REPLICA ONLINE CONSTANTA

20.5° Constanța Vin., 29 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6683
20.5° Constanța Vineri, 29 Martie 2024 Anul XX Nr. 6683
 

FOCURI de ARMĂ în Portul Constanța!

FOCURI de ARMĂ în Portul Constanța!

Replica API 7 octombrie 2020 | 00:00 5413

Poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Constanţa, au descoperit, în Portul Constanța, peste 5.600 de pachete cu țigări de contrabandă, la bordul unei nave sub pavilion Sierra Leone.

În data de 05.10.2020, polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, coordonați de procurorul din cadrul Parchetului Curții de Apel Constanța, aflându-se în exercitarea atribuțiilor de serviciu în Portul Constanța, au desfășurat o acțiune în vederea combaterii contrabandei cu țigări, în cadrul unui dosar penal.

Astfel, în dana 93, în dreptul unei nave sub pavilion Sierra Leone, polițiștii de frontieră au observat câteva persoane care descărcau mai multe baxuri de țigări.

”Polițiștii de frontieră au intervenit pentru reținerea acestora, însă cei patru nu s-au supus somațiilor verbale, încercând să fugă. Astfel, lucrătorii noştri au executat trei focuri de avertisment în plan vertical, cu respectarea prevederilor legale, persoanele fiind reţinute imediat şi conduse la sediul instituţiei”, potrivit anchetatorilor.

În continuarea cercetărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit faptul că cei în cauză sunt trei cetățeni sirieni și un cetățean libian, cu vârste cuprinse între 20 și 33 de ani, care au declarat că intenţionau să le comercializeze pentru a obţine profit.

De asemenea, în continuarea acțiunii, s-a efectuat un supracontrol asupra navei sub pavilion Sierra Leone, fiind descoperite în total, pe teritoriul național și la bordul navei, 5.660 pachete de ţigări în valoare de aproximativ 79.000 lei și suma de 1.660 de dolari, care au fost indisponibilizate.

În cauză, cei patru sunt cercetați, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă calificată, la finalizare urmând a fi luate masurile legale.

L.I.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Atat ne-a mai ramas in viata asta de kakat , o tigarica ieftina fara timbru , un cafel si-o bericica ! V-a apucat corectitudinea pe bugetul limitat al fumatorilor , s-a terminat marea eveziune in tara asta si v-ati apucat de fumatori....gijania mamilor voastre !
0
0
Pentru 1660 de dolari face Trump cerere de revenire a banilor in visteria USA, iar tigarile sa le dea gratis la detinuti.
1
0
Sa fac lumina in acest caz. Nu exista procuror....astea sunt povesti de adormit copii. Politistii, vamesii si cei de la capitani sunt toti niste hoti ordinari, care oricum isi iau partea lor de la nave. In cazul de fata, mai mult ca sigur, politistii au primit ceva informatii, ori erau accidental in zona si i au vazut pe prostii de arabi cum incercau sa scape de tigari. La 100 lei cartonul, e ceva profit. Tigari se aduc in port de 50 ani, si se vor aduce si peste 100 ani. Multumesc.
3
2
Mai stati naibii in banca voastra..de aia nu mai are la abator ieftine sa luam si noi la munvitori.
6
0
Esti vai de steaua ta........un gunoi care respira si vorbeste......pt tine cred ca era mai bine cu Radu si Costache sau luptatorul de K1.......erai probabil mana lor dreapta, cu care stim ce face fiecare....
6
2
Ii scoate preda la arat ca poate isi pastreaza functia si nu-l dau afara ca nu mai are acces la informatii clasificate de golan ce e.. iar Popescu ovi ii vrea locul.. casino si poker scrie pe noi.. ha, ha
7
7
Au procurorii....ba da ce repede-i mai laudati. Pai noaptea, pe dana stau procurorii la panda...
7
1
Dar de unde au mai fratilor atatea tigari si unde le duceau la praduiala, ca doar nu bateau din usa in usa prin cartierele constantei?Mai degraba au stricat piata intrand peste altii iar rezultatatul se vede.Bravo politia, colaborari cat mai fructuoase si sifonari cat mai multe.Caci asa cum stau dosarele de contrabanda la sertar, astaptand a trece cei 5 ani pentru a se prescrie si a inceta urmarirea penala, se pare ca asta e solutia.SIFONAREA
11
2
Cum ba sa bage procurorii la inaintare? Voi de unde mai mancati haha
4
1

REPLICA

LOTO

6/49
15331744146
5/49
383120264010
joker
3416910367