REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
16.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Fostul director de la Confort Urban și-a recunoscut vina în fața procurorilor DNA!

Fostul director de la Confort Urban și-a recunoscut vina în fața procurorilor DNA!

Replica API 20 mai 2017 | 01:35 1113

Cristinel Viorel Farcaș, fostul director de la Confort Urban, și-a recunoscut vina în fața procurorilor DNA! Acesta a dorit să încheie un acord de recunoaștere a vinovăției pentru a se alege cu o pedeapsă minimă. Sesizarea cu acordul de recunoaștere a fost înregistrată la Tribunalul Constanța, pe 18.05.2017, termenul fiind fixat pentru 7.06.2017.

Potrivit legii, acordul de recunoaştere a vinovăţiei are ca obiect recunoaşterea comiterii faptei şi acceptarea încadrării juridice pentru care a fost pusă în mişcare acţiunea penală şi priveşte felul şi cuantumul pedepsei, precum şi forma de executare a acesteia. Acesta se poate încheia numai cu privire la infracţiunile pentru care legea prevede pedeapsa amenzii sau a închisorii de cel mult 7 ani. Potrivit procurorilor DNA, în perioada mai 2014 – prezent, Cristinel Viorel Farcaș, în calitate de director general al S.C. Confort Urban S.R.L. și o altă persoană, cu viză de control financiar preventiv, cu rea credință, au participat la atribuirea a două contracte, către două societăți comerciale și ulterior la efectuarea unor plăți nelegale în cadrul celor două contracte ce au avut ca obiect servicii de transport rutier și închiriere utilaje în valoare de 22.764.600 lei, respectiv furnizarea de piatră spartă în valoare de 3.075.000 lei. Aceste contracte au fost încheiate cu încălcarea dispozițiilor legale care impuneau, printre altele, organizarea unor proceduri de licitație publică. Prin aceste acțiuni, inculpatul a prejudiciat bugetul SC Confort Urban SRL cu suma totală de 17.994.680 lei, reprezentând contravaloarea plăților ilegale efectuate în favoarea societăților executante. În același context Farcaș i-a cerut administratorului uneia dintre cele două societăți să achiziționeze un autovehicul marca Porsche Macan S (în valoare de 95.000 euro) pe care să i-l pună la dispoziție cu titlu de folos necuvenit, în legătură cu exercitarea atribuțiilor sale de serviciu, respectiv atribuirea și plata serviciilor respective. Autoturismul a fost folosit gratuit, exclusiv și permanent de inculpatul Farcaș Cristinel-Viorel și soția sa, din data de 19 noiembrie 2014 până la data de 17 martie 2016, când administratorul de drept al firmei l-a vândut fictiv soției inculpatului.

L.C.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
sa-ti dau muie si tie sugator de pula ce esti si lui Farcas ii urez multe puli in cur la puscarie
2
1
Astia voi care il criticati pe Farcas l-ati cunoscut personal ??? A spus cineva ca este om. Eu merg mai departe si spun ca e un Mare Om ..Nu va ajung 10.vieti.sa fiti ca el Oameni. Comentati aici ipocritilor dar daca il vedeti pe strada nu stiti cum sa va bagati in seama poate va da ceva, sau poate va ajuta cu ceva. Hiene ce sunteti. Cei care vorbesc frumos despre Farcas o fac pentru ca l-au cunoscut pe Omul Farcas. Dar voi nu stiti ce inseamna , nu aveti de unde .voi stiti doar sa huliti , sa criticati , sa dati in cap. Caini ce sunteti!
1
0
Este om, nu ca voi toti cei care nu stiti dpecar sa criticati panarame cu curve acasa!
1
2
sa va dau muie la toti care-l sustineti pe hotul asta doamne ce mecla de mistreto-betivan are pupati-l in cur zdrentelor
8
2
veniti sa vedeti ce casa are la cosnilieri si ce masini, si dupa aia sa va dati cu parerea daca a furat sau nu
10
1
Daca s-ar verifica averea s-ar constata ca nu o poate justifica indiferent cat ar fi castigat Care era dreptul zilnic al lui Farcas pe zi de la parcarile din Cta si Mamaia ?Poate cateva mii de euro pe luna ??????
8
1
Hehe..nu mor caii cand vor cainii .
3
6
voi toti chiar credeti ca asta a furat fara stirea primarului ? Sunteti tampiti daca credeti asta.
14
5
I-AI SI PE BOSCHETII DE LA SCC. FARUL CU TINE GIMI
10
2
Da chiar asa. Mituitorul nu este anchetat ?buna intrebare gogule
11
2
Ori esti si tu lepra ca si el ori esti avocatul diavolului . Bine ai venit in lumea hotilor neprinsi negustori cinstiti.
14
0
Eu unul vad in fotografie un banal tzoparlan autentic.
17
0
Mai "cetateanule" ....lepra ce esti. Farcas si -a demonstrat nevinovatia. Altfel nu ii dadea DNA clasare. Dealtfel toti care au fost anchetati si nu au putut demonstra contrariul sunt unde sunt. De aia esti si tu ce esti..un caine care latra ...degeaba
3
17
Rugam DNA sa ne comunice ce s-a intamplat cu mituitorul
18
0
Si acum ce se va intampla ? Se va intoarce la societatea de unde a furat ca in codru ? Domnule Primar , Confort Urban nu este a primariei ? Cum puteti tolera asa ceva . Oameni buni de unde a avut bani sa construiasca vila in care sta , excursii??? A lucrat in primarie la iluminat si a furat ca si la Confort . Acum se va intoarce acolo unde a furat ? Pai Pico Rent din ce credeti ca o sustine , din Confort Urban , asfaltul pe care il pune pe strazi Pico rent de unde e ??? De la Confort . Scapati dracului lumea asta de lepra asta !!!!!!!!!!!
25
0
tu du te la parnaie ca eu o fut pe blonda de nevasta ta in cur. stiu ca o bati, dar cand imi suge pula e fericita!
0
13
Adunati toti managerii din Constanta inmultiti cu doi si tot nu fac atata treaba buna cata a facut el pentru Constanta
2
24
Ce bine ca are freza de tigan
20
2
Asa si ....ce i-au spus,te iertam dar,altadata sa nu mai faci!!du-te la serviciu pe acelasi post fiindca altu ca tine nu-i
13
1
Edificati va ! Pentru infractiunile de abuz in serviciu cu prejudiciu de 4 milioane de euro ,legat de cele 2 contracte a obtinut ORDONNTA de C LASARE .deasemenea ORDONANTA de CLASARE ptr Spalare de Bani ptr Delapidare ! Acordul de intelegere e ptr conflict de interese ! Asa ca edificati va si nu mai scrieti prostii cu atribuiri ilegale de contracte si prejudicii ca sunt emise CLASARI !
10
3

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108