REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.3° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.3° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fostul consilier Gheordunescu, condamnat pentru corupţie şi şantaj, insistă! Vrea în libertate

Fostul consilier Gheordunescu, condamnat pentru corupţie şi şantaj, insistă! Vrea în libertate

Replica API 19 mai 2018 | 00:00 235

Nu mai suportă detenţia

Nu mai suportă detenţia

După ce Tribunalul a respins cererea de liberare condiţionată a fostului poliţist Dan Frumuşelu, condamnat împreună cu fostul consilier local din Agigea, Emil Gheordunescu, ambii la câte 7 ani de detenţie cu executare, a venit rândul şi celui din urmă să treacă prin aceeaşi experienţă. Ambii au formulat, separat, cereri de liberare, iar Tribunalul le-a spus amândorura „PAS”! Tot separat.

După aproape 3 ani de detenţie, fostul consilier Gheordunescu, doreşte să fie pus în libertate, deşi nu a executat nici jumătate din pedeapsa totală, de 7 ani, fiind condamnat pentru luare de mită, şantaj, dar şi pentru şantaj în formă continuată). Judecătoria Medgidia i-a admis, în luna martie, cererea, însă procurorii DNA au contestat hotărârea la Tribunal.

Judecătorii de aici au admis contestaţia DNA, prin urmare Gheordunescu va rămâne în continuare închis, iar următoarea solicitare de liberare va putea fi formulată abia după jumătatea lunii cotombrie a.c. Gheordunescu şi Frumuşelu au fost reţinuţi urmare a unui dosar instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie, care i-au acuzat de luare de mită, complicitate la luare de mită şi şantaj.

"Pe 20 decembrie 2012, Dan Frumuşelu, în calitate de agent şef de poliţie în cadrul Serviciului de Investigare a Fraudelor al IPJ Constanţa şi Gheordunescu Emil, administrator al SC Agigea Expres SRL şi consilier local în Agigea, au exercitat presiuni asupra unui denunţător, solicitându-i acestuia să achite suma de 30.000 euro în contul unui prejudiciu invocat de Gheordunescu Emil, în calitate de parte vătămată.

În caz contrar, agentul de poliţie a ameninţat că va administra probe în aşa fel încât denunţătorul să fie trimis în judecată, cu consecinţa condamnării sale la închisoare cu executarea pedepsei. (...) La aceeaşi dată, agentul de poliţie Frumuşelu Dan a acceptat promisiunea ca denunţătorul să îi dea, prin intermediul lui Gheordunescu Emil, suma de 15.000 euro, pentru a orienta cercetările astfel ca să fie adoptată o soluţie convenabilă denunţătorului.

La data de 22 decembrie 2012, inculpatul Gheordunescu Emil a primit de la denunţător suma totală de 45.000 euro, din care 30.000 euro pentru sine şi 15.000 euro pentru agentul de poliţie Frumuşelu Dan, procurorii procedând la constatarea infracţiunii flagrante", se arată în comunicatul DNA. Cei doi au fost trimiși în judecată și condamnați, în 2015, pentru infracțiunile amintite.

Daniel ALBU

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Dan Frumuselu merita batut la talpi in fiecare zi!Se credea mafiot!Uite ca de vreo 3 ani face parte din mafia de la paturule de sus!
2
0
Sa ti iau familia in cardan si sa ma sugi la dnul cuc cu tot neamul tau si sa i pupi in ruc pe antenisti.Comentati dejectiilor umane.Sa stai tu cu tot neamul in parnaie si sa scrii romane analfabetule !
1
2
Pai cum sa nu vrea in libertate din puscarie,nu maipoate fura,numai Voiculescu cordonati antenele din puscarie,si a mai avut timp sa si scrie o duzina de carti
1
1
Feodor a luat su el 10 ani Asa ca baiat. Bun
3
0
Stire aiurea. Nu a existat niciun fel de flagrant. referitor la,punerea in libertate, legea permite acest lucru daca indeplinesti conditiile. Paradoxal cum se judeca astfel de situatii, judecatorul de la medgidia admite eliberarea iar cel de la tribunal prelungeste cu 4 luni. Ce dracu judecati domnilor magistrati de la Tribunalul Constanta? Aveti proceduri separate sau va este frica de DNA? Domnule ministru al justitiei, sesizati-va si constatati cum acesti judecatori nu respecta legile privind liberarea conditionata in conditiile in care iti castigi acest drept prin munca. Umpleti puscariile
6
1
Vor in.libertate
4
4
Politica din Romania.Si pentru escrocul care a luat sutele de tone de uree fara sa le plateasca ce masuri a luat DNA ???.Cine le va plati ?.
7
0

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108