REPLICA ONLINE CONSTANTA

11.4° Constanța Vin., 19 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6704
11.4° Constanța Vineri, 19 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6704
 

Fostele Galerii Soveja au ajuns pe mâna arhitectei Mihaela Pușnava

Fostele Galerii Soveja au ajuns pe mâna arhitectei Mihaela Pușnava

Andreea VREJOIU 22 martie 2023 | 00:00 7386

Agorapolis SRL, firmă înființată în anul 2015, de constănțeanca Mihaela Puşnava, o tânără care s-a remarcat în politica din Baia Mare, este singura ofertantă a licitației inițiate de Primăria Municipiului Constanța pentru elaborarea documentațiilor și asistență tehnică pentru amenajarea spațiului public parc Soveja. Municipalitatea a pus la bătaie un contract în valoare de 270.000 de lei, adică aproximativ 54.000 de euro.

Fostele Galerii Soveja au ajuns pe mana arhitectei Mihaela PusnavaMihaela Puşnava

Agorapolis SRL Constanța a fost înfiinţată în 2015 și are ca domeniu de activitate arhitectura. Patroana este constănţeanca Mihaela Puşnava, o tânără care s-a remarcat în politica din Baia Mare, acolo unde a şi candidat în vara lui 2016 pentru un post de consilier local, fiind un fel de mână dreaptă pentru fostul liberal Cătălin Cherecheş, pe care l-a ajutat să câştige încă un mandat de primar în Baia Mare, chiar în timp ce se afla în închisoare.

Fostele Galerii Soveja au ajuns pe mana arhitectei Mihaela Pusnavaașa ar urma să arate viitorul parc

Considerată  una din cele mai active figuri ale campaniei electorale din urbea maramureşană şi o apropiată a primarului Cherecheş, Pușnava a lăsat în urmă politica și s-a axat, mai mult, pe arhitectură și contractele cu Statul, pe care le câștigă pe bandă rulantă.

Fostele Galerii Soveja au ajuns pe mana arhitectei Mihaela Pusnava

Agorapolis SRL, singura firmă interesată

Primăria municipiului Constanța a lansat o procedură de cumpărare directă în vederea achiziționării ,,Serviciu de elaborare a documentațiilor tehnico-economice aferente obiectivului de investiții ,,Amenajarea spațiu public parc Soveja – faza PAC, POE, PT+DE+CS și asistență tehnică”. Contractul în valoare de 270.000 de lei pare că a trezit interesul unei singure societăți, fiind vorba despre Agorapolis SRL, deținută de Mihael Pușnava, fostul manager de strategie și dezvoltare a Fundației ,,Baia Mare” 2021. Amplasamentul propus pentru realizarea obiectivului de investiție se află în intravilanul municipiului Constanța, strada Soveja, intersecție cu strada Ștefăniță Vodă, în zona fostului bazar Ștefăniță Vodă.

Fostele Galerii Soveja au ajuns pe mana arhitectei Mihaela Pusnava

Lucrările ce se impun pentru realizarea obiectivului de investiție sunt următoarele: proiecte pentru autorizarea construirii și a organizării execuției (PAC+POE inclusiv verificare proiecte), proiecte tehnice de execuție (PT+DDE), elaborarea caiete de sarcini pentru execuție în raport cu care vor fi întocmite fișele tehnice de execuție, măsurătorile, verificările, testările, probele, încercările, instruirea personalului după caz, elaborarea fișe tehnice ale echipamentelor și utilajelor cu montaj, elaborare liste cu măsurători, elaborare devize pe obiect, centralizatorul devizelor și formularele F1, F2, F3, F4, dar și elaborarea oricăror alte documente necesare conform legislației în vigoare sau considerate necesare și relevante de către autoritatea contractantă.

Durata contractului este de 24 de luni cu posibilitatea prelungirii cu acordul părților, prin act adițional, în funcție de durata de execuție a lucrărilor.

Fostele Galerii Soveja au ajuns pe mana arhitectei Mihaela Pusnavaașa ar urma să arate viitorul parc

Societatea deținută de constănțeancă a efectuat ilustrațiile proiectului ce prevede amenajarea parcului din locul Galeriilor Soveja. Proiectul este împărțit în 4 zone: Zona 1 – Parc în jurul Bisericii Sf. Antonie cel Mare; Zona 2 – Grădină urbană; Zona 3 – Reamenajarea drumului pentru fluidizarea traficului; Zona 4 – parcare, bănci și optimizarea transportului în comun.

Agorapolis a mai prins, tot de la Primăria Constanța, numeroase contracte

Aceasta a elaborat, în ultimii ani, mai multe documentații de urbanism pentru Primăria Constanța. Documentația pentru terenuri situate în cartierul Compozitori, cartierul Tomis Nord și zona Balada, ce are drept obiectiv identificarea unor soluții pentru a crește calitatea vieții pentru locuitorii și utilizatorii zonelor studiate.

Agorapolis a mai prins, tot de la Primăria Constanța, și documentația pentru reconfigurarea circulației pe bulevardul Soveja, intersecție cu strada Ștefăniță Vodă și amenajarea peisagistică a spațiului public care va constitui viitorul parc Soveja, realizat în locul bazarului Ștefăniță Vodă. În luna august a anului 2022, Primăria Constanța a achiziționat serviciul de elaborare a documentației tehnico economice necesare reconfigurării circulației pe bulevardul Soveja, intersecție cu strada Ștefăniță Vodă și amenajării peisagistice a spațiului public viitorului parc Soveja.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Armînlu nu ghiari!
1
1
Inca ceva, daca tot discutam de arhitecti si utilitate publica, pe acest petic de pamant prin pozitia lui putea fi construit un imobil 5-6 nivele din care 2-3 de parcare subterana, cu destinatia de birouri si functiuni administrative ale Primariei in care sa fie inglobate mai multe servicii, toate in acelas loc, scutindu-ne pe noi constantenii de drumuri inutile in 10 directii si scutindu-se astfel plata unor chirii de zeci de mii de euro lunar precum sediile Spit-ului de pe Str Tomis, Sulmona etc
4
2
Miros frumos florile?
4
1
Sa fim serioși, ce parc e ala de 2-3.000 mp??? Situat pe o strada super circulata unde iti vajaie toate masinile si inhalezi tot praful, voi v-ati putea relaxa intr-un asa "parc"??? . Avem in schimb cateva hectare cu verdeata si copaci care zac degeaba si nu sunt amenajate vorbesc de statiile Raja de la Vaporas intersectie Bd Tomis cu Aurel Vlaicu, vb despre parcul Raja de cateva hectare de pe Tomis intre Carrefour si Tomis Plus si mai sunt multe altele. PNL se vaita pana acum 3 ani ca nu poate sa miste nimic de Mazare si Stroe, acum le au pe toate si Primarie si Cons. Jud (Raja) de ce dracu nu fac ceva cu adevarat vital si de impact pt orasul asta?
5
0
...și încă ce se cordeste:)))) ii place armanii însurați
5
0
Puș lamaua asta cred ca se cordea cu careva din primarie de a pus mana pe lovele
9
0
Astia sunt o categorie scarboasa de ingineri pusa numai pe bataia de joc la adresa constructorilor, instalatorilor, electricienilor etc!
4
1
Ce m******n bătrân ii da? Cică ii plac Însurăței
3
0
Chiperchi mushata paratzu cu lopata
7
0
Asta e prietena cu toți din primarie dar pe toti ii virbeste si ii barfeste atat de urat,incat nu merita nimic la ce caracter are
4
0
Hai să te chiși în freză!
2
0
Ce frumos o sa stam in parc ascultand pasarelele cum canta , cra cra cra bagamias pla
10
0
s-au intins machedonii peste tot ca sa puna laba peste tot
9
3
a candidat singura ca s-au inteles intre ei. Daca a ajuns ma-kedoanca sa faca politica la Baia Mare indica ca acolo s-a constituit o shobolaneala ma-kidoneasca si vom auzi in curand de fraude si hotii.
12
2
daca ar arata ca-n poze ............ dupa executarea lucrarii o sa constatati altceva, sa nu aveti mari asteptari
5
1
frumos concept de peisagistica, frumoasa randare, sper sa se materializeze conform planului. Succes Mishi!
2
8
E primul proiect de o asemenea anvergura in orasul nostru si e chiar unul reusit! Pana se materializeaza cred ca toti ar trebui sa-l sustinem, sa fim pozitivi si receptivi pentru ca este un parc pentru noi constantenii!
4
8
Puneți și palmieri !
6
1
Janghina asta te injura peste tot costine!!! Ai grija mare la ce promovezi!
9
0
faceti o mini gradina botanica ca fie si in orasul asta putina verdeata ingrijita serios . plus ca va produce si ceva buget si va fi ceva care lipseste orasului .
6
3
Abia astept sa se joace si copii mei si eu sa sparg seminte in parc.Posesorii de caini sunt fericiti ca au unde i plimba.Felicitari Chitac! esti un mare.... Primar
10
1
Bre nea T*o vorbesc colegii din presa și colegi din partid, ca la gala femeilor de succes la voi la partid....îți făceai ochi dulci cu o anumita Ioana G. ....și ea vrea sa o bagi în fata sa se facă cunoscuta,e adevărat???? Ntz ntz,sunt gelosii colegi de partid, ca f...ți tot și nu le lași nimic
17
2
Dati pe google daca nu ma credeti, in Capitala Greciei, ATHENA, daca sunt 5 biserici, cand am trecut eu pe langa una, pe la 14, era in chisa. In Romania avem biserica la fiecare colt de strada, baii, nu ne mai facem bine, mari iubitori de galbenio acesti ... slujitori ai banului...
15
4
O tupeista g***a, rea de c*r și plina de figuri. Cu astea s a remarcat.
20
0
Hira te mai întreabă de sănăt**e? Impartiti bani la sau cum se face la voi la aromâni?????
18
0
Copacii aceia mari ii aduceti de pe alte meleaguri?
18
0

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614