REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Dum., 19 Mai 2024
Anul XX Nr. 6734
17.4° Constanța Duminică, 19 Mai 2024 Anul XX Nr. 6734
 

FOCURI de ARMĂ la Washington: Susţinătorii lui Trump au pătruns în Camera Reprezentanţilor

FOCURI de ARMĂ la Washington: Susţinătorii lui Trump au pătruns în Camera Reprezentanţilor

Replica API 7 ianuarie 2021 | 00:00 2606

Susţinătorii preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au pătruns miercuri în plenul Camerei Reprezentanţilor, care fusese deja evacuată. Aceştia s-au implicat într-o confruntare armată cu agenţii de securitate de la Capitoliu, care au transmis că au auzit focuri de armă, relatează EFE, citată de Agerpres.

Primarul capitalei americane Washington, Muriel Bowser, a decretat miercuri stare de asediu pentru 24 de ore.

Nicio persoană, în afara angajaților din serviciile esențiale, nu are voie să iasă pe stradă. Măsură a fost luată după ce președintele în exerciţiu Donald Trump le-a cerut susţinătorilor săi să meargă şi să protesteze împotriva certificării de către senatori a victoriei lui Joe Biden în alegerile prezidențiale, iar protestatarii au intrat în incinta Capitoliului. Toți senatorii americani au fost evacuați de urgență.

În urma evenimentelor aflate în derulare, Congresul Statelor Unite ale Americii a suspendat sesiunea menită să certifice victoria lui Joe Biden, relatează AFP, citată de stiripesurse.ro.

Vicepreşedintele Mike Pence a fost evacuat

Vicepreşedintele american, Mike Pence, a fost evacuat din Capitoliului american, unde se afla miercuri pentru sesiunea comună a Congresului, transmit agenţiile internaţionale de presă, citate de Agerpres.

Mike Pence

Înainte ca dezbaterile să se transforme în haos, Mike Pence deschisese şedinţa comună a Camerei Reprezentanţilor şi Senatului pentru oficializarea votului celor 306 mari electori în favoarea lui Joe Biden, contra 232 pentru Donald Trump.

Potrivit Constituţiei SUA, rolul vicepreşedintelui este de "a deschide" certificatele trimise de fiecare din cele 50 de state.

O femeie, în stare critică după ce a fost împuşcată în piept în perimetrul Capitoliului

O femeie se află în stare critică după ce a fost împuşcată în piept în perimetrul Capitoliului din capitala SUA, Washington, a transmis miercuri postul CNN, citat de Reuters si Agerpres.

Şi agenţia EFE a relatat că cel puţin o persoană a fost rănită de glonţ în asaltul susţinătorilor preşedintelui în exerciţiu Donald Trump asupra Congresului SUA, după cum au confirmat surse ale serviciilor de urgenţă pentru canalul local din District of Columbia al postului Fox.

Mike Pence: Protestatarii implicaţi în violenţe vor răspunde în faţa legii

Vicepreşedintele în exerciţiu al SUA, Mike Pence, a declarat miercuri că protestatarii implicaţi în violenţele de la Capitoliul din Washington vor răspunde în faţa legii, transmite Reuters.

Pence a cerut încetarea imediată a protestelor violente şi a insistat că orice persoană implicată trebuie să părăsească imediat clădirea.

Şi fostul director al Serviciilor Naţionale de Informaţii, Richard Grenell, a cerut poliţiei să aresteze imediat pe oricine participă la violenţele de la clădirea Capitoliului, numind astfel de acte "neamericane". "Oricine participă la violenţe trebuie arestat. Este inacceptabil. Şi neamerican", a scris el pe Twitter, potrivit postului CNN.

Joe Biden: Este insurecție. Sunt șocat. Trump să iasă la TV să apere Constituția!

Președintele ales al SUA, Joe Biden, s-a adresat miercuri națiunii pe fondul asedierii Congresului american de către susținătorii lui Donald Trump:

Joe Biden

„Democrația noastră se află sub un asalt fără precedent. Un asalt asupra citadelei libertății, a Capitoliului însuși

Vreau să fie foarte clar, scenele de haos de la Capitoliu nu reflectă America, nu reprezintă ce suntem noi.

Ceea ce vedem este un număr mic de extremiști. Este grotesc, dezordine, haos, nesupunere. Cer acestei mulțimi să se retragă și să lase democrația să lucreze.

Cer lui Donald Trump să între în direct la TV să își respecte jurământul, să apere Constituția și să ceară încetarea acestui asediu.

Să ataci Capitoliul, să spargi geamuri să ocupi birouri să intri în birourile Senatului, în birourile Camerei Reprezentaților nu înseamnă un protest, asta înseamnă insurecție.

Lumea se uită la noi. La fel că toți americanii și eu sunt șocat și întristat. Națiunea noastră care a fost atâta timp o lumina intră într-un moment atât de întunecat.“

Purtătorul de cuvânt al Pentagonului, Jonathan Hoffman, a anunțat miercuri că întreaga Gardă Națională din capitala americană Washington a fost mobilizată după ce clădirea Capitolului a fost ocupată de susținătorii lui Donald Trump. S-au tras focuri de armă și s-a dat cu grenade lacrimogene. De asemenea au avut loc lupte între forțele de ordine și protestatari, scrie stiripesurse.ro.

"Garda Națională din D.C a fost mobilizată pentru a oferi ajutor forțelor de ordine”, a anunțat purtătorul de cuvânt al Pentagonului.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sosoaca lipsea de acolo.
4
0
Si IOHANIS indemna populatia sa iasa in strada la proteste,or americanii au vrut prin ruga presedintelui TRAMP sa ne urmeze exemplul???
3
0
acei vandali sunt de fapt activisti PEEESEEEDEEEE care vor sa distruga democratia
3
0
Si cretinii astia ne dau noua lectii de democratie! In ce hal a ajuns tarisoara asta
6
0
Nu dureaza mult si situatia lor se va stabiliza. Cu noi e mai nasol. Aici este mai mult decat evident ca totul va fi rau. Nici cei mai optimisti nu mai cred intr-un viitor pozitiv pentru tara noastra.
2
0
distruga america , prea si a luato la purtare peste tot in lume !
6
3
iar pentru cine tine cu porcul muie cu mult cacat !!!
3
4
daca n-ar fi atata nedreptate nu s-ar rascula lumea, de ce credeti ca se rascoala ? de prea mult bine? nimeni nu se rascoala de bine, oamenii s-au saturat de samavolnicia celor puternici, candva or sa plateasca toate abuzurile care le-au aplicat prostimii care nu mai indura asuprirea si exploatarea fara de limite, foarte bine a facut poporul american, jos cu dictatura celor putini care-i exploateaza pe cei multi
6
5
Nu au fost furate voturi in sua.
5
4
Ba aia se omoara ... dar au un trotuar complet, au linii de autobuz, semafoare inteligente, parcari, nu pun pe avarii sa isi ia tigari pe pista de biciclete, nu isi clatesc ochii in gunoaie, nu merg prin noroaie, nu au centrul o mizerie tiganeasca, nu au tigani scarbosi, nu mor de foame, nu isi trimit copiii la cersit cu handicapul la vedere, nu se sicaneaza in trafic. Tot e mai bine asa ca ce plm ii plangeti voi pe americani si va spargeti capul ?Besi
7
3
Ma doare-n pula de ei. Noi crapam de foame in celalalt colt de lume si ne fute grija de americani
9
3
lumea se schimba. traiul parazitar aducator de voturi, incurajat de democrati pe spinarea celor ce muncesc aducand bani la bugetul tarii, va duce in final la segregare. razboiul civil nu este ceva ce tine doar de istorie. nici Europa nu este departe, sufocata de parazitismul islamic importat de Merkel.
14
2
SUA are nevoie de ajutor.
10
1
Ce misto.... Sa intre si prin casele jidovilor care l-au sponsorizat pe Biden... Acum au pula la cur si ei.... Prea se cred cocosi...
10
5
Lasa strambele rusesti cumetre , nu cred ca va mai merge mult cu manipularea . Puteai sa zici ca Trump trebuie arestat , fara sa mai dai si in Rezist
5
9
Trebuiesc arestati cei care au intrat acolo si vazut daca sunt instigatori sau republicani. Par a fi instigatori care fac rau nu numai lui Trump dar si Americii in general,chiar lui Biden. Seamana tehnica lor cu cea de tip rezist unde se fac astfel de pregatiri speculative pentru situatii critice de ani de zile. Americanii stiu asta. Oamenii lui Trump sunt naivi ca toti politicienii invechiti care nu inteleg cat de pregatiti sunt extremistii. Lumea se schimba. Serviciile nu informeaza corect se pare pe cei de la putere in multe tari despre tehnicile de luare din strada a puterii. Romania stie.
12
5
bine ai venit...
10
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468