REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.7° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
11.7° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Fosta matroană de la Casa Verde s-a apucat de înşelăciuni prin metoda Accidentul!

Fosta matroană de la Casa Verde s-a apucat de înşelăciuni prin metoda Accidentul!

Replica API 17 iunie 2015 | 17:10 757

Prinsă în flagrant de poliţiştii Secţiei 1

Prinsă în flagrant de poliţiştii Secţiei 1

Vasilica Curt

Vasilica Curt este cunoscută la malul mării ca fosta matroană “împuternicită” de la Casa Verde, care-i luase locul Semiliei Daistan, fiind condamnată la ani de închisoare. Anul acesta, prostituata a fost eliberată condiţionat şi, din câte se pare, individa s-a reprofilat. Mai nou, s-a apucat de dat ţepe prin metoda “Accidentul”. Poliţiştii Secţiei 1 au intrat pe fir şi au prins-o în flagrant. Pe 16 iunie a fost arestată.

Încă nu se ştie de cine era coordonată şi cu cine “lucra” însă este cert că, la data de 12.06.2015, o femeie de 89 de ani, care locuieşte pe raza Secţiei 1 Poliţie, a fost sunată de o persoană, care i-a spus că nepotul ei a provocat un accident rutier soldat cu o victimă. Însă, pentru ca acesta să scape basma curată este nevoie ca vârstnica să scoată din buzunar o sumă de bani, respectiv 4.000 de lei. La scurt timp, la uşa femeii a venit aşa-zisa avocată, adică Vasilica Curt, care a luat banii. Între timp, vârstnica a reuşit să ia legătura cu nepotul ei, dându-şi seama că a fost înşelată. Dar, cum escrocul e şi lacom, păgubita avea să primească un al doilea apel telefonic. De data aceasta i s-a spus că banii fost prea puţini şi că ar mai trebui vreo 7.000 de lei, întâlnirea fiind stabilită pentru a doua zi, adică pentru 15 iunie. Atunci, femeia a sunat la Poliţie, organizându-se un flagrant. “În urma unei sesizări, la data de 15.06.2015, ora 10.15, poliţiştii Secţiei 1 au desfăşurat activităţi specifice, depistând-o pe C. Vasilica, de 31 de ani, în timp ce solicita o sumă de bani, unei vârstnice, din municipiul Constanţa. Cea în cauză a fost reţinută pe bază de ordonanţă pentru comiterea infracţiunii de înşelăciune şi prezentată Judecătoriei Constanţa cu propunere de arestare preventivă. Cercetările continuă în vederea documentării întregii activităţi infracţionale”, au spus reprezentanţii Inspectoratului de Poliţie Judeţean Constanţa. Vasilica Curt a fost arestată pentru 30 de zile.

Împuternicită la “conducerea” bordelului cunoscut drept “Casa Verde”

Având în vedere că subiectul flagrantului l-a constituit Vasilica Curt, reamintim despre cazul cunoscut ca “Vila Verde” sau “Casa Verde”. Bordelul era administrat de mama Semilia (Semilia Daistan). Ulterior, sediul bordelului de pe strada Constantin Brătescu nr. 69 a fost mutat pe Avram Iancu, iar la conducere a fost împuternicită Vasilica Curt, care a prestat ani la rând prostituţia. Mai pe româneşte, prostituata a fost avansată în funcţie, mama Semilia ieşind la „pensie”. Toată “afacerea” a intrat în atenţia oamenilor legii şi, după o anchetă laborioasă, au avut loc două percheziţii domiciliare în februarie 2013, 24 de persoane fiind conduse la sediul DIICOT- Constanţa pentru audieri. Cei în cauză sunt suspectaţi că, începând cu anul 2009, au derulat acţiuni de recrutare, trafic de persoane şi înlesnire a practicării prostituţiei pentru tinere şi minore, totodată ocupându-se de găsirea de clienţi şi transportarea celor peste 20 de victime în vederea întreţinerii de acte sexuale contra cost. Pentru recrutarea bărbaţilor dispuşi să întreţină relaţii sexuale, membrii grupării postau anunţuri explicite sau în care se ofereau aşa-zise servicii de masaj însoţite şi de fotografii ale tinerelor în cauză în rubricile de anunţuri din ziare locale şi în publicaţiile on-line. Banii obţinuţi de tinerele şi minorele exploatate erau însuşiţi zilnic de suspecţi, victimelor fiindu-le asigurat doar strictul necesar traiului zilnic. În total au fost 18 suspecţi care au ajuns în atenţia oamenilor legii, fiind trimişi în judecată pe rând, dar unele cauze au fost disjunse. Astfel, în anul 2013 au fost condamnaţi câţiva din membri grupării infracţionale de la Vila Verde, fiind vorba de Semilia Daistan, cunoscută ca mama Semilia, Vasilica Curt, Etem Arif şi Grigoraş Tăbăcaru, cei din “conducere” mai exact. Ulterior, în ianuarie 2015, alţi proxeneţi aveau parte de aceeaşi soartă. Ali Sunai, zis Taco, a primit, după contopirea pedepselor, 4 ani, pe când Arun Ibram a primit 3 ani şi 6 luni de închisoare. Cât despre ceilalţi, cauzele au fost disjunse, unii dintre suspecţi fiind prin străinătate. Din câte se pare, Vasilica Curt fusese eliberată condiţionat anul acesta.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272