Focar de salmonella la cea mai mare fabrică de ciocolată din lume
Focar de salmonella la cea mai mare fabrică de ciocolată din lume
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestO fabrică de ciocolată din Belgia, cea mai mare din lume, și-a închis temporar porțile după ce a descoperit salmonella într-un lot de producție, relatează CNN.
Producătorul elvețian de ciocolată Barry Callebaut a întrerupt producția la fabrica sa din Wieze, Belgia, a precizat compania într-un comunicat.
Fabrica din Wieze este cea mai mare fabrică de ciocolată din lume, potrivit site-ului guvernamental de turism Visit Flanders, scrie stiripesurse.ro.
"Pentru Barry Callebaut siguranța alimentară este primordială. Programele noastre solide de siguranță alimentară în vigoare ne-au permis să identificăm rapid lecitina ca sursă a contaminării", a precizat compania în declarație, adăugând că autoritățile belgiene din domeniul alimentar (FAVV) au fost informate despre incident.
Compania a precizat că a luat măsuri de precauție, inclusiv rechemarea tuturor produselor fabricate de la momentul testelor. Producția din Wieze va rămâne suspendată până la noi dispoziții.
"În prezent, luăm legătura cu toți clienții care ar fi putut primi produse afectate", se arată în declarație.
Într-o declarație de vineri, Barry Callebaut a precizat că nicio ciocolată contaminată nu a "intrat în lanțul alimentar cu amănuntul".
Compania, care a realizat vânzări de aproape 8 miliarde de dolari în anul financiar 2020-21, produce ciocolată pentru alte firme, inclusiv pentru mici ciocolatieri și marile branduri, deși a refuzat să ofere numele clienților săi atunci când a fost întrebată de CNN Business.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News