REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
14.2° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fost director general din Portul Constanţa, urmărit penal pentru DELAPIDARE

Fost director general din Portul Constanţa, urmărit penal pentru DELAPIDARE

Replica API 9 decembrie 2017 | 00:00 344

Dosar penal cu greutate

Dosar penal cu greutate

Aurelian Popa

A început urmărirea penală pe numele mai multor persoane importante din judeţul Constanţa, între care un fost director general al Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CNAPM) Constanţa SA, un fost primar, funcţionarii din cadrul Oficiului de Cadastru, notari etc. La baza dosarului stă o plângere penală formulată de comuna agigea, prin primar, faţă de “persoanele vinovate de sustragerea din domeniul public a suprafeţei de 67.785 mp şi a vânzării ulterioare către persoane fizice”. Plângerea a fost depusă la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Constanţa în luna august a acestui an, iar de vineri, 8 decembrie, mai multe persoane sunt urmărite penal.

Conform anchetatorilor, în anul 1994, între Administraţia Portului Constanţa şi Primăria comunei Agigea a fost semnat un proces vebal de vecinătate prin care s-a intabulat nelegal o suprafaţă de 67.785,20 mp., teren din domeniul public al statului, care ulterior a fost vândut către persoane fizice. Ulterior, acelaşi teren a fost revândut de interpuşi cumpărătorilor statului cu un preţ de aproximativ 2.000 ori mai mare.

Este vorba despre terenul pe care a fost construit noul pod de la Agigea, teren pe care fostul primar al comunei Agigea, Ion Ioniţă, l-a scos la vânzare printr-o hotărâre de consiliu care încălca legea. Acelaşi teren (intrat în posesia unor persoane importante din judeţul Constanţa) avea să fie răscumpărat de statul român, în vederea realizării podului amintit. Numai că terenul în cauză nu ar fi trebuit să figureze niciodată ca fiind al comunei Agigea, ci al statului român.

În contextul operaţiunilor care au vizat acest teren, fostul director general al Administraţiei Porturilor Maritime SA, Aurelian Popa, şi-a adus aportul în sensul că a angajat statul român în vederea achiziţiei. Popa nu a avut însă niciodată mandat de la Ministerul Transporturilor în vederea semnării documentelor tranzacţiei. În afară de alte persoane, Ion Ioniţă, care are deja în “palmares” mai multe dosare penale, este acum cercetat pentru fals intelectual în formă continuată şi abuz în serviciu, în timp ce Aurelian Popa este urmărit penal pentru delapidare, faptă comisă în dauna CNAPM Agigea.

A.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Scapa. Acest nenorocit, Tariceanu, a distrus tara impreuna cu mine si colegii mei promovand legea 193 pe 2017. Ce este in parlament acum este doar circ. Borfasii, multi dintre prietenii mei din parlament stiu asta. Scapam deja pe articolul 2: Dispozitiile alin. 1 nu se aplica la: a. emiterea, aprobarea sau adoptarea actelor normative b. exercitarea unui drept recunoscut de lege sau in indeplinirea unei obligatii impuse de lege.
0
0
Urmeaza aia de la Radionav si Aeroport.
0
0
Florinel vizan sa indestulat dolofanu cu acciza la gaze ani de zile
4
0
De verificat si Decebal Serban, spagarul de serviciu, fost director in portul constanta.... ii placea cu plicul
6
0
Jegul de Palaz a folosit informatiile din prefectura si a pus pe taicasu intremediar sa vanda terenul indicat de el
13
0
Unchiu toader o sa i ceara lu silezia 3 miliooane inapoi Sa vedem zdreanta de claudelu cum o sa guite cand o sa ramana fara lovele
8
0
Teatru de doi lei,pt.noi cei multi,il plimba,noi comentam,ei vor impartii spagilesi apoi se v-a plimba linistit ca multi alti.....exemplu MAZARE....
7
0
Pe Palazu mic l-a mancat in cur si a vorbit gura fara el ca de obicei. De data asta gata, merge la odihna.
8
0
Domnul Palaz Iorga are cumva legatura cu tranzactiile?
13
0
Pe vizan nul luati el lua spagile in port
4
0
Executat fara drept de apel in port! Averea confiscata ! Lasati labareala cu Justitia !!!!
11
0
Un escroc! Da tunuri de mana cu taranca de Mihaela, li se pare ca sunt atotstiutori. Vax! Acum s-au aciuiat la o companie cica nationala de transport a Bucurestiului, inventata de madame Firea, singurul atu in domeniu al lui Popa fiind acela ca a fost coleg la Academia Navala cu Pandele, ca de, facem afaceri in familie, cum alt fel sa ne pricopsim.....
15
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108