REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.2° Constanța Mar., 23 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6708
11.2° Constanța Marți, 23 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6708
 

Focar de infecție în Murfatar; Primarul Cojocaru cunoaște situația! Video

Focar de infecție în Murfatar; Primarul Cojocaru cunoaște situația! Video

Replica API 6 august 2022 | 00:00 1604

Orașul Murfatlar este localizat la o distanță de doar 20 de kilometri de municipiul Constanța, pe malul canalului Dunăre Marea-Neagră. În apropierea podului te izbește imaginea dezolantă a unui teren plin cu peturi, resturi de scutece, resturi alimentare și alte gunoaie amestecate cu lemne. Așa înțeleg unii dintre locuitorii județului să își bată joc de mediul înconjurător și de sănătatea celorlalți. Un teren a fost trasnformat în groapă de gunoi și, nu este, din păcate, un caz singular, în tot județul existând cetățeni certați cu bunul simț, oameni care aruncă gunoaiele la întâmplare. În schimb, primarul orașului, Cojocaru Gheorghe, a declarat că știe situația, dar nu este vorba depozitare ilegală, ci doar un teren folosit pentru selectarea gunoiului.

O situație de-a dreptul scandaloasă se perpetuează la intrare în orașul Murfatlar. Există persoane care, din comoditate sau din lipsa celor 7 ani de acasă prefer să arunce gunoiul menajer pe spațiul verde, formându-se astfel adevărați munți de gunoaie. Peturi, scutece, resturi alimentare, dar și alte gunoaie vegetale au acaparat spațiul verde.

Exasperați de gunoaie, locuitorii spun că au făcut numeroase sesizări către Garda de Mediu și autorităție locale, însă măsurile au fost doar unele superificiale. Se pare, totuși, că reprezentanții Gărzii de Mediu nu au avut nicio sesizare venită din partea locuitorilor, conform celor transmise Comisarului Șef, Steluța Popescu.

Gheorghe Cojocaru

Iată ce spune primarul Gheorghe Cojocaru!

Se pare că și administrația publică locală cunoaște situația terenului din Murfatlar, însă nu este vorba despre gunoaie menajere care să pună în pericol viața oamenilor, ci este vorba despre deșeuri vegetale, fiind vorba despre crengile strânse din oraș care sunt depozitate, iar apoi trimise către firma de salubrizare.

,,Îl cunosc pe locuitor, vorbește de un teren care este în proprietatea noastră pe care îl folosim pentru a depozita resturi vegetale pe perioadă scurtă. Cărăm crengile, le sortăm și apoi le trimitem către firma de salubrizare. Este o prostie! Domnul vine în fiecare zi și filmează acolo. Știu despre ce este vorba.”, a transmis primarul orașului Murfatlar, Cojocaru Gheorghe.

Video:

Andreea VREJOIU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Toti sunteti mincinosi,tot sa traiesti din politica,o Tara de corupti,mincinosi
1
0
Incet incet se va rezolva . Dintr-o data nimeni nu poate rezolva ce nu sa facut in ani din urma . Hai sa-l lasam sa duca mandatul pana la capat si dupa patru ani tragem linie si vedem ce a facut din tot ce a spus . In toata tara se intampla ca cetateni sa arunce si este greu de gestionat . Sper sa gaseasca o solutie si sa ii prinda pe cei care nu respecta natura . Succes domnule George Cojocaru . Este baiat bun cu dorinta de a face .
0
0
Georgica dai inainte cu gazele,cu asfaltarile si celelalte obiective propuse si lasa i sa filmeze cat vor..oricum bat campii
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218