REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.1° Constanța Joi, 25 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6710
12.1° Constanța Joi, 25 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6710
 

Fosta SOȚIE a INTERLOPULUI care a RECRUTAT-O pe Monica Gabor, dată în URMĂRIRE INTERNAȚIONALĂ

Fosta SOȚIE a INTERLOPULUI care a RECRUTAT-O pe Monica Gabor, dată în URMĂRIRE INTERNAȚIONALĂ

Replica API 17 martie 2021 | 14:50 20446

Val de dosare pentru o constănțeancă! Aflată pe „lista neagră” a Poliției Române, constănțeanca Elena Nițescu, fost director al clinicii New Central Med Bacău, s-a sustras de la executarea pedepsei de 5 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, cumpărare de influență și dare de mită, aceasta fiind în Italia, în acest moment, conform unor surse. Aceasta se află acum în lista persoanelor urmărite național și internațional.

Printre persoanele din Constanța date în urmărire națională de către Poliția Română, se află și o constănțeancă. Mai exact, Elena Nițescu, născută în Constanța și domiciliată în Bacău, este căutată de polițiști pentru trafic de influență și luare și dare de mită. Femeia „este condamnată la pedeapsa de 5 ani și 8 luni închisoare pentru săvârșirea infracțiunilor de furt calificat, cumpărare de influență și dare de mită, constând în aceea că în perioada iulie-august 2014, prin intermediul numitelor CGE și CM, a oferit numitei VM, director executiv al unei instituții publice, suma de 800 lei, în scopul eliberării avizului anual pentru diferite specialități“, potrivit Poliției Române.

Cine este Elena Nițescu?

Născută în Constanța, Elena Niţescu a fost căsătorită cu un apropiat al lumii interlope, Radu Duţă, considerat ”locotenent” al clanului Clămparu. Radu Duță Nițescu este cel care a recrutat-o pe Monica Gabor ca damă de companie. Elena Nițescu este fost manager al clinicii New Central Med Bacău, societate administrată în prezent de mama ei. Clinica are un punct de lucru și în Vaslui.

Elena Niţescu - sursa foto: clujjust.ro

Cum a ajuns constănțeanca să fie condamnată

Elena Niţescu (fostă Duţă-Niţescu) a primit pedeapsa de 5 ani și 8 luni închisoare, rezultată în urma contopirii unor pedepse mai vechi. În anul 2013, femeia a fost condamnată definitiv de Curtea de Apel Bacău la 3 ani de închisoare cu suspendarea condiţionată a pedepsei, fiind acuzată, conform publicației Adevărul, că a încercat să recupereze o datorie de 10.000 de lei, furând un autoturism Audi A8 de la datornic.

Val de anchete penale, la clinica pe care o deținea

Elena Niţescu a fost vizată de mai multe anchete penale care aveau legătură cu activitatea medicală pe care o desfăşura la punctele de lucru ale clinicii New Central Med din Vaslui şi Focşani. În 2014, conducerea Colegiului Medicilor Vaslui a reclamat la Parchet clinica acuzând că se eliberează în mod ilegal adeverinţe medicale viitorilor şoferi. Cei mai mulţi dintre absolvenţii şcolilor de şoferi mergeau la respectiva clinică achitau o taxă şi primeau fişa auto cu toate parafele necesare, fără a fi examinaţi de medicii specialişti. Ancheta derulată de poliţiştii de investigaţii criminale a scos la iveală întreaga filieră dar şi un caz de trafic de influenţă. Cercetările au fost disjunse, fiind întocmite două dosare penale.

New Central Med Bacău

Bani și un parfum, mită pentru directorul DSP Vaslui

În primul dosar, Elena Niţescu a fost trimisă în judecată fiind acuzată a a încercat să cumpere influenţa conducerii Direcţiei de Sănătate Publică Vaslui pentru a obţine anumite avize. Niţescu ar fi determinat o subalternă să ofere bani şi un parfum şefelor de la DSP Vaslui, însă acestea din urmă au refuzat, returnând plicurile. „Prin intermediul numitelor CGE și CM, a oferit numitei VM, director executiv al unei instituții publice, suma de 800 lei, în scopul eliberării avizului anual pentru diferite specialități“, spune Poliția Română.

Plecată din ţară înainte de pronunţarea primei sentinţe definitive cu executare

Pentru infracţiunile de cumpărare de influenţă şi dare de mită, Tribunalul Vaslui a condamnat-o pe Elena Duţă Niţescu la 2 ani şi 8 luni de închisoare. Totodată, judecătorii au revocat suspendarea condamnării pentru furt, astfel că Elena Niţescu s-a ales cu o condamnare de 5 ani şi 8 luni. Potrivit unor surse, Elena Niţescu este acum plecată în Italia.

Diana BERECHET

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
A fost condamnata cu dedicatie! Pacat !!! I au dat o pedeapsa mare pt nimic!
2
0
1 la mana- avize pt scoala de soferi elibereaza mai toate clinicile, doi la mana ..in ziua de azi daca mergi la o instituitie cu mana n cur, nu te baga nimeni in seama iar daca dai o "atentie" e considerata mita... ce sa zic ..asa e cand ai bani esti invidiat si lumea iti face rau! Si trei la mana.. cu asa zisul furt de masina..sa fim seriosi cum putea o femie sa fure o masina.. e simplu. proprietarul sa ti o dea garantie si dupa te acuza de furt ! Tara de cacat !!!! Cum este posibil sa ia aceasta femeie aproape 6 ani ..cand unul care omoara iese in maxim 5? Cum e posibil?????
7
2
hotului muist judecator epure nici macar cacatul la lins nu poti sa-i dai la articolul cu infractiunile facute !!! Ca n-ai voie sa-i zici !!! Astia sunt banditii cei mai mari in tara !!!
7
1
la spitalul cfr din constanta ,toti marinarii fac vizita medicala cu spaga de cand e spitalul spital
7
1
Malahi de oameni
2
0
Ce bine sug eu pula
4
1
Ce misto e gagica
9
3
poti sa pui o poza cu orice si de pe everest daca ai semnal de date mobile la telefon
2
2
In acelasi ziar citesc ca unul a fost condamnat la 5 ani pentru ca...si-a omorat vecinul cu un topor ! Iar respetiva , 5 ani si 8 luni ...pentru niste kakaturi , cum este posibil asa ceva ,ce judecatori avem in Tara asta ?
19
3
oare se condamna corect sau la comanda!
11
2

REPLICA

LOTO

6/49
471728292640
5/49
9192143025
joker
26141111218