REPLICA ONLINE CONSTANTA

17.5° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
17.5° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Fostul COMANDANT al POLIȚIEI Mangalia, în SCANDAL cu Cristian RADU

Fostul COMANDANT al POLIȚIEI Mangalia, în SCANDAL cu Cristian RADU

Replica API 15 aprilie 2021 | 00:41 10455

Nicolae Pescaru, fostul comandat al Poliției Mangalia, s-a luat la trântă, aproape un deceniu şi jumătate, cu infracționalitatea din sudul litoralului. În 2015, Pescaru a ieșit la pensie, iar din 2020, s-a mutat în Costinești și își vede liniștit de viață. Numai că liniștea îi este perturbată, în ultima perioadă, de un conflict pe care fostul comandant îl are cu municipalitatea, după ce Direcția Management Fiscal și Control Venituri din cadrul Primăriei Mangalia, condusă de Cristian Radu, i-a impus să plătească o sumă de bani, reprezentând taxa pe o ambarcațiune. Nu ar fi fost nimic anormal, dacă Pescaru ar fi fost... proprietarul navei.

În urmă cu doi ani, Direcția Management Fiscal și Control Venituri din cadrul Primăriei Mangalia a emis, pe numele lui Nicolae Pescaru, o decizie de impunere referitoare la obligațiile de plata accesorii, reprezentând taxa pe o ambarcațiune pe apă. Fostul comandant a depus o cerere prin care a solicitat anularea deciziei de impunere, motivând că nu deține și nu a deținut niciun mijloc de transport pe apă și că are domiciliul în Costinești, și nu în Mangalia, din aprilie 2018.

A depus și o contestație la aceasta decizie de impunere, însă nu a primit niciun răspuns în termenul legal, așa că a mers în instanță. Pescaru a solicitat ca instanța să pună în vedere primăriei să depună la dosar copie de pe documentele din care rezulta că ar fi proprietarul unei ambarcațiuni pe apă și care este baza legala a emiterii acestei decizii de impunere și înștiințării de plată.

Pescaru nu mai are domiciliul în Mangalia, ci în Costinești

De fapt, cel care a deținut o ambarcațiune este fratele lui, nicidecum fostul șef al poliției din Mangalia. Reprezentanții primăriei spun că Pescaru a fost invitat să se prezinte la sediul administrației în vederea depunerii declarației privind mijlocul de transport pe apă cu care figura încă din anul 2004 la ANR,împreună cu fratele său, dar nu a dat curs invitației.

Acțiunea lui Pescaru din instanță a fost respinsă, ca fiind formulată tardiv. A depus-o mai târziu cu două luni, față de termenul legal ce a început să curgă de la depunerea contestației formulate la Primăria Mangalia. Pescaru a formulat recurs, însă nici la Curtea de Apel nu a avut noroc. Pe 12 aprilie, a fost anulat recursul, pentru că nu s-a respectată întocmai procedura.

Precizăm că Pescaru, după ce a ieșit la pensie, și-a deschis birou de avocatură.

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
O potaie !!
1
0
ce birou de avocatura si-a deschis asta,cand toata ziua sta atarnat pe terasa Amicii
7
0
Pescaru a fost un puturos ca si comandant
11
0
Adica fostul militian si-a deschis birou de avocatura dar nu este in stare sa faca acte cu care sa se apere nici cauza lui,deci fiti atenti la cine va duceti daca aveti nevoie de un avocat.
22
2
Hahahaa, cum sa fi avocat si nu sti nici macar in cat ai dreptul a face o contestatie in instanta?!!
18
2
S-a luat la tranta cu propria nepasare poate. Clanurile mafiote au prosperat cat a fost seful militiei. De altfel, omul este un agramat cu carti publicate.
27
1
Cine e atat de idiot incat sa isi ia ca avocat un fost politist, isi merita soarta! Fostii militieni stiu atata avocatura cata a uitat bunica!!!
21
3
Pe vremea acestui Pescaru,toate clanurile mafiote au prosperat,a ciugulit de la toti si acum se da fata mare.Rusine sa-ti fie,tu erai ultimul care vorbea!
32
0
hai sa nu exageram .Sa nu mi spuneti mie ca nu stia de toate clanurile din Mangalia .Raim,Beinur.Cu cine se lua la tranta ,cu aia care furau guma de mestecat,baloane?hai lasati ne ..
47
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108