REPLICA ONLINE CONSTANTA

21.4° Constanța Joi, 28 Mar. 2024
Anul XX Nr. 6682
21.4° Constanța Joi, 28 Martie 2024 Anul XX Nr. 6682
 

Fostul DIRECTOR al Oil Terminal, Silviu WAGNER, CONDAMNAT la 3 ani cu SUSPENDARE în dosarul Elenei UDREA

Fostul DIRECTOR al Oil Terminal, Silviu WAGNER, CONDAMNAT la 3 ani cu SUSPENDARE în dosarul Elenei UDREA

Replica API 2 martie 2021 | 21:28 3122

Silviu Wagner, fostul director general Oil Terminal, a fost condamnat marți, 2 martie, de Curtea de Apel București, la 3 ani de închisoare cu suspendare pentru delapidare. Wagner a fost cercetat în dosarul Elenei Udrea, aceasta din urmă fiind condamnată la 8 ani de închisoare cu executare. Alături de Udrea, a fost condamnată și Ioana Băsescu, la 5 ani cu executare.

În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut că, în cursul anului 2009, în contextul campaniei electorale pentru alegerile prezidențiale, au fost colectate sume de bani provenite din infracțiuni de corupție, delapidare și evaziune fiscală care au fost folosite, ulterior, pentru plata unor servicii prestate în campania electorală.

Fostul director al Oil Terminal, contracte intermediate de Ioana Băsescu. Aceasta a primit bani de excursii în Cuba!

În luna decembrie 2009, inculpata Ioana Băsescu, fiica președintelui României în funcție la acel moment, i-a cerut inculpatului Silviu Ioan Wagner, director general al unei societăți comerciale cu capital majoritar de stat (Oil Terminal), să achite o factură fiscală despre care a spus că reprezintă cheltuieli restante din campania pentru alegerile prezidențiale, care se desfășurase în toamna aceluiași an.

În baza acestei solicitări, la data de 30 decembrie 2009, societatea reprezentată de inculpatul Wagner a încheiat un contract fictiv de prestări servicii cu o anumită firmă, în valoare de 419.000 lei, prețul menționat în cuprinsul contractului fiind indicat de Ioana Băsescu care a și intermediat încheierea tranzacției. În baza acestui contract, la data de 16 februarie 2010 s-a realizat plata sumei de 119.000 lei, diferența de 300.000 lei nemaifiind virată din dispoziția inculpatului Wagner, ca urmare a faptului că nu a primit nici un document justificativ pentru suma achitată în avans.

Și de această dată, serviciile respective nu au fost prestate, societatea reprezentată de Silviu Wagner neavând nevoie reală de publicitate (avea un obiect de activitate cu consumatori captivi și nu mai achiziționase niciodată publicitate de asemenea valoare). Mai mult, firma “prestatoare” nu desfășurase anterior acestui moment activități comerciale semnificative și nu avea experiență relevantă în domeniul publicității. La data de 19 februarie 2010 (la două zile de la încasarea banilor), firma respectivă a virat suma de 100.000 lei către o societate administrată de inculpatul Francesco Giovanni – Mario, care era în acea perioadă concubinul Ioanei Băsescu.

Între cele două societăți nu au existat în realitate nici un fel de operațiuni comerciale, iar prin transferul bancar s-a urmărit exclusiv ascunderea originii infracționale a banilor proveniți din prejudicierea societății de stat reprezentată de Wagner. În cursul lunii februarie 2010, suma de bani obținută în maniera de mai sus a fost folosită în interes personal de inculpaţii Băsescu Ioana și Francesco Giovanni – Mario pentru achitarea contravalorii unei excursii în Cuba și a cheltuielilor efectuate pe parcursul deplasării.

Wagner a fost directorul companiei Oil Terminal în perioada 2009-2012. Acesta a fost revocat din funcție de către administratori și înlocuit cu Emil Rohat

Citește și:

Elena Udrea, CONDAMNATĂ la 8 ani de ÎNCHISOARE, Ioana BĂSESCU-5 ani cu EXECUTARE

Mirela PASCAL

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Cand dadeai hapuri la catei cu otrava si de gandeai ce mare vanator esti iti era bine,nu ti doresc asemenea dar stai linistit,toate se platesc,aici,nu dincolo ...
1
1
Bun asa. Si o amenda era mai usturatoare. Glume de prost gust
1
0
LA MULTI ANI
3
0
doamne, ce de toata jena sunt astia cu pedepsele lor. invitatie la furt, flas, delapidare.
8
0
sugi pula mai rezistule
1
6
Un bandit ordinar cu sindicatul lui galben, sa primeasca 10 ani cu executare la recurs.Si dupa mititica sa fie tras in teapa.
8
0
Delapidare? adica domnul Wagner e un hot? Parea un om bun si la politica si la masoni.
6
0

REPLICA

LOTO

6/49
28291833747
5/49
102511321216
joker
2832645102