost făcute în rândul aleșilor locali, dar se pare că ignoră constant acest aspect după cum ne-a punctat un localnic. „I-am spus primarului de atâtea ori că trebuie făcut ceva acolo, dar se pare că nu există cale de comunicare”, a punctat bărbatul din localitate. De precizat este că la momentul redactării acestui material, edilul din Tortomanu nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere. Cert este că locul respectiv trebuie neapărat igienizat.

Claudia CORBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Locul respectiv este proprietate privata . Adica , cineva a locuit acolo pana cand copiii sai au incendiat cladirea . Acum , sigur , ca dupa incendiu ... Primaria nu are temei legal nici pentru reconstructie si nici pentru demolare , doar eventual , pentru igienizare , daca sunt bani in acest sens . Proprietarul spatiului este juridic responsabil si in aceasta jenanta situatie . Sa punem in sarcina primarului toate cate sunt prost gestionate in localitate este o mare prostie !
4
3

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102