REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Mie., 15 Mai 2024
Anul XX Nr. 6730
15.5° Constanța Miercuri, 15 Mai 2024 Anul XX Nr. 6730
 

Forțele de Apărare ale Israelului cer ca toţi civilii din orașul Gaza, peste un milion de oameni, să fie evacuaţi

Forțele de Apărare ale Israelului cer ca toţi civilii din orașul Gaza, peste un milion de oameni, să fie evacuaţi

Mirela PASCAL 13 octombrie 2023 | 08:40 342

Forțele de Apărare ale Israelului cer ca toţi civilii din orașul Gaza să fie evacuaţi. Oamenii sunt sfătuiţi să îşi părăsească locuinţele şi să se mute în partea de sud a enclavei, pentru propria lor siguranță și protecție şi pentru a nu fi transformaţi de teroriştii Hamas în scuturi umane.

Fortele de Aparare ale Israelului cer ca toti civilii din orasul Gaza, peste un milion de oameni, sa fie evacuati

Oficialii israelieni precizează că în următoarele zile, vor continua să opereze semnificativ în oraşul Gaza și vor depune eforturi considerabile ca să evita rănirea civililor.

De altfel, Forţele de Apărare ale Israelului au avertizat şi ONU, la începutul nopţii trecute, că întreaga populație palestiniană din nordul Fâșiei Gaza ar trebui să se mute în partea de sud a enclavei, în cel mult 24 de ore. Şi vorbim despre peste 1 milion 100 de mii de civili. ONU face apel ca orice ordin de evacuare de acest fel să fie anulat. Este imposibil să evacuezi peste 1 milion de oameni, în condiţii de război, fără consecinţe umanitare grave şi pierderi semnificative de vieţi omeneşti, spun reprezentanţii ONU.Peste 420 de mii de oameni au fost nevoiţi deja să-și părăsească locuinţele din Fâșia Gaza, conform Organizației Națiunilor Unite. Sunt tensiuni uriaşe şi bombardamente masive în aceste momente la graniţa Israelului cu Fâşia Gaza. Trupele israeliene se pregătesc pentru ofensiva terestră asupra enclavei, ofensivă care ar putea să înceapă în orice moment, potrivit antena 3.

Zeci de tancuri sunt deja pregătite la frontieră şi aşteaptă semnalul pentru a începe asaltul. Până atunci, însă, ministrul israelian al Energiei a declarat că Fâșia Gaza nu va primi electricitate, apă şi combustibil până când ostaticii nu vor fi eliberați. Crucea Roșie avertizează că spitalele din Gaza riscă să se transforme în morgi din cauza asediului israelian. Între timp, bilanţul continuă să crească. De sâmbătă până acum, peste 1.500 de oameni au murit în Fâşia Gaza şi mai mult de 1.300 de în Israel.

În tot acest context Bruxelles reactionează. Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, şi preşedinta Parlamentului European, Roberta Metsola, vor ajunge ASTAZI în Israel, în semn de solidaritate. Vizita lor vine după cea a Secretarului american de stat Antony Blinken.

Tot astăzi, va ajunge la Tel Aviv şi secretarul american al apărării, Lloyd Austin.Update 08:00 Civilii mai sunt sfătuiţi să nu se apropie de zona gardului de securitate cu Israelul. Solicitarea vine în condiţiile în care teroriștii Hamas se ascund în oraşul Gaza, în subteran sau în case și clădiri în care locuiesc civili nevinovați, spune Armata israeliană.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
❤️ Fete fierbinți te așteaptă --- X18.FUN
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
204933262414
5/49
3573633186
joker
514837407