REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.8° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Focar de norovirus la liceul din Timișoara unde zeci de elevi și profesori au ajuns la spital

Focar de norovirus la liceul din Timișoara unde zeci de elevi și profesori au ajuns la spital

Andreea CONDURACHE 4 aprilie 2024 | 08:03 753

Sunt cursuri online, azi și mâine, la un colegiu din Timișoara, unde zeci de elevi și profesori s-au îmbolnăvit. Medicii spun că școala este un focar de norovirus. În celelalte școli din oraș, elevii au fost sfătuiți să poarte mască.

Focar de norovirus la liceul din Timisoara unde zeci de elevi si profesori au ajuns la spital

Minodora Georgescu - profesoară de franceză: „Am avut dureri abdominale, dar sunt bine acum. Mă îngrijorează situația elevilor noștri, sper să fie toți bine, să se facă sănătoși și să revenim în sala de clasă.”

Profesoară: „Unii au băut apă de la dozator, alții n-au băut și tot li s-a făcut rău, deci nu știm.”

Mihai Gafencu - director medical al Spitalului de Copii Louis Țurcanu din Timișoara: „Aceleași simptome au avut toți: dureri abdominale, vărsături și unii dintre ei diaree M-am dus la început cu gândul spre o intoxicație, după care am văzut că mulți dintre ei prezintă febră și atunci ne îndreptăm din ce în ce mai mult spre o patologie infecțioasă, posibil virală”

Cornelia Bubatu - purtător de cuvânt al DSP Timiș: „Au fost prelevate 5 probe de apă, atât de la rețea, cât și de la dozatoarele de apă aflate în incinta unității care ulterior au fost sigilate și scoase de la consum. ”

În toate școlile din oraș au fost luate măsuri pentru protejarea copiilor.

Carmen Bociu - director la Liceul Teoretic „Grigore Moisil” din Timișoara: „Am cerut colegilor să insiste pe lângă copii să poarte mască, am și distribuit la fiecare sală de clasă atâtea măști câte au fost necesare.”

În urma testelor de laborator, s-a stabilit că trei dintre copii ar fi infectați cu norovirus. Acesta se poate răspândi prin consumul de apa și alimente contaminate, dat poate fi transmis și prin contact direct de la o persoană la alta, conform digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468