Fostul arhitect al județului Constanța, Titi Cenușă, se umple de bani din înțelegerile cu primăriile
Fostul arhitect al județului Constanța, Titi Cenușă, se umple de bani din înțelegerile cu primăriile
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestTiti Cenușă, fostul arhitect al județului Constanța, a reușit să obțină un nou contract cu statul. Și de această dată este vorba despre realizarea unor servicii de urbanism pentru Primăria comunei Fântânele. Valoarea contractului este de 36.000 de lei, adică aproximativ 7.200 de euro. În trecut, colaboratorul lui Nicușor Constantinescu, a mai lucrat cu primăriile din Fântânele, Ion Corvin și Amzacea, încasând în cazul primelor două contracte nu mai puțin de 70.000 de lei.
De când a ieșit din Consiliul Județean Constanța, fostul arhitect șef al județului, Titi Cenușă a devenit abonat la banii instituțiilor publice, bifând o sumedenie de contracte cu statul. În cursul zilei de 29 martie a.c., Titi Cenușă a împușcat un nou contract, ce se ridică la suma de 36.000 de lei, adică aproximativ 7.200 de euro, ofertantul fiind Primăria comunei Fântânele. În trecut, colaboratorul lui Nicușor Constantinescu, a mai lucrat cu primăriile din Fântânele, Ion Corvin și Amzacea, încasând în cazul primelor două contracte în valoare de nu mai puțin de 70.000 de lei.
Titi Cenușă a activat timp de aproximativ 10 ani ca arhitect-șef al județului Constanța, în mandatul lui Nicușor Constantinescu, alături de care a fost acuzat că, în perioada iulie 2007 - aprilie și-a încălcat atribuţiile de serviciu, în contextul derulării Acordului de asociere în vederea participării la procedura de achiziţie publică «Documentaţie cadastrală şi înscriere în cartea funciară a reţelei de drumuri publice de interes local din judeţul Constanţa şi realizarea soluţiilor geospaţiale pentru gestiunea căilor de transport rutiere»“.
De ce este cercetat Titi Cenușă?!
Titi Cenușă a fost acuzat că, în perioada iulie 2007 - aprilie 2013, împreună cu Nicușor Constantinescu, și-a încălcat atribuţiile de serviciu, în contextul derulării Acordului de asociere în vederea participării la procedura de achiziţie publică «Documentaţie cadastrală şi înscriere în cartea funciară a reţelei de drumuri publice de interes local din judeţul Constanţa şi realizarea soluţiilor geospaţiale pentru gestiunea căilor de transport rutiere»“. Dosarul se află încă pe rolul Tribunalului Constanța, cu termen de judecată pe 11 aprilie 2023. Pe 14 martie a.c. s-a scurs un alt termen în dosar, însă magistrații au amânat pentru aprilie cauza, în vederea administrării probelor propuse.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.