REPLICA ONLINE CONSTANTA

27.4° Constanța Mie., 19 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6765
27.4° Constanța Miercuri, 19 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6765
 

Fosta soţie a lui Dănuţ Căpăţână, condamnată: va munci la Primărie!

Fosta soţie a lui Dănuţ Căpăţână, condamnată: va munci la Primărie!

Replica API 24 decembrie 2016 | 20:22 438

Dănuţ Căpăţână

Tribunalul Constanţa, la data de 22 decembrie anul curent, a admis acordul de recunoaştere semnat de Simona Lucica Căpăţână, în faţa procurorilor DNA. Aceasta a fost condamnată la 3 ani cu suspendare. În plus, magistraţii au decis ca ea să: "se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta; să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa; -să anunţe în prealabil, schimbarea locuinţei, şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile; să comunice schimbarea locului de muncă: -să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă. În baza art. 93 alin. (3) C.p., prestarea unei munci neremunerate în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile lucrătoare, în cadrul Primăriei Constanţa, în raza căreia locuieşte inculpata".

Amintim că Lucica Simona Căpăţână a încheiat un acord de recunoaștere cu procurorii, sesizarea fiind înregistrată la Tribunalul Constanța, pe 31.10.2016. Prin urmare, rezultă că ea era cercetată penal și a apelat la acest acord pentru o pedeapsă mai favorabilă. De menționat este că numele ei apare și în dosarul "externalizarea serviciilor de recepţie şi secretariat din ambulatoriul spitalului", însă nu fusese trimisă în judecată. Precizăm că Dănuţ Căpăţînă a fost trimis în judecată într-un nou dosar instrumentat de DNA, de data aceasta fiind vorba despre externalizarea serviciilor de recepţie şi secretariat din Ambulatoriul spitalului, prin simularea unor proceduri de achiziţie publică, către inculpata S.C. Mara Investcom S.R.L., controlată de fosta lui soție. Inculpatul mai este cercetat şi în alte dosare. Potrivit procurorilor DNA, în rechizitoriul întocmit, au reținut că, în perioada 2010-2016, Dănuț Căpățînă, în calitate de manager al Spitalului Clinic Județean de Urgență Constanța, și-a îndeplinit în mod defectuos atribuțiile de serviciu care decurgeau din funcția deținută, în legătură cu încheierea a șase contracte având ca obiect servicii de secretariat și recepție. Contractele respective au fost încheiate cu S.C. Mara Investcom S.R.L. (societate pe care o controla prin intermediul fostei sale soții), fără organizarea unei proceduri de atribuire care să asigure o utilizare eficientă a fondurilor publice și promovarea concurenței dintre operatorii economici. De asemenea, serviciile respective au fost achiziționate la prețuri supraevaluate față de costul efectiv al acestora, în vederea obținerii unor foloase necuvenite pentru sine în valoare de 1.464.832,63 lei. Ca urmare a acestor demersuri, Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța a fost prejudiciat cu 2.089.997,87 lei, sumă cu care această unitate sanitară s-a și constituit parte civilă în cauză. În cauză, s-a dispus instituirea măsurii popririi asigurătorii asupra sumelor de bani existente și viitoare existente în contul deschis la o unitate bancară de către inculpata S.C. Mara Investcom S.R.L.. De asemenea, procurorii au mai dispus măsura asigurătorie a sechestrului asupra unor bunuri mobile și imobile ce aparțin unei societăți comerciale, în calitate de parte responsabilă civilmente, firmă la care este acționar inculpatul Căpățînă Dănuț.

Liliana CHIRU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616