REPLICA ONLINE CONSTANTA

18.7° Constanța Sâm., 27 Iul. 2024
Anul XX Nr. 6803
18.7° Constanța Sâmbătă, 27 Iulie 2024 Anul XX Nr. 6803
 

Fosta fabrică Fruvimed Medgidia, patronată de afaceristul Samson, vândută pe bucăți

Fosta fabrică Fruvimed Medgidia, patronată de afaceristul Samson, vândută pe bucăți

Andreea CONDURACHE 17 ianuarie 2024 | 00:00 13833

Cândva una dintre cele mai mari companii din judeţul Constanţa, Fruvimed a intrat în faliment din vara lui 2014, după aproximativ 12 ani de reorganizare judiciară. Recent, lichidatorii judiciari ai societății au lansat o procedură de licitație publică în vederea valorificării mai multor bunuri deținute de fosta societate. Fruvimed Medgidia SA, compania care se ocupa cu producerea vinului, a fost privatizată în anul 2000, iar atunci a ajuns în conducere și afaceristul Constantin Samson, devenit primar al orașului Azuga în anul 2012, pentru un singur mandat. În 2014 firma figura cu datorii de 6,56 milioane de lei către Agenția Domeniilor Statului.

Fosta fabrica Fruvimed Medgidia, patronata de afaceristul Samson, vanduta pe bucatiConstantin Samson

Lichidatorul judiciar al societății Fruvimed Medgidia SA anunță organizarea unei proceduri de licitație publică în vederea valorificării mai multor bunuri ce au aparținut societății anterior menționate. Vorbim despre 2 sedii de fermă, dar și un teren extravilan în suprafață de 31.06 hectare, compus din 33 de parcele distincte din care 2 sunt ocupate de morminte, din apropiere de municipiul Medgidia.

Fosta fabrica Fruvimed Medgidia, patronata de afaceristul Samson, vanduta pe bucatiÎntreprindere Agricolă de Stat Medgidia - Fruvimed SA

Sunt scoase la licitație, după cum urmează: Sediu Fermă nr. 6, compus din dormitoare de nefamiliști și depozite de ambalaje, prețul de pornire fiind de 4081 de euro, dar și Sediu Fermă nr. 7, compus din dormitoare, cantină, depozite ambalaje, prețul de pornire fiind de 6555 de euro. Construcțiile prezintă un grad avansat de uzură și pot fi vizionate la fața locului doar cu o programare prealabilă. Cele imobile sunt compuse din mai multe construcții edificate pe un teren aflat în administrarea Agenției Domeniile Statului, instituție subordonată Ministerului Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

De asemenea, la licitație se încearcă vânzarea și a unui teren extravilan, în suprafață de 30.06 hectare, compus din 33 de parcele distincte, din care 2 sunt ocupate de Primăria Medgidia – Direcția cimitirelor, existând morminte pe ele. Terenul se vinde în bloc, nu pe parcele, iar prețul este de 310.600 de lei.

Fosta fabrica Fruvimed Medgidia, patronata de afaceristul Samson, vanduta pe bucatiFruvimed Medgidia - Domeniilor Samson

Fruvimed Medgidia, privatizată în 2000

SC Fruvimed Medgidia SA a fost privatizată pe data de 6 decembrie 2020, când salariații au obținut 79% din acțiuni de la Ministerul Agriculturii, prin Agenția Domeniile Statului. Cu doar câteva luni înainte de privatizare, Constantin Samson a fost adus în cadrul societății chiar de fostul director, Ioan Busu. El a obținut și calitatea de membru al PAS Fruvimed. În decembrie 2000 a fost încheiat un contract de vânzare cumpărare între fostul minister al Agriculturii și PAS Fruvimed pentru 1.264.935 de acțiuni, evaluate la 10.000 de lei bucata, reprezentând 79,184%. Înainte de semnarea contractului, Constantin Samson achita din două firme ale sale garanții care au însemnat 50% din prețul de cumpărare al acțiunilor Fruvimed. La semnarea contractului, cu o garanție de peste 6 miliarde de lei, virată de Samson, au fost achiziționate acțiuni în numele său. Așa a reușit afaceristul Constantin Samson să ajungă acționar majoritar al Fruvimed Medgidia.

Fosta fabrica Fruvimed Medgidia, patronata de afaceristul Samson, vanduta pe bucatiConstantin Samson, primar al orașului Azuga în perioada 2012-2016

Patronul Fruvimed, Constantin Samson, primar în Azuga

Controversatul patron al Fruvimed Medgidia, Constantin Samson, a fost ales în perioada 2012-2016, primar al orașului Azuga, din partea Partidului Verde și trecut ulterior la PSD. Afaceristul a renunțat la funcţia de administrator al Fruvimed Medgidia SA în luna iulie 2012. În locul său, a fost numit administrator special Florin Valentin Samson, nimeni altul decât fiul său. La acel moment, Samson era considerat cel mai bogat primar din România, cu o avere estimată la acel moment la peste 500.000.000 de euro.

Fosta fabrica Fruvimed Medgidia, patronata de afaceristul Samson, vanduta pe bucatiIoana Băsescu și Radu Pricop, 2014

Samson a oficiat cununia civilă a Ioanei Băsescu

Ioana Băsescu, fiica cea mare a preşedintelui Traian Băsescu, s-a căsătorit cu avocatul Radu Pricop, ceremonia civilă având loc Primăria Azuga, în anul 2014, în prezenţa părinţilor celor doi şi a naşilor Raluca şi Dumitru Bucur. Samson a oficiat cununia civilă a celor doi, deși niciunul dintre ei nu avea domiciliul în Azuga.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cum fac să îmi recuperez ani de vechime de la această firmă ?
0
0
Costica Samson a incercat OMUL sa faca treaba sa investeasca si sa relanseze societatea dar ce mai merge in tara asta ?
0
0
Toate hectarele alea si cladirile la 62.000 euro ! Alta magarie marca PSD-PNL ! Macar de bun simt il puteati scoate la pretul real al pietei. nubde 100 de ori sub pretul pietei. Jegosilor !
4
0
Nu l plange nimeni pe Samson. Gunoi mai mare decat Samson rar gasesti
9
0
30 ha la pretul din oferta. Cam mare!!!!!!!. Pentru cine sunt pregatite?
7
0
au alungat vechea conducere cu care Fruvimedul mergea, ba chiar i-au haituit sa ii aresteze. Sii se spunea ca sunt rudele lui Iliescu!
8
0
pai daca era in cirdasie cu familia basescu, va dati seama....
8
0
Toate IAS urile din Roumania...ZDRENTELE CARE CONDUC DE 34 DE ANI ROUMANIA
7
0
Nu v-ati scandalizat cand s-a vandut ARO pe nimic si a fost vanduta la fier vechi si va iritati cand se falimenteaza o ferma. Hai ca sunteti jalnici.
8
9

REPLICA



LOTO

6/49
4219716334
5/49
91935222527
joker
51729436