REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.8° Constanța Mie., 8 Mai 2024
Anul XX Nr. 6723
14.8° Constanța Miercuri, 8 Mai 2024 Anul XX Nr. 6723
 

Fosta şefă a AJOFM, anchetată de DNA Constanţa, condamnată!

Fosta şefă a AJOFM, anchetată de DNA Constanţa, condamnată!

Replica API 7 noiembrie 2019 | 00:00 525

Iuliana Lefter a fost condamnată la 5 ani de închisoare de către Tribunalul Tulcea, în februarie 2017, însă, la apel, dosarul a fost trimis spre rejudecare. Astfel a ajuns la Curtea de Apel Constanța, unde magistrații s-au pronunțat la data de 5 noiembrie 2019, condamnarea fiind tot de 5 ani. În plus, magistrații au obligat-o la plata sumei de 8.099.885,5 lei către partea civilă Ministerul Muncii, Familiei, Protecţiei Sociale şi Persoanelor Vârstnice – Organism Intermediar P.O.S.D.R.U şi a dobânzilor legale. Decizia nu este definitivă.

În rechizitoriul întocmit, procurorii constănțeni anticorupție au reținut că, la data de 14 februarie 2011, inculpata Lefter Iuliana, în calitate de director executiv al Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea (A.J.O.F.M.), a încheiat un acord de parteneriat între instituția publică mai sus menționată și o asociație în care, printre asociați și membri, figurau și rude ale acesteia. Ulterior, la data de 18 februarie 2011, ascunzând existența conflictului de interese existent între sine și membrii asociației respective, inculpata Lefter Iuliana, în calitate de director executiv al aceleiași instituții publice și de lider de parteneriat, a întocmit o cerere de finanțare din fonduri europene, aprobată două luni mai târziu. În baza acestei cereri, Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Tulcea și partenerii săi au obținut o finanțare nerambursabilă, în vederea implementării proiectului „Formarea continuă – premiza calității în Serviciul Public de Ocupare”. Potrivit regulilor aplicabile în materie de finanțări europene, respectiv Ghidului solicitantului – Reguli de eligibilitate, inculpata Lefter Iuliana avea obligația informării Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă despre orice conflict de interese sau chiar posibil conflict de interese, lucru pe care nu l-a făcut. Concret, ca urmarea a demersului fraudulos, în perioada 19.07.2011 – 2.06.2014, partenerii acordului, prin liderul de parteneriat – A.J.O.F.M. Tulcea, respectiv prin directorul executiv inculpata Lefter Iuliana, au obținut suma totală de 8.112.016,60 lei, cu care Ministerul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice - Organismul Intermediar – POSDRU s-a constituit parte civilă în cauză.

Liliana IONIȚĂ

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Nu a furat niciun leu. Dar, dintr-o prostie s-au afectat indicatorii proiectului. Si acum i se cere contravaloarea proiectului. Duoa ce MULTI s-au plimbat prin tari straine pt schimburi de bune practici. Vai de capul ei, saraca...
3
0
Si n alte zone ...ochii pe geam !
2
0
AJOFM - urile ar trebui desfiintate , nu-si mai au rostul ,nu mai sunt someri iar cursurile organizate sunt fara efect . Condamnari au mai fost , gen : SILVIU BIAN , DRAGOS POTELEANU ,etc ,
2
0
Scrie tu cezara fraza complet adica pregatitiva PENALILOR. Asa ca pregatitiva:hotilor,spagarilor,interlopilor,traficantilor de carne vie,pestilor,traficantilor de droguri,"afaceristilor",tepari,cei care ati facut abuz de functia avuta adica de increderea pe care statul sau cetateni au avuto in voi,astia toti pregatitiva.
2
1
o sa vedeti si altele dupa alegeri, dar mai ales cand o sa inceapa Codruta in forta, asa ca pregatitiva
6
1
Banii au intrat in buzunare sau au fost folositi pentru scopul contractului ? Din sentinta rezulta ca ia luat pe toti fara ca el sa aiba rezultate pentru vreun beneficiar. Toti din contract erau rude? Juristii din subordine si cei cu calificare economica au semnat astfel de contract? Nu stim cauza dar vedem un singur vinovat. Poate invata si altii din astfel de tampenii.
4
0

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212