REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
12.5° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Fostul deputat Mihai Tânjală, dat în URMĂRIRE INTERNAŢIONALĂ, ar putea fi EXTRĂDAT marţi din Insulele Cayman

Fostul deputat Mihai Tânjală, dat în URMĂRIRE INTERNAŢIONALĂ, ar putea fi EXTRĂDAT marţi din Insulele Cayman

Replica API 27 decembrie 2015 | 21:13 462

Fostul deputat PDSRMihai Tânjală, condamnat pentru corupţie în România şi dat în urmărire internaţională prin Interpol, ar putea fi extrădat marţi din Insulele Cayman, unde a fost arestat în octombrie, relatează presa locală.

Fostul politician şi fondator al fostei unităţi de informaţii a Ministerului de Interne UM 0215 (fosta "Doi şi-un sfert") a fost condamnat în 2011 la cinci ani de închisoare pentru corupţie, dar a fugit din ţară.

Autorităţile din Cayman au primit o cerere oficială din partea României pentru extrădarea lui Mihai Tânjală, care a fost arestat în octombrie, potrivit publicaţiei Cayman Compass.

Tânjală a stat câteva săptămâni fără a fi detectat în Insulele Cayman, un teritoriu britanic din Marea Caraibelor, şi abia când a vrut să plece în Jamaica a atras atenţia autorităţilor, informează postul de televiziune Cayman 27 în pagina online.

În timpul unei audieri în instanţă miercuri, 23 decembrie, ofiţerul de imigraţie Brian Ebanks a declarat că autorităţile jamaicane au verificat datele acestuia şi i-au refuzat intrarea în ţară.

"Am primit informaţii că intrarea unui cetăţean român este refuzată în Jamaica, iar acesta este trimis înapoi în Cayman şi ar trebui să merg la Aeroportul Internaţional Owen Roberts. Există un mandat de arestare din partea Interpol pe numele lui", a adăugat Ebanks.

Tribunalul a fost informat că Tânjală a depus o cerere de azil politic în Cayman, care a fost respinsă.

"Condamnarea pe care am primit-o în România nu este pentru ceva ce am făcut, ci din motive politice", a afirmat Mihai Tânjală în faţa instanţei, prin intermediul unui translator. El a adăugat că se teme pentru viaţa sa în cazul în care ar reveni în România.

Cazul a fost amânat pentru marţi, 29 decembrie.

romaniatv.net

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272