REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
13.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fost ADMINISTRATOR al Portului Constanța, ACUZAT că a PREJUDICIAT COMPANIA

Fost ADMINISTRATOR al Portului Constanța, ACUZAT că a PREJUDICIAT COMPANIA

Replica API 3 octombrie 2020 | 00:00 4656

Ion Viorel Olea, fostul administrator al CNAPM în mandatul lui Valeriu Ionescu, ar putea să rămână cu o gaură în propriu buget, dacă CNAPM va demonstra că a prejudiciat compania. În 2014, a fost încheiat contractul de mandat ( administrare ), unde Olea avea calitatea de administrator. Potrivit contractului, Olea se obliga să participe la administrarea societății în calitate de membru provizoriu al consiliului de administrație al societății, în scopul îndeplinirii obiectului de activitate și al atribuțiilor societății. Printre obligațiile lui Olea, potrivit contractului de administrare, s-a regăsit și cea de a participa la ședințele Consiliului de Administrație și la adoptarea hotărârilor acestui organ, prin vot. Iată că, au fost situații când Olea nu a participat la ședință dar… și-a încasat indemnizația. Aspect constatat, de altfel, și de Curtea de Conturi care a cerut companiei să recupereze prejudiciul în valoare de 7292 lei.

Ion Viorel Olea, foto: agerpres

O echipă de auditori publici externi ai Curții de Conturi a efectuat un control la CNAPM, printre abaterile constatate numărându-se și, efectuarea de cheltuieli de personal nelegale cu indemnizațiile pentru administratori, în sumă de 128.620 lei pentru perioada 2014 – 2016. Ion Viorel Olea ar fi încasat nelegal, potrivit Curții de Conturi, indemnizații, în condițiile neparticipării acestuia la ședințele C.A Ca urmare a raportului biroului control financiar de gestiune s-a stabilit ca suma de 72.341 lei din totalul sumei de 128.620 lei să se recupereze de la membrii CA, iar unul dintre aceștia fiind Olea, care nu ar fi participat la un număr de trei ședințe ale Consiliului de administrație.

Numai că, CNAPM nu a reușit să demonstreze, în primă instanță, prejudiciu, așa că magistrații au respins acțiunea. Urmează să se jduece recursul.

Cine este Ion Viorel Olea!

Așa cum arătam și mai sus, Olea a preluat funcția de administrat în 2014, fiind unul din funcţionarii de serviciu din Ministerul Transporturilor atunci când vine vorba de administratori sau reprezentanţi în AGA companiilor din portofoliu. Numirea lui Viorel Ion Olea în Consiliul de Administraţie al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) SA Constanţa a vinit să completeze locul lăsat liber, în luna iulie 2014, prin demisia lui Viorel Panait care a decis să plece de la şefia portului pentru a se concentra asupra activităţii la operatorul Comvex SA.

În vârstă de 60 de ani, Viorel Ion Olea este originar din Ştefăneşti- Argeş, a terminat Facultatea de Navigaţie din Academia Navală „Mircea cel Bătrân” în 1982 şi a deţinut sau deţine mai multe funcţii similare, de administrator sau membru AGA la Ceronav, Administraţia Porturilor Dunării Fluviale SA Giurgiu, Administraţia Porturilor Dunării Maritime Galaţi, Autoritatea Navală Română, Căpitănia Zonală Giurgiu, Administraţia Canalelor Navigabile SA Constanţa etc. C.A.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Ce mare si tare erai odata si ce mic si insemnat ai devenit ! ABSOLUT UIMITOR CA ESTI BATAIA DE JOC A LUI junior. Face ce vrea fara sa tina cont de tine. Asta chiar ca doare !!!!!
0
0
Acesta mazileste pe oricine i se impotriveste.
2
0
Am lucrat cu el si pot spune ca a fost o onoare pentru mine sa lucrez si sa invat de la el. Confirm cele spuse de Neacsa mai jos!
0
1
OLEA ? Cel mai competent Director pe naval din MT. In afara de asta a avut taria sa se opuna presiunii venite dinspre partea loco si ANR Giurgiu. Cu deosebit respect !
6
3
Pionul lui Oprea a fost si pionul acestui nemernic si amandoi l au mazilit si l au abandonat pe unde este Grigorescu.
5
0
In perioada 2014-2016 ce functii detinea, dar sa spuna cineva care stie. Era si la MT si la barcute pe Herastrau ?
2
0
Brevetul de comandant de nava il are obtinut dupa 2010 cand era si la MT si la Herastrau si la dracu stie pe unde mai era.
12
0
Un mut si un prost. Acum este la fund de tot.
0
0
Sa ne arate cartea de munca in care figureaza angajat in Ministerul Transporturilor din 1982 si brevetul de comandant de nava obtinut fraudulos,neavand cum sa si navige si sa si fie angajatul ministerului
2
4
Are si parti bune, nu este un monstru cum il cred unii.
0
1
Acesta este laudat si in comentariile despre Fostii directori ai ANR, ACHITATI...
3
0
Un individ care si-a lucrat si oamenii care ii stateau alaturi si care l au ajutat cand ave nevoie.
48
1
Membru in Consilii de administratie... fara numar.
0
0
Nu te am mai vazut sau a dat COVID 19 n tine baga mi as pula n mata aia murdara de cacat
0
0
Interesant, dar foarte putin dezvoltat articolulchiar slabut. Poate mai multe date ca sigur se gasesc.
4
0
Da ai dreptate cand era sef suspentat la Herastrau si director in MTii tinea locul cald pionul lui Oprea care este acum seful lui !
50
1
Jan 10:10 in acele vremuri era se pare si sef dar suspendat la Herastrau. Acu se crede inca director la MT cand intervine pe aici cu cate un telefon. Are Catana ala mic grija de el.....Cine ar fi crezut ?
28
1
Fostii colegi OLEA, MATEI si MEZEI, securisti au devaluzat portul in ultimii 30 ani, APC, Capitanue, CERONAV, etc hotii hotilor
4
0
Daca avea atatea functii de administrator cand mai muncea infractorul asta si la Ministerul Transporturilor Poate afla DNA sau Curtea de Conturi
8
0
Ce fata de mafie are
2
0
Mirelo, a vinit sa completeze?
0
0

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218