REPLICA ONLINE CONSTANTA

28° Constanța Lun., 17 Iun. 2024
Anul XX Nr. 6763
28° Constanța Luni, 17 Iunie 2024 Anul XX Nr. 6763
 

Fostul director al Tarom și soțul unei șefe din ASF, propuși la conducerea Neptun Olimp SA

Fostul director al Tarom și soțul unei șefe din ASF, propuși la conducerea Neptun Olimp SA

Andreea POPA 27 mai 2024 | 00:00 1273

Neptun Olimp SA, compania de stat controlată de Ministerul Economiei, ar urma să aibă la conducere doi noi administratori din partea acționarului minoritar Transilvania Investments Alliance SA (fosta SIF Transilvania). Este vorba despre un fost director general al Tarom și un fost administrator Romgaz, soțul unei șefe din Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF).

Fostul director al Tarom si sotul unei sefe din ASF, propusi la conducerea Neptun Olimp SA

Consiliul de Administrație al Neptun Olimp SA a convocat pentru 17 iunie 2024 o ședință a Adunării Generale a Acționarilor (AGA) în care ar urma să fie numiți doi noi administratori, la propunerea acționarului Transilvania Investments Alliance SA, care deține 41,18% din acțiunile societății de turism din sudul litoralului. 

Este vorba despre Florin Dănuț Buzatu și Victor Alexandru Frunză, ambii economiști din București. În prezent, Neptun Olimp SA, la care statul deține pachetul majoritar de acțiuni de 52,22%, prin Ministerul Economiei, are un CA alcătuit din Ioan Șerban Tănase, Ionel Damian, Răzvan Cătălin Nicola, Dragoș Călin și Horia Ovidiu Abrudan.

Fostul director al Tarom si sotul unei sefe din ASF, propusi la conducerea Neptun Olimp SA

Florin Dănuț Buzatu a fost director al SAI Muntenia Invest, precum și administrator al Romgaz, Feper SA și Romaero. Buzatu este soțul Mihaelei Buzatu, responsabil supraveghere în Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), celebră pentru salariile uriașe oferite de regulă protejaților politici. De altfel, Mihaela Buzatu ține și ea la secret veniturile pe care le încasează de mai bine de un deceniu de la ASF, potrivit ultimei sale declarații de avere.

Fostul director al Tarom si sotul unei sefe din ASF, propusi la conducerea Neptun Olimp SAsediu Neptun Olimp SA

Soții Buzatu au un teren în Măgurele, o casă în Bragadiru, precum și câte un apartament în București, Brașov și Năvodari. Familia Buzatu are patru mașini (un Hyundai, un Nissan, o Toyota și un Suzuki), dar și aur în monede și lingouri în valoare de 185.000 lei.

 

Fostul director al Tarom si sotul unei sefe din ASF, propusi la conducerea Neptun Olimp SA

Neptun Olimp SA, cel mai mare profit, dar și cele mai mari datorii din istoria sa

Cel propus pentru șefia Neptun Olimp SA are 9 conturi bancare, în care ține peste 700.000 de lei și 36.000 de euro, precum și acțiuni la BRD, Feper, GFM și Banca Transilvania. La venituri, Buzatu declară pentru ultimul an 150.000 de lei de la Codlea SA, IT&LC SA și Cristiana SA, plus dividende de aproape 36.000 lei. Soția Mihaela Buzatu ține salariul de la ASF la secret, după cum menționam anterior. 

Fostul director al Tarom si sotul unei sefe din ASF, propusi la conducerea Neptun Olimp SACelălalt nume propus de Transilvania Investments Alliance SA pentru conducerea Neptun Olimp SA este Alexandru Victor Frunză, fost administrator în Portul Constanța, la Autoritatea Rutieră Română și la Romgaz, dar și fost director general al Tarom.  

Fostul director al Tarom si sotul unei sefe din ASF, propusi la conducerea Neptun Olimp SA

Neptun Olimp SA a raportat pentru anul trecut un profit net de 3.320.289 lei, de 6 ori mai mare față de 2022, când raporta un plus anual de 576.945 lei. Este cel mai mare profit din istoria companiei înființate în 1991. 

Societatea de stat are însă și datorii totale de 4.204.507 lei, în creștere față de 2022, când declara că are de dat 3.472.442 lei. Sunt cele mai mari datorii din istoria firmei de turism de stat din sudul litoralului. 
 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
asta cu numirile, este ramasa de la CDR. fiecare nenorocit isi lasa amprenta asupra vitii ramanilor!
1
0

REPLICA

LOTO

6/49
324412253819
5/49
271712293632
joker
24193722616