REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.1° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
16.1° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Fosta primăriţă Mariana Mircea de la Cernavodă, executată silit

Fosta primăriţă Mariana Mircea de la Cernavodă, executată silit

Replica API 12 mai 2020 | 00:27 5731

Mariana Mircea, fostul primar al orașului Cernavodă în perioada 2008-2012, este unul dintre cei mai controversaţi foşti şefi de administraţii locale din judeţul Constanţa. Funcţie din pricina căreia continuă să aibă de suferit. Mai întâi, procurorii au acuzat-o că ar fi atribuit în mod preferenţial unor societăţi comerciale agreate, mai multe contracte de achiziţii publice, apoi ANAF-ul i-a cerut bani după ce nu a plătit amenzile judiciare survenite ca urmare a nerespectarea hotărârilor judecătorești.

Acum, trebuie să plătească și Primăriei Cernavodă suma de peste 9500 de lei, pe motiv că nu a dat dispoziție, pe vremea cât era primar, să se respecte o hotărâre judecătorească, creditorul fiind nevoit să treacă la executarea silită. Deşi a încercat să scape de răspundere, nu a reuşit. Instanţa a obligat-o recent să achite suma de bani. Între timp, fosta primăriţă continuă demersurile pentru a reveni pe funcţie, în Consiliul Local.

Mariana Mircea

Printr-o cerere înregistrată pe rolul Judecătoriei Medgidia în 2016, Primăria Cernavodă a solicitat instanței ca prin hotărârea ce o va pronunța să dispună obligarea Marianei Mircea la plata unei sume de bani, reprezentând contravaloarea prejudiciului. Concret, în anul 2009, Consiliul Local Cernavodă a fost obligat să achite societății Concern Plus SRL o sumă de bani reprezentând contravaloare marfă, dar și penalități de întârziere, sume ce au făcut obiectul executării silite în 2010. Prejudiciul a fost constatat de auditorii Curții de Conturi care au dispus măsura recuperării de la persoanele vinovate. Administrația locală spune că Mariana Mircea, în calitate de fost primar și de ordonator principal de credite, se face vinovată de neplata la termen a debitului principal, fapt care a generat prejudiciul menționat anterior.

Primăria Cernavodă

Cum a încercat să scape de răspundere!

Mircea a invocat în instanță excepția prescripției dreptului material la acțiune, având în vedere că vorbim de anul 2010, iar acțiunea a fost depusă în anul 2016, cu mult peste termenul de 3 ani. De asemenea, ea a mai arătat că facturile fiscale au fost emise în perioada 2007 –aprilie 2008, dată la care eu nu preluase încă mandatul de primar. Judecătoria i-a dat câștig de cauză, în 2017, respingând acțiunea Primăriei Cernavodă, dar nu și Tribunalul, la recurs. Magistrații de aici au spus că instanța de fond a analizat în mod greșit probele din dosar. La data pronunțării sentinței, Mariana Mircea avea calitatea de primar și avea obligația de a executa dispozițiile sentinței civile nr 3868/2009.

Mariana Mircea

Pentru că nu a dat dispoziție să se achite sumele de bani la care a fost obligat Consiliul Local prin sentința civilă, creditorul a fost nevoit să treacă la executarea silită, acest lucru ducând la efectuarea de către acesta a unor cheltuieli de executare în sumă de 9510,15 lei. Bani, pe care trebuie să-i plătească fosta primăriță. Decizia a rămas definitivă, aşa că, Mariana Mircea va trebui să scoată bani din buzunar.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
De ce nu lasati comentarii la toate articolele?Sau lasati doar la cei care nu va platesc?
1
0
.cel mai bun primar din..ROMANIA...la toate evenimentele ce aveau loc in oras,era insotita de marea politista a orasului...de ea tremurau si melcii prin iarba...de...era politista...acum...ceva mai micuta...stiti voi cine-i..surioara cu m.m...nedespartite...cum e sacul...asa-i si petecul...
6
0
BETIVA ORDINARA AI FURAT TOT ORASUL CAND ERAI PRIMARA
8
3
...zici ca e in sevraj. Privire de om nebun. Din Cernavoda au plecat multe javre puse pe functii inalte. Sa faca puscarie ca Hansa. Tupeu jegos ce are, face demersuri sa revina pe fubctie in consiliu local. Javra asta ar trebuii sa ia matura in mana si la munca in folosul comunitatii
11
8
un jeg de om mai mare ca chivu zis tucu nu exista in oras fara onoare mincinos cu sapte fete a facut numai rele si nenorociri a inselat si a mancat o tona de rahat
23
2
Panarama asta mi a luat banii in campanie , 200 milioane si nu mi a dat inapoi. Futi gatu masi trebuia sa io trag eu la trust cand am gasito beata in apartamentul de langa campus cand era godla si beata de nu stia de ea .
10
12
si f...ta si cu banii luati,asa e uneori in politica
7
3
La puscarii
6
7

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272