REPLICA ONLINE CONSTANTA

11° Constanța Mar., 7 Mai 2024
Anul XX Nr. 6722
11° Constanța Marți, 7 Mai 2024 Anul XX Nr. 6722
 

Formaţia The Who, celebrată printr-o monedă comemorativă

Formaţia The Who, celebrată printr-o monedă comemorativă

Replica API 27 mai 2021 | 00:00 520

Monetăria Regală a Marii Britanii a emis o monedă comemorativă dedicată formaţiei The Who, un omagiu adus carierei legendare a trupei britanice, relatează contactmusic.com, citat de Agerpres.

Roger Daltrey

Foto: (c) ultimateclassicrock.com

The Who calcă astfel pe urmele formaţiei Queen şi a muzicienilor Elton John şi David Bowie, omagiaţi în Marea Britanie prin emiterea unor monede comemorative oficiale în cadrul seriei ''Music Legends'' a The Royal Mint.

Liderul trupei, Roger Daltrey, a fost cel care a bătut prima monedă din colecţia dedicată trupei The Who.

Designul monedei include drapelul Regatului Unit, logo-ul curentului ''Mod'' din care a făcut parte şi The Who, dar şi o chitară Rickenbacker sub forma unei mese de pinball, o referire la hitul din 1969 al trupei, ''Pinball Wizard'', de pe LP-ul ''Tommy''.

Sursa foto din deschidere: planetradio.co.uk

Moneda este parţial imprimată digital pentru a scoate în evidenţă ''culorile roşu, alb şi albastru ale emblemei trupei''.

Pe un număr limitat de exemplare va fi prezent un efect ''special de undă de şoc, ce radiază din difuzor - amplificând detaliile monedei'', o aluzie la faptul că The Who a deţinut timp de un deceniu recordul pentru cel mai zgomotos concert.

''Este o onoare să avem o monedă produsă pentru a celebra moştenirea muzicală a The Who. Designul monedei surprinde adevărata esenţă a trupei şi ceea ce reprezentăm. A fost un moment fantastic, faptul că am avut ocazia să bat una dintre primele piese din colecţie şi să văd tehnologiile şi procesele implicate în realizarea monedei'', a declarat Daltrey, citat într-un comunicat.

Chitaristul Pete Townshend a adăugat: ''Sunt încântat că activitatea formaţiei este recunoscută prin această gamă fantastică de monede de la The Royal Mint''.

Clare Maclennan, cea care deţine funcţia de director al diviziei de monede comemorative din cadrul The Royal Mint, a comentat: ''The Who este o formaţie britanică legendară, care lasă în urmă o moştenire muzicală incredibilă, aşa că ni s-a părut corect să o onorăm cu o monedă oficială a Marii Britanii''.

''Moneda The Who este cea mai recentă din seria noastră specială 'Music Legends', care celebrează artiştii britanici legendari printr-un design nou şi original. A fost un privilegiu să îl avem pe Roger Daltrey în vizită la 'The Mint' unde s-a întâlnit cu echipa de producători care au creat acest design minunat şi a bătut una dintre primele monede'', a adăugat Maclennan.

''Seria noastră 'Music Legends' atrage noi generaţii de colecţionari de monede şi sperăm că acest design va deveni o parte preţuită a suvenirurilor fanilor'', a adăugat Clare Maclennan.

Grupul The Who a fost înfiinţat la Londra în 1964 în formula Roger Daltrey, voce, Pete Townshend, chitară, John Entwistle, chitară bass şi Keith Moon, baterie. Dintre aceştia, doar Daltrey şi Townshend mai activează în prezent în formaţie, alături de muzicieni colaboratori. Cel mai recent album al trupei, ''Who'', a fost lansat în 2019.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212