REPLICA ONLINE CONSTANTA

10.1° Constanța Dum., 5 Mai 2024
Anul XX Nr. 6720
10.1° Constanța Duminică, 5 Mai 2024 Anul XX Nr. 6720
 

Fostul director al Grammy Awards a fost demis oficial

Fostul director al Grammy Awards a fost demis oficial

Replica API 4 martie 2020 | 00:00 787

Deborah Dugan

Recording Academy, asociaţia americană a profesioniştilor din industria muzicală care organizează premiile Grammy, l-a demis oficial luni pe fostul său director executiv, suspendat din funcţie la sfârşitul lunii ianuarie după ce a formulat acuzaţii grave împotriva organizaţiei, relatează AFP, citată de Agerpres.

Academia a reziliat contractul cu Deborah Dugan printr-o scrisoare, distribuită în rândul profesioniştilor din industria muzicală, în care o acuză pe fosta sa directoare executivă "de deficienţe şi eşecuri în gestiune".

La sfârşitul lunii ianuarie, Deborah Dugan a depus o plângere în Los Angeles la Comisia pentru egalitate de şanse în domeniul profesional, acuzând Academia de discriminare şi hărţuire.

Prima femeie care a condus Academia a vorbit în plângerea depusă despre acuzaţii de hărţuire sexuală, conflict de interese şi nereguli în procedura de votare pentru premiile Grammy.

Deborah Dugan a afirmat de asemenea că a fost supusă unor presiuni pentru a-i oferi un post de consultant predecesorului său, Neil Portnow, deşi, în opinia sa, existau bănuieli în cadrul organizaţiei că acesta ar fi violat o cântăreaţă, ''motivul real pentru care contractul acestuia nu a mai fost reînnoit'' după 17 ani.

Neil Portnow a reacţionat, dând asigurări că plângerea ''este plină de acuzaţii inexacte, false, scandaloase şi teribil de dureroase'' la adresa sa.

Deborah Dugan consideră că demiterea ei reprezintă o măsură de represalii din partea Academiei.

"Deşi sunt dezamăgită, nu sunt surprinsă având în vedere modul în care Academia obişnuieşte să-i trateze pe cei care lansează alerte", a reacţionat Dugan la anunţul demiterii sale, într-o declaraţie transmisă AFP de avocaţii săi.

"În loc să încerc să reformez această instituţie coruptă din interior, voi persevera pentru a-i trage la răspundere pe cei care continuă micile aranjamente, afectând procesul de vot la premiile Grammy şi discriminând femeile şi persoanele de culoare'', a mai spus ea.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
16613441819
5/49
386416233
joker
41403415212