REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.9° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Foo Fighters va susţine două concerte în memoria toboşarului Taylor Hawkins

Foo Fighters va susţine două concerte în memoria toboşarului Taylor Hawkins

Replica API 10 iunie 2022 | 00:00 652

Trupa rock americană Foo Fighters a anunţat că va susţine în septembrie două concerte în memoria toboşarului său, Taylor Hawkins, care a murit în luna martie la vârsta de 50 de ani, informează DPA.

Într-un comunicat publicat pe site-ul său oficial, grupul american precizează că un concert omagial va avea loc pe stadionul Wembley din Londra pe 3 septembrie şi va celebra "talentul monolitic şi personalitatea magnetică" a fostului său toboşar.

Foo Fighters va susţine apoi un alt concert, pe 27 septembrie, la The Kia Forum din Los Angeles. Acestea vor fi primele două spectacole pe care formaţia americană la va susţine după ce Taylor Hawkins a fost găsit decedat în camera unui hotel din Columbia, pe 25 martie.

Cauza morţii sale nu a fost încă anunţată, însă un raport toxicologic preliminar a arătat prezenţa a 10 substanţe în organismul muzicianului, inclusiv opiacee şi marijuana.

"Dave Grohl, Nate Mendel, Chris Shiflett, Pat Smear şi Rami Jaffee vor fi alături de familia Hawkins pentru a celebra viaţa, muzica şi iubirea faţă de soţul, tatăl, fratele şi colegul nostru de trupă cu ocazia 'The Taylor Hawkins Tribute Concerts'. A fost unul dintre cei mai respectaţi şi mai iubiţi oameni din muzica modernă, iar talentul monolitic şi personalitatea magnetică a lui Taylor l-au făcut să fie îndrăgit de milioane de fani, colegi, prieteni şi alte legende ale muzicii din lumea întreagă", a adăugat trupa americană în acelaşi comunicat, citează Agerpres.

Văduva toboşarului, Alison, a publicat un mesaj pe Instagram în care şi-a exprimat la rândul ei "admiraţia şi cele mai profunde mulţumiri pentru fanii Foo Fighters".

Taylor Hawkins a cântat peste două decenii în Foo Fighters, trupa înfiinţată de Dave Groohl, fostul toboşar al grupului Nirvana, alături de Nate Mendel, Pat Smear, Chris Shiflett şi Rami Jaffee.

S-a alăturat trupei Foo Fighters în 1997 după ce participase la un turneu al cântăreţei Alanis Morrissette. El a jucat alături de ceilalţi membri ai formaţiei californiene şi într-un film lansat recent, "Studio 666".

În urma morţii sale din luna martie, trupa Foo Fighters şi-a anulat concertele programate în cadrul unui turneu, precum şi recitalul pe care urma să îl susţină la gala de decernare a premiilor Grammy.

Formaţia americană a câştigat premiile decernate în toate cele trei categorii la care a fost nominalizată la cea de-a 64-a gală Grammy Awards.

Line-up-ul pentru fiecare dintre cele două concerte omagiale din luna septembrie va fi anunţat în curând, iar biletele vor fi puse în vânzare pe 17 iunie.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212