REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.4° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
17.4° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fost angajat DSV, condamnat pentru luare de mită. A contestat hotărârea care l-a trimis după gratii!

Fost angajat DSV, condamnat pentru luare de mită. A contestat hotărârea care l-a trimis după gratii!

Replica API 25 februarie 2019 | 00:00 522

Mihai Pucerea, fostul inspector al Direcției Sanitar Veterinare condamnat definitiv la 5 ani de închisoare pentru luare de mită, caută o minune! Aflat în penitenicarul Poarta Albă din aprilie 2017, Pucerea și-a pus avocatul la treabă, în speranța că vor găsi o scăpare și vor reuși să anuleze hotărârea de condamnare.

În 2018, Pucerea a solicitat Tribunalului Constanța revizuirea hotărârii care l-a trimis după gratii, în baza articolului 103, alineatul 3, din codul penal-”Hotărârea de condamnare, de renunţare la aplicarea pedepsei sau de amânare a aplicării pedepsei nu se poate întemeia în măsură determinantă pe declaraţiile investigatorului, ale colaboratorilor ori ale martorilor protejaţ”. Numai că, în octombrie și-a retras cererea și a depus alta, la Curtea de Apel Constanța, de data aceasta, o contestație în anulare a hotărârii. Acțiunea a fost depusă pe 22 februaruie, având prim termen de judecată pe 9 mai.

Fostul consilier DSV Mihai Pucerea a fost condamnat definitiv la 5 ani de închisoare îna prilie 2017, decizia aparţinând Curţii de Apel Constanţa. Asta în condiţiile în care instanţa de fond îi dăduse 6 ani şi 3 luni.

Reamitim faptul că procurorii DNA au efectuat acte de urmărire penală faţă de Pucerea Mihai, în sarcina căruia s-a reţinut infracţiunea de luare de mită, în formă continuată (11 acte materiale), fals în înscrisuri sub semnătură privată (11 acte materiale) şi spălare a banilor în formă continuată. De asemenea, cercetată penal este şi persoana juridică SC Kiraelenys SRL Constanţa (societate în cadrul căreia deţin calitatea de asociaţi fiica, respectiv soţia primului menţionat), în sarcina căreia s-a reţinut complicitate la infracţiunea continuată de luare de mită şi spălare a banilor în formă continuată. Din Ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale întocmită de procurori au rezultat că în perioada 01.11.2013 - 08.01.2014, inculpatul Pucerea Mihai, în calitate de medic veterinar, având ca atribuţie de serviciu, printre altele, certificarea respectării condiţiilor sanitar - veterinare de către persoanele juridice care efectuează operaţiuni de export şi tranzit de furaje şi subproduse care nu sunt destinate consumului uman în Porturile Maritime Constanţa şi Constanţa Sud - Agigea, a pretins în mod repetat sume de bani cu titlu de mită de la patru societăţi comerciale în schimbul eliberării certificatelor veterinare solicitate de către acestea. În mod concret, pretinderea mitei s-a realizat prin intermediari, persoane care îl contactau pe inculpat în calitate de agenţi maritimi, în numele şi în interesul celor patru societăţi comerciale beneficiare ale respectivelor certificate veterinare, şi cărora acesta le remitea facturi fiscale emise de către SC Kiraelenys SRL Constanţa, prin care se atesta, în mod nereal, efectuarea unor servicii de dezinfecţie la bordul navelor menţionate în conţinutul certificatelor veterinare.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Vezi ca de o saptamana, iunie 2019, este in li bertate.... noroc cu recursul compensatoriu al pesedeului.... moarte psd! moarte machidonilor puscariabili!
6
0
pe acolo la dsv unt multi, doctori la fel de jegosi ca el, si cu aceleasi bune obiceiuri. ar fii bine sai mai controleze careva mai des de la politie etc
4
0
Romanii adevarati au o tara a lor, Romania. In care pot vota asa cum crede fiecare, dar este tara lor. nu sunt tolerati si nici milogi. Este tara lor!
3
1
Eu, daca imi dai un mic, o bere, o galeata si-un tricou rosu, votez cu cine vreti voi. Asta inseamna sa fii roman adevarat!
3
3
Sa vina la Poarta Alba linga Peco la Zuka si primaru kt nisip si pamint galben bag in firaje.
7
1
Hai ma ca de la 6 ani si3 luni ti sa redus la 5 ani oricum pana sa fii prins ai mai facut sute de fapte penale astia ca tine care inloc sa opreasca neregulile le incurajeaza ar trebui sa moara in puscarie si statul sa confiste extins adica daca ai nevasta copii astia ar trebui sa stea cu chirie sau daca nu le convine la munca in U.E.
19
3
Un jeg penal....am 12 ani de cand am inchis doua magazine, venea in control penalul si arata cu degetul din vitrina ce sa-i pui in sacosa, nevasta-sa avea firma de deratizare si te obliga sa faci contract cu el ,altfel te amenda, intr-o zi a venit in magazin, a luat un mar din lada ,l-a mancat, si a aruncat cotorul pe gazonul din curte....sa-i de D-zeu la cati mai multi ani!!!
32
2
Virgin. Si, ca de obicei, sunt vinovati altii. El nu..
30
1
Alt machidon !...
32
5

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218