REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.3° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Fost președinte al CCR, Augustin Zegrean susține că pensiile speciale nu vor fi eliminate

Fost președinte al CCR, Augustin Zegrean susține că pensiile speciale nu vor fi eliminate

Virgil STOIAN 23 decembrie 2022 | 00:00 790

Pensiile speciale nu vor fi eliminate, susține Augustin Zegrean. Fostul președinte al CCR crede că proiectele de la Guvern pe acest subiect sunt doar niște baliverne.

 

Miercuri, 21 decembrie, Augustin Zegrean a criticat proiectul de lege propus de Guvernul Ciucă privind pensiile speciale. Acesta s-a referit mai ales la articolul privind recalcularea pensiilor pe care le primesc foștii magistrați. El a insistat că nu pot fi recalculate pensiile aflate în plată pentru a fi micșorate.

Astfel, proiectul va pica în urma votului Curții Constituționale a României (CCR).

„Am citit textul. Cred că ei nu știu ce spun… În șase luni nu au cum să recalculeze toate pensiile. Recalcularea pensiilor s-au lăudat că o fac în trei luni și a durat cinci ani. Deci scriem legi ca să ne aflăm în treabă, dar tot e mai bine decât să le cumpărăm gata scrise de la Banca Mondială.

Am ajuns ca o țară pe ultimul loc în lume, nu din Europa, să cumpărăm legi gata făcute. E inadmisibil așa ceva! Mă refer la proiectul legii pensiilor, pe care l-au cumpărat de la Banca Mondială cu două milioane de euro.

Au luat legea făcută de PSD în 2017 și au lucrat pe ea. Nu puteam să facem noi și să ne rămână alea două milioane, să el dăm la necăjiți? Că tot așa se vorbește că trebuie să reducă pensiile mari, dar nimeni nu vorbește să se mărească pensiile mici. Asta e problema noastră? Să fim toți săraci sau să fim toți bogați? Cum ne-am dori?”, a declarat judecătoul, pentru B1 TV.

Despre micșorarea pensiilor magistraților a vorbit marți, la România TV, ministrul Muncii, Marius Budăi.

„Prin acest act normativ spunem că trebuie să ai minim 20 de ani în magistratură și începând de anul următor intrării legii în vigoare, ridicăm an de an, timp ce cinci ani, cu un an de zile (n.r. – vârsta de pensionare) și ajungem la 25 de ani în magistratură”, a transmis ministrul Muncii.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Asta carevera la ccr si lua si pensie de handicap si nu stiu ce pensie mai avea, normall ca nu i convime sa se umble la pennsiile speciale, au iesit cu pensie mai mare decat salariul unde s a pomenit, doar la noi se poate asa ceva si pt anumite persoane
1
0
Mai si vind procese,la urma ne miram ,austria,olanda,suedia, nu ne vor in schengen,oare de ce??!!Avem o faima ,peste tot unde ne ducem …..
1
0
Tara de tampiti!
1
0
Caci Romania nu are 330 de milioane de platitori de taxe ca sua ,ca sa dea pensii la 5-10 de dollari ,Romania are 20 de milioane din care platesc taxe poate 7-8 max ….Iar omu de rind ea 10-14-15-2000 de roni Iar judecatorii si procurorii 5-10000 de $ pe Luna este de noaptea mintii.
1
0
Vreti pensii ? COTIZATI ! Pomanagiilor .
2
1
propun sa le marim!
1
0
art.16,se potriveste ...manusa pentru o singura categorie de ...cetateni si pentru ei a fost...gadilat!ghici!
2
0
art. 16 din constitutie zice - Cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.
5
3
Justitie corupta si aproape nefunctionala care are salarii si pensii nesimtite; guvernul si parlamentul nu vor sa faca nimic in privinta pensiilor speciale - asta este adevarul plus ca presupunand prin absurd ca ar face ceva in acest sens se vor bloca la nesfarsit la mafia ccr care apara interesele mafiei din justitie; interesul poarta fesul; niste jigodii pe care nu ii intereseaza decat sa-si umple buzunarele
6
2
el taticul hotilor legi gata facute si corecte cand poate sa le umfle pipota la toti iinfractorii ???
6
1
Stiam, iar explicatia este simpla mafia politica care nevoie de mafia din justitie care sa poata continua jaful si risipa prosteasca din banii publici fara sa raspunda in justitie
9
1
In acest context de total amatorism din partea politicienilor care mai este rolul Parlamentului , considerat organul reprezentativ suprem și unica autoritate legiuitoare a României. De ani de zile se ignora vointa populara in legatura cu reformarea acestei institutii matusalemice , avem probabil cel mai mare numar de parlamentari pe cap de locuitor din Uniunea Europeana cu rezultate modeste in domeniul legiferarii . Trist ...
10
0
cand e vorba de bani si bani multi, legile sunt ...vax! ele sunt facute pentru amarasteni!
9
2
omul are dreptate , se pare ca nu sunt specialisti in guvern si parlament care sa faca legi clare i fara obiectii la cc . uitati va si la ministerul energiei ce bataie de joc cu plafonarea pretului .
10
4

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272