REPLICA ONLINE CONSTANTA

13° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
13° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Fostele glorii deplâng soarta Farului:"Mă încearcă un sentiment de tristeţe"

Fostele glorii deplâng soarta Farului:"Mă încearcă un sentiment de tristeţe"

Replica API 3 august 2013 | 00:00 159

Sâmbătă ar putea fi ultimul meci

Sâmbătă ar putea fi ultimul meci

Fostele glorii ale Farului asistă la modul în care clubul la care au făcut cele mai mari performanţe sportive şi unde au trăit cele mai frumoase momente, se destramă. Le-au curs şi încă le curge prin vene sânge alb-albastru, au ajutat la înscrierea Farului printre puţinele cluburi care au aproape un secol de istorie în Liga 1, însă acum privesc neputincioşi cum cea mai iubită a Constanţei îşi poate trăi ultimele clipe de activitate.

Ion Constantinescu a jucat zece ani la gruparea constănţeană, între anii 1970-1980, şi le-a făcut pe toate la Farul. A fost jucător, antrenor şi preşedinte. A crescut lângă jucători care au făcut istorie şi, la rândul său, a împărtăşit celor care veneau din urmă din cunoştinţele sale, lăsându-şi amprenta asupra unor jucători precum Matei, Alibec şi Măţel. "Mă încearcă un sentiment de tristeţe. Nu vreau să mă laud, dar am făcut multe pentru Farul, ca jucător, preşedinte, antrenor şi şef de centru, dar este o mare dezamăgire la vârsta pe care o am. Este păcat ca acest club să dispară dintr-odată , pentru că aici au jucat mari jucători, s-au obţinut performanţe notabile pentru fotbalul românesc. Dacă un oraş precum Constanţa nu va avea un club ca Farul în Liga 1, înseamnă că este foarte grav", a declarat, pentru "Replica", Ion Constantinescu, director al Clubului Sportiv Şcoala de Fotbal Farul Constanţa 2010. O veste bună, dacă se poate spune aşa, este că în cazul nefericitei situaţii în care Farul ar fi desfiinţată, activitatea juniorilor va continua. Rezultatele obţinute de juniorii Farului sunt deosebit de importante luând în considerare condiţiile în care au fost obţinute. "Dacă Farul se va desfiinţa, aşa cum se spune, atunci ne afectează şi pe noi, dar activitatea la juniori va merge mai departe, indiferent de ce se va întâmpla cu Farul. Centrul acesta este foarte puternic, avem grupe foarte bune. Rezultatele au fost şi ele foarte bune, promovările la echipa mare, la loturile naţionale, plus participarea la play-off şi play-out, în condiţile în care terenurile nu prea le-am avut la dispoziţie", explică Ion Constantinescu. O altă persoană care a reuşit rezultate notabile în ciuda situaţiei critice a fost Ion Răuţă, care a reuşit să salveze Farul de la o retrogradare ruşinoasă. Deşi contractul îi expirase odată cu terminarea sezonului, acesta a acceptat să se ocupe în continuare de pregătirea echipei, fără a avea parte de sprijin financiar. "Pe mine situaţia mă depăşeşte. Nu am puterea să iau nici o decizie. Singura mea speranţă este că lucrurile se vor rezolva. Am făcut tot ce a depins de mine să fie bine pentru club. Este foarte greu să-i motivez pe jucători, mai ales după ziua de joi, pentru că sunt tot felul de zvnouri şi este foarte greu să lucrezi în aceste condiţii. Avem mari lipsuri în ceea ce priveşte condiţiile de pregătire. Începem deja să intrăm în criză, sunt mai puţin de 6 săptămâni până începe campionatul. Avem probleme de completare a lotului, din punct de vedere numeric, nemaivorbind din punct de vedere valoric", a spus Ion Răuţă. Sâmbătă, Farul va susţine un nou amical în compania formaţiei Rapid Feteşti, din Liga a III-a, partida fiind găzduită pe terenul mare, începând cu ora 10.00.

Sorin HULUBEI

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272