REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
16.4° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Fosta judecătoare din Hârșova, pensionată pentru incapacitate de muncă, e aptă pentru politică

Fosta judecătoare din Hârșova, pensionată pentru incapacitate de muncă, e aptă pentru politică

Mirela PASCAL 14 februarie 2024 | 00:00 8944

Fostul președinte al Judecătoriei Hârșova, pensionat pe caz de boală în februarie 2018, în prezent om de bază în PSD Constanța, nu de foarte mult timp, adevărat, a renunțat la magistratură pentru incapacitate de muncă, după ce a suferit un AVC. Comisia Casei de Pensii a considerat că afecțiunile de care suferă Mariana Pelelungă îi cauzează acesteia deficit motor, fiindu-i afectată și capacitatea de a se deplasa, având nevoie de ajutorul unei alte persoane sau al unor dispozitive medicale (de genul cârjelor, bastonului, cadrului etc.). Pensia de invaliditate a fost stabilită, în valoare de 11.700 lei lunar, numai că, acum vrea bani mai mulți, războindu-se cu Casa de Pensii. Precizăm că CSM apreciase, la acea dată, că magistratul poate lucra patru ore pe zi, însă Pelelungă nu a dorit program part time, așa că a ieșit din domeniu pentru că nu era aptă să muncească... dar a intrat în politică. Cum vine asta? Nu poți sta patru ore la birou, dar poți să te implici în viața cetățenilor, să faci teren și să bați din casă în casă pentru a câștiga electoratul?!

Fosta judecatoare din Harsova, pensionata pentru incapacitate de munca, e apta pentru politica Mariana Pelelungă

În februarie 2018, a cerut să pensionarea pe caz de boală, la vârsta de 51 de ani, după ce a suferit un accident cerebral. Ea a fost încadrată cu o pensie lunară de 11.700 lei, însă ulterior, mai exact în aprilie 2018, a mai primit o pensie, cea de serviciu, cu o valoare de 12.832 lei, reprezentând 80% din indemnizaţia lunară brută (16.040 lei). Urmare Ordinului Ministerului Justiţiei din data de 04.01.2019, indemnizaţia brută lunară de încadrare, în baza căreia a fost stabilită pensia de invaliditate, s-a modificat retroactiv de la 16.040 lei la 16.688 lei. În acest sens, a bătut la ușa Curţii de Apel Constanţa, departamentului de Resurse Umane, în vederea actualizării pensiei, dar a primit răspuns negativ.

Fosta judecatoare din Harsova, pensionata pentru incapacitate de munca, e apta pentru politica decretul de eliberare din funcție

Pentru că nu i-a fost mărită pensia, a ajuns să se războiască cu fostul angajator, în speță Curtea de Apel Constanța și Tribunalul Constanța, dar și Casa de Pensii, solicitând emiterea adeverințelor necesare pentru actualizarea, la zi, a pensiei de serviciu, în conformitate cu modificările legislative intervenite de la data pensionării și până în prezent. Între timp, mai exact în 2022, Curtea de Apel i-a emis adeverințele solicitate, ajungând se să ia la trântă, în instanță, doar cu Casa de Pensii.

Fosta judecatoare din Harsova, pensionata pentru incapacitate de munca, e apta pentru politica fosta judecătoare și soțul, în concediu, în Egipt

CSM a propus reîncadrarea, dar Mariana Pelelungă spune că nu poate fi judecător part-time

Precizăm că Mariana Pelelungă avea posibilitatea să rămână judecător, CSM propunându-i reîncadrarea la 4 ore. Mariana Pelelungă avea la data în care a solicitat pensia o vechime de 12 ani, o lună în funcția de consilier juridic și 12 ani în funcția de judecător.

Fosta judecatoare din Harsova, pensionata pentru incapacitate de munca, e apta pentru politica

propunerea CSM de reîncadrare

Deși plenul Consiliul Superior al Magistraturii a apreciat că instituția reîncadrării este aplicabilă și în cazul pensionării de handicap de gradul III, fostul magistrat a refuzat această procedură, pe motiv că nu poate lucra ca judecător part-time.

În acte bolnavă, pe facebook sănătoasă...

Revenind la situația medicală a lui Pelelungă, în acte e foarte bolnavă, iar pe Facebook pare sănătoasă tun, participând la petreceri și plimbându-se în concedii pe la Roma sau în Egipt.

Fosta judecatoare din Harsova, pensionata pentru incapacitate de munca, e apta pentru politica Mariana Pelelungă, în Egipt, la finele anului trecut

Anterior, imediat după ce a intrat în posesia pensiei de invaliditate, Pelelungă se poza cu soțul pe la nunți, dar și la concerte, la București, semn că problemele locomotorii nu-i făceau probleme atât de mari pe cât dădea de înțeles. În 2020, se poza fericită la alături de doamne și domnișoare, de Ziua Femeii, la un local, iar în octombrie 2022, se lăuda că „am avut șansa să vizitez mai multe orașe de pe diferite continente. Ceea ce am apreciat enorm au fost terasele cochete, pline de savoare, unde oamenii beau o cafea, servesc o gustare și... socializează. Visul meu este sa beau o cafeluță turcească la una din terasele orașului și sa zâmbesc concetățenilor mei care se plimba liniștiți pe stradă. Așa să îmi ajute Dumnezeu!

Candidează pentru un loc în Consiliul Local

În timp ce se plimba prin țări străine, fosta judecătoare a decis să afle cum e viața și din politică, așa că a „suflat“ la ușa Pro România. A ajuns, după alegerile din 2020, în Consiliul Local Hârșova, după redistribuirea voturilor PNL și PSD, după ce a pierdut lupta pentru Primăria Hârșova.

Fosta judecatoare din Harsova, pensionata pentru incapacitate de munca, e apta pentru politica Mariana Pelelungă, pe vremea când credea în doctrina Pro România

În 2022, și-a dat demisia din Consiliul Local, invocând motive personale. Nu credem că are legătură cu sănătatea, din moment ce ulterior demisiei se lăuda pe Facebook cu plimbări în străinătate. De câteva luni, mirosind că este rost de câștig, s-a înscris în PSD, iar astăzi, potrivit informațiilor noastre, se pregătește, din nou, se intre în Consiliul Local. Nu candidează la primărie, însă o susține pe Corina Bulancea, soția unui consilier local, Bulancea Viorel și cumnata lui Bulancea Cornel, ambii din PSD.

Este de admirat dorința Marianei Pelelungă de a se implica în viața cetățenilor. Însă, pentru un om cu grad de handicap III, cu pensie de invaliditate, ne întrebăm ce vrăji face pentru a se ține în formă! Politica nu e o „meserie“ ușoară, iar dacă nu te implici, cu bani și muncă multă, zbori. Așadar, cât de gravă este problema Marianei Pelelungă?!

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
vai mama noastra,ne termina viorel,cu nadragi nici o speranta..
0
0
sunt de acord cu stancel-votez mareana,dar ce facem cu nadrag,ca a fost locotenentul lui?
1
0
Foarte corect. In politica romaneasca este extrem de greu sa descoperi pe cineva cu calitati pentru asa ceva,cu calitati in general. Daca pentru diverse meserii se cer abilitati,cunostinte,studii uneori inalte,pentru politica romaneasca e liber de la o varsta in sus. Diliu sau cum e omul,poate fi politician si chiar propus sa ajunga presedinte.Nici o emotie,nici o rusine,nimic.
3
0
stancele nu mai face valuri ca te stiu,sunt mai buna ca mareana ta
0
1
Fete turtite , handicapati , au fost in Valea Regilor , Egipt !
2
0
hai mareana,esti cea mai buna
1
2
referitor la caii lui stancel,e doar o martoaga,si aia schioapa
5
0
Femeia a ales perfect. Tot romanul stie ca in politica esti mai bun daca esti mai putin moral,fara merite si capabil sa executi ordine ale mafiei care se foloseste de politicieni. Tarile azi civilizate,au avut asa ceva cu niste sute de ani in urma si inca se mai lupta cu fenomenul imbibarii clasei politice cu jivine. Noi suntem abia la inceput. Romanii sunt satui si scarbiti dar si lasi,asa ca emigreaza in loc sa actioneze pentru democratie ,pentru drepturi in tara ,fara porunci de la barosani din afara . Probabil peste o suta de ani,in ce va ramane din Romania, va incepe sa functioneze demnitatea,democratia,bunul simt,cultivarea valorilor,nu a gastilor de impostori si a hahalerelor. Stranepotii vor incepe reconstructia tarii si le va fi enorm de greu, din cauza noastra.
5
0
O excroaca!
6
0
Pe Stancel nu îl mai interesează politica ca e pe cai mai acolo unde e.
4
0
E normal. În politică nu ai ce căuta dacă nu ești PP-ROST. La noi Democrația a scos la suprafață toate LL-ĂTURILE societății în special în politică.
8
1
stimata doamna reprezinta opozitia si il incurca pe viorel de asta nu va place
5
1
ce blanita si gusita la gat are ,ia banutul si nici in fleasca nu o doare!
10
0
si ce? stim pe cineva care ar putea sa o verifice pe aceasta hoata? statul roman poate? politia? cinevaaaa...in tara asta de k*t???
10
0
Noua Dreapta are filiala la Harsova ? vreau sa votez Noua Dreapta ca cu AUR m am lamurit si Sosoaca la fel.
2
2
asta este r*mânia,multi bolnavi oncologic au pierdut pensia aia amarata cea de invaliditate cică nu mai fac chimio sau radioterapie deci sunt sănatoși și la muncă ! Așa sunt chipurile indicațiile din noua lege a pensiilor clocita de PNL-PSD Deh nu aveau bască,dar fosta judecătoare are!
12
1
Naiba mai voteaza cu voi psdistii
12
1
nu este singura,bravo ei
5
9
Alta purcica….
19
0
Mancat de maimutoii de la curtea de apel. L au pus pe un i*******r liber, incredibil! Ce motiv o fii, daca nu spaga, spaga g***a! Csm sa se sesizeze, inspectia judiciara, procurorii!! Trebuie luate masuri urgente impotriva coruptilor din ca constanta. Altfel credibilitatea este zero! Un platitor de taxe!!
9
1
Pai consilieri de la primarii sunt ca si membri consiliilor de conducere sau membri A.G.A.de la unitatzile de stat,nishte lipitori la bugetul local sau central al statului care sug bani degeaba ce aia muncesc ?, la bugetul de stat sau local este ca la pomana socialista daia se dau posturile astea pe bani sau cunoshtinze ca si posturile de deputatzi sau senatori vandute de partide,vretzi dovada,Gigi Becali care a spus presei cu multzi ani in urma ca el cioban cum este se face deputat pentru ca sa aiba imunitate parlamentara caci avea un dosar penal si dupa ce a ajuns deputat P.N.L.le-a spus ziarishtilor:"vedezi mai cunoscatorilor in politica care imi spuneatzi voi mie ca nu se poate,ei uite ca s-a putut am dat 60.000 de euro m-am facut deputat",totzi fac asha dar uni m*******i sunt laudaroshi din fire daia GIGI a spus ce fac si altzi dar aia merg pe blat.
10
0
MAI are UAT Oras Harsova 16,5 miliarde DATORIE la IRIDEX ? Vioară, achita datoriile orașului și lasă circul.
14
0
Presa noastră cea vitează! Are-n viaţă mare rost. Este câinele de pază! Care latră... Contra Cost!!!!!
9
13
si individa asta vrea sa ne conduca ? Cit de imbecil sa fii sa votezi asa ceva ?
23
0
aSCULTATI CE VA SPUNE UN BANAL ANGAJAT......JEGURILE ASTEA SUG DIN BUGETUL TARII FARA MILA ....PE CAND ALTII NU AU CE MANCA ....NU AU BANI DE UN COVRIG....
27
0
Ce moaca de P.U.R.C.E.A care alapteaza ,are !huooo
28
0
aSCULTATI CE VA SPUNE UN BANAL ANGAJAT......JEGURILE ASTEA SUG DIN BUGETUL TARII FARA MILA ....PE CAND ALTII NU AU CE MANCA ....NU AU BANI DE UN COVRIG....
21
0
PAI NU I AJUNG BANII DIN PENSIE,SA TRAIASCA, DE AIA S A ANSCRIS LA PSD.ASTIA SUNT MAI RAI CA LUPII.
30
0
Cum are pielepulii pensie speciala dupa 12 ani de munca,care este vachimea minima in munca?
31
0
O alta scrofita ipohondra din cocina psd care vrea sa ne reprezimte
32
1
concedii afara, pe banii romanilor, basca spagile, ca asa-i in statul de drept.
26
0
Tot fugand dupa ciolane pote isi rupe picioarele definitif Este exemplu de persoana cu dizabilitati deosebit de fericita Cred ca problemele ei se sanatate sunt doar temporare la comanda cand pleaca in excursii sau in politica ,este OK poate fugi . Sa i dorim totusi pensie placuta si sa stea acasa sa si vadfa de sanatate
18
1
Bravo despre Ionescu nimic băiat bun
14
1
Dovada legala ca in politica romaneasca handicapatii au succes...
28
0
dragi romani..de ce va faceti atatea probleme???DOAR TRAIM IN....ROMANIA... usor dar sigur...ne ducem spre....PRAPASTIE...asa ne trebuie...
32
1
Va multumesc! Imi pare ca mincesc ai ma strofoc intr-o afacere de doi lei, calcat de toate inatitutiile statului puse sa ma arda pentru orice k*t, ca sa am la sfarsit obligatia sa le platesc pensii acestor ne-oameni ca aceasta purcica. Multumesc din inima partidului. Lua-v-ati lumanari ai coliva de ei.
33
1
Aceasta peleapulii reflecta perfect actualul sistem de justitie din Romania , o suma revoltatoare de privilegii indecente si interese personale , care nu mai au nimic in comun cu un act de justitie corect. Iar majoritatea muritorilor de rand , trebuie sa plateasca pensii speciale unor asemenea specimene mizerabile …
56
1
Aceasta sosoaca trebuie batuta.
33
4
Sa il vedeti pe protejatul vostru p r. Ciuca comediei
29
2
Întrebati si de spagarii judecatori de la ca cta care au repus un condamnat definitiv in functie. Condamnatul se lauda ca a rezolvat, el stie cum, toate treburile cu baietii de la constanta via pādure. Stiti voi care pādure. Ca s a pisat cu bolta pe unii si altii! Se pare ca anul acesta
40
2
Doamne! Ce mutra are si asta!
33
3

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212