rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 23 august
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Proces pentru reintegrarea în funcţie

Fostul director Liviu Pătraşcu NU se întoarce la Primăria Constanţa!

Imediat după alegerile din 2016, noul primar (şi vechiul, având în vedere perioada acestuia de interimar la conducerea municipiului Constanţa), Decebal Făgădău a dat de înţeles că ar urma să schimbe din temelii sistemul moştenit de la Radu Mazăre. Edilul urma să se debaraseze de oamenii „lui Mazăre”, ceea ce a şi făcut, de altfel. Mai mulţi directori din cadrul primăriei au fost eliberaţi din funcţii, însă nu înainte de a-şi lua binemeritatele concedii! Unul dintre cei vizaţi a fost şi Liviu Pătraşcu, şeful Direcţia Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente. Funcţia sa a fost supusă reorganizării, ca urmare a aplicării prevederilor H.C.L. nr. 213/31.07.2017 privind aprobarea organigramei şi a statului de funcţii ale aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Constanţa. I s-a dat posibilitatea să se orienteze către altă funcţie, însă nu corespundea cerinţelor pentru cea pentru care a optat. A plecat din primărie şi şi-a căutat dreptatea în instanţă, solicitând anularea, în parte, a hotărârii mai sus menţionate şi reintegrarea în câmpul muncii. Recent, Pătraşcu a pierdut procesul, însă a efectuat recurs.

Liviu Pătraşcu a solicitat repunerea în situatia anterioară, în sensul reintegrării pe funcţia anterior, precum şi obligarea primăriei la plata drepturilor salariale de care a fost lipsit de la data încetării raporturilor de serviciu şi până la data reintegrării efective.

Pătraşcu a spus în instanţă că a ocupat functia de şef Serviciu gradul II din cadrul Serviciului Transporturi Locale şi Organziare Evenimente, serviciu care facea parte din Directia Relaţii Internaţionale şi Organziare Evenimente, până în data de 22.11.2017, când a fost eliberat din funcţia publică prin dispoziţia Decebal Făgădău. Îniante de asta, pe 28 septembrie, i s-a comunicat acordarea unui preaviz de 30 de zile calendaristice, începând cu data emiterii acestuia, motivat de faptul că funcţia publică pe care o ocupa a fost supusă reorganizării, ca urmare a aplicarii prevederilor H.C.L. nr. 213/31.07.2017 privind aprobarea organiagramei si a statului de functii ale aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Constanta. De asemenea, prin aceasta notificare, i se aduce la cunoştinţă că are posibilitatea de a opta pentru ocuparea unei funcţii publice vacante, pentru care îndeplineşte condiţiile specifice de ocupare, respectiv condiţii de studii şi vechime în specialitatea studiilor. Pătraşcu a optat pentru ocuparea funcţiei publice vacante de şef Serviciu Management Drumuri şi Transport Public din cadrul Directiei Gestionare Servicii Publice . De precizat că această structura nou înfiinţată are peste 50% din atribuţiile fostului Serviciu Transport Local şi Organizare Evenimente. Serviciul de Resurse Umane i-a comunicat faptul că, pentru ocuparea funcţiei sunt prevăzute la condiţii specifice studii de specialitate superioare de lungă durată, absolvite cu diploma de licenţă sau echivalentă – specializare- inginerie civilă sau ingineria transporturilor. Pătraşcu nu s-a încadrat, întrucât el este licenţiat al Facultăţii de Electromecanică Navală, specializarea Electrotehnică, neîncadrându-se astfel cerinţelor specifice.

Fostul director a relatat judecătorilor că dispoziţia de eliberare din funcţie nu este motivata în fapt, pentru că în cuprinsul actului administrativ a cărui anulare o solicită se menţionează doar eliberarea din funcţie, acordarea preavizului şi termenul în care poate fi contestată, fără a exista motivul care l-a determinat pe conducatorul instituţiei să ia măsura eliberării din funcţie. De fapt, Pătraşcu consideră că în spatele reorganizării a stat altceva, şi anume intenţia de a-l exclude din aparatul de specialitate. „Reorganizarea structurii de personal a avut în sine un caracter subiectiv, pentru că prin eliberarea din funcţia publică s-a urmărit persoana sa, cu intenţia vadită a excluderii din structura de personal, în scopul formării unei noi echipe de către actualul conducator al Primariei şi fără a se avea în vedere rezultatale obţinute pe postul de conducere ocupat. Se observa că în sarcina noului post înfiinţat au fost transferate toate atribuţiile postului desfiintat, însă au fost modificate în mod intenţionat condiţiile de studii, respectiv au fost introduse studii în inginerie civilă şi ingineria transporturilor, cu intenţia vadita de îngrădire a accesului său la această funcţie”, a relatat Pătraşcu în instanţă, potrivit rolii.ro.

Conform expunerii de motive a hotărârii, reorganizarea a survenit ca urmare a „necesităţii consolidării aparatului de specialitate în vederea asigurării cadrului organizatoric optim pentru realizarea obiectivelor stabilite de lege, implementarea strategiilor de dezvoltare locală în vederea reducerii timpului necesar pentru luarea deciziilor şi o superioară coordonare la nivelul întregii structuri.

Pătraşcu a pierdut procesul!

Primăria Constanta a solicitat şi obținut Avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, prin care această autoritate a aprobat reorganizarea activitatea aparatului de specialitate.

Analizând fișele posturilor, instanţa a constatat că atribuțiile postului deținut de Pătraşcu au fost reduse cu mai mult de 75% în urma reorganizării. Astfel, reducerea postului este justificată de reducerea atribuțiilor cu mai mult de 50%, conform art. 100 alin. 4 din Legea nr. 188/1999, dar și ca urmare a modificării condițiilor specifice de ocupare a postului referitoare la studii. Față de aceste considerente, Tribunalul Constanţa i-a respins, pe 3 iunie, cererea. „Respinge ca nefondată acţiunea. Obligă reclamantul la plata sumei de 952 lei cheltuieli de judecată. Cu recurs ce se va depune la Tribunalul Constanţa în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată astăzi, 28.03.2019, în conformitate cu dispoziţiile art. 396 alin. 2 c.proc.civ., prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei”, se arată în minuta instanţei. Liviu Pătraşcu a formulat recurs, acesta fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Constanţa miercuri, 17 iulie.

Mirela PASCAL

vineri, 19 iulie 20191477
Comentarii

00Pe bune?(19 iul 23:47)
Ce-ar fi ca si primarul din Eforie sa stea acasa ca si-asa e cald si praf cat cuprinde.Bai frate,omul asta ABSOLUT NIMIC nu a facut bun.A faramat strazi si atat.Si alea pe bani europeni.Atatea hoteluri si locuitori...Atatea taxe catre primarie dar banii unde ajung frate?Pana unde ajunge bataia asta de joc?
03Faga(19 iul 16:39)
A adus fagadau la primarie babuinul babu care la anu dupa ce pleca o sa fie futu t bine in cur la cate rele face acum
03am vrut(19 iul 13:01)
sa scriu despre Gabi Stan ca a fost un vice muncitor , foarte muncitor si .....niste angajate ca ziariste nu pot fi , m-au blocat . Probabil urataniile il dusmanesc . Pacat ''replica'' , dati anunt de angajare !
13cezara(19 iul 09:35)
lasa ca vin alegerile si nu se mai intoarce nimeni acolo
mai mult...Replica
23 aug 00:00ReplicaMagazinele din Constanța continuă să-și 'ATACE' clienții: un preţ la raft, altul la casă!

Mare atenţie în magazinele "de renume" din Constanţa! Fie că este vorba de prețuri care diferă de la raft și...64

23 aug 00:55ReplicaAlex Filip și-a anunțat retragerea din lupte! Meci dedicat unei cauze nobile, în cadrul OSS Fights 04826
23 aug 00:19ReplicaGLUMĂ PROASTĂ! Medicii, solicitaţi prin 112 să salveze... o păpuşă spânzurată de pod, la Mangalia!568
23 aug 01:31ReplicaControl în școlile din județul Constanța ordonat de prefect. Concluzia: Sunt pregătite pentru începerea anului școlar

În vederea pregătirii începutului de an școlar în condiții optime, printr-o dispoziție comună a miniștrilor...176

23 aug 01:19ReplicaAtenți, șoferi! Pe strada Ion Brătescu se va circula pe un singur sens444
23 aug 01:09ReplicaConsilierii locali au VOTAT proiectul privind preluarea magistralelor CET. VIDEO1311
23 aug 01:32ReplicaSurprinși în FLAGRANT în timp ce ar fi încercat să VÂNDĂ droguri într-un club din Mamaia

Doi bărbați au fost reținuți și propuși spre arestare, după ce au fost surprinși în flagrant delict în timp ce...1611

23 aug 01:29ReplicaFenomen periculos în cartierul Palazu Mare. Au fost FURATE indicatoarele rutiere. VIDEO741
22 aug 13:24ReplicaÎncă un tânăr prins DROGAT la VOLAN, la CERNAVODĂ!1357
22 aug 11:24ReplicaLocalul de pe terenul Delfinariului, în atenţia Curţii de Conturi! Între timp, Răducu Popescu a vândut afacerea - iată cui!

În anul 2012, Consiliul Judeţean Constanţa aproba, în urma unor note de informare transmise de Complexul Muzeal de...4063

22 aug 22:15ReplicaMii de elevi din judeţul Constanţa învaţă în şcoli fără autorizaţie de funcţionare826
22 aug 00:00ReplicaAnamblu rezidențial în cartierul Anadalchioi. Investitorul, de origine libaneză, consultă constănțenii3212
Vremea
23.7°23.3° - 23.7° vineri, 23 august 2019
ConstantaUmiditate: 61%
Vânt: 8.42 m/s
Presiune: 1019.46 milibari

Loto
6/4982433394647
5/406915333926
joker8172431343
Horoscop
mai mult...SPSportRT
23 aug 00:00SportSimona Halep, traseu ușor la US Open 2019! Serena Williams - Maria Sharapova, șocul din primul tur

Simona Halep (27 de ani, 4 WTA) și-a aflat viitoarele adversare la US Open 2019. Serena Williams și Maria Sharapova se...65

23 aug 00:23SportFCSB - VITORIA GUIMARAES 0-0. Mihai Pintilii, plin de năduf: „Sincer, și eu l-aș aduce pe Mourinho, dacă aș putea, dar asta e situația! Nimic nu e normal în Liga 1”

ihai Pintilii (34 de ani), a preluat banderola de căpitan la meciul cu Guimaraes, scor 0-0 în turul play-off-ului...59

23 aug 00:00SportKevin Rimane, de la PSG la Hermannstadt: „Chiar dacă am jucat cu Neymar, Silva și Di Maria, fotbalul este la fel și aici”

Kevin Rimane (28 de ani), noul fundaș al sibienilor de la Hermannstadt, a oferit prima reacție de la transferul în...62

23 aug 00:00SportCâştigarea campionatului şi accederea în grupele Ligii Campionilor, obiectivele lui Piţurcă la Universitatea Craiova

Reputatul tehnician Victor Piţurcă, numit joi în funcţia de manager al Universităţii Craiova, a declarat că...64

Local
23 aug 01:22LocalUn taximetru nu a acordat prioritate în sensul giratoriu: A IEȘIT PRĂPĂD!

Un accident rutier a avut loc joi seara, 22 august, a.c., în municipiul Constanța, în zona Tomis 3. Din primele...1017

23 aug 01:33LocalAccident rutier pe A2. Un copil a suferit un atac de panică

Medicii constănțeni au fost solicitați să intervină la intrare pe A2, dinspre Valu lui Traian, în urma unui...1395

22 aug 00:00LocalTURIȘTII preferă ȘEZLONGURILE pentru că “SUNT la MODĂ”. Dai un ban, dar stai... la umbră!

Sezonul estival pe litoral devine din ce în ce mai “aristocrat”. Şezlongurile fac furori pe plajele de pe Marea...487

22 aug 02:05LocalBAC, sesiunea toamnă 2019. 133 de CONSTĂNȚENI ÎNSCRIȘI au preferat să RENUNȚE în ziua EXAMENULUI

Cei care nu au reușit până acum să promoveze examenul de bacalaureat, au avut posibilitatea de a se înscrie pentru...491

22 aug 01:53LocalPolițiștii locali, RAZII în Mamaia: MAȘINI RIDICATE, operatori economici, 'ARȘI'!

Polițiștii locali din Constanța au desfășurat activități de control în stațiunea Mamaia și Satul de Vacanță,...893

22 aug 02:03LocalAccident rutier în municipiul Constanța: implicată o motocicletă

Un accident rutier a avut loc miercuri, 21 august, pe strada Ion Ursu din municipiul Constanța. Potrivit primelor...706

22 aug 02:02LocalAtenție, șoferi: din octombrie intră in vigoare schimbările la Codul Rutier!

Polițiștii au intervenit la peste 3.200 de evenimente, marți, 21 august, iar pe lângă sancțiunile...1607

22 aug 02:01LocalAccident rutier cu mai multe mașini, în zona Far!

Un accident rutier a avut loc, miercuri, 21 august, în zona Far. Trei autovehicule au fost implicate, o persoană fiind...960

22 aug 01:57LocalReprezentanții DGASPC, CONTROALE în Satul de Vacanță și Mamaia!

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Constanța, în colaborare cu instituțiile...527

22 aug 00:02LocalUn tânăr din Medgidia și-a dat foc în mașină! A publicat un VIDEO cu explicația teribilului gest

Caz șocant la Medgidia! Un tânăr de 26 de ani și-a dat foc în mașină, lângă Murfatlar, sătul de jignirile...5688

Politică
22 aug 02:07PoliticăALDE stabilește în septembrie dacă iese de la guvernare: Dăncilă a refuzat în coaliție restructurarea Guvernului

ALDE a transmis un comunicat de presă după ședința coaliției, în care atrage atenția că nu s-a ajuns la un acord...277

22 aug 02:06PoliticăGuvernul a aprobat cheltuielile pentru Sistemul Naţional de Management privind Dizabilitatea

Guvernul a adoptat o hotărâre privind cheltuielile necesare pentru implementarea Sistemului Naţional de Management...276

22 aug 02:03PoliticăDăncilă: Cifrele INS şi Eurostat arată că economia României înregistrează o evoluţie peste aşteptări

Economia României înregistrează o evoluţie peste aşteptări, cu o creştere a Produsului Intern Brut de 4,8%, seria...303

22 aug 02:05PoliticăCEX-ul PSD va avea loc vineri. Sâmbătă, congres pentru lansarea candidaturii Vioricăi Dăncilă la prezidențiale

Social-democrații se reunesc vineri, la Parlament, de la ora 12.00, în ședința Comitetului Executiv al partidului,...291

22 aug 02:04PoliticăDăncilă l-a eliberat din funcţie pe agentul guvernamental la CEDO. Viorel Mocanu şi-a dat demisia acuzând că a fost ameninţat în cauza Kovesi vs. România

Premierul Viorica Dăncilă a decis eliberarea, la cerere, a lui Viorel Mocanu din funcţia de agent guvernamental...418

22 aug 01:52PoliticăConsilierii locali municipali, convocați în ședință. Se votează proiectul privind preluarea magistralelor CET

Având în vedere prevederile art. 133 alin. (2) lit. a), art. 134 alin. (1) lit. a), alin. (2), alin. (4) şi alin. (5)...530

22 aug 01:52PoliticăAsociația Elevilor din Constanța a dat în judecată Guvernul cu privire la transportul județean

Asociația Elevilor din Constanța (AEC) a depus miercuri, 21 august, la Curtea de Apel Constanța o cerere de chemare...578

22 aug 01:59PoliticăLiviu Vasilescu, noul şef al Inspectoratului General al Poliţiei Române

...630

22 aug 02:00PoliticăSorin Lucian Ionescu, desemnat președintele Consiliului de Administrație al RAEDPP

Consiliul de Administrație al RAEDPP Constanța s-a întrunit miercuri, 21 august, a.c., în ședință, în cadrul...1202

22 aug 01:58PoliticăExpertiză tehnică pentru două imobile situate pe Tabla Buții

Primăria Municipiului Constanța aduce la cunoștința publicului demararea procedurii de consultare a pieței pentru...571

Monden
23 aug 00:00MondenNoul sezon „Vocea României“ începe din 6 septembrie

În numai două săptămâni, una dintre cele mai cunoscute competiții de voce revine cu noi provocări, concurenți...58

23 aug 00:00MondenInna a pozat pentru prima oară goală. Imagini spectaculoase

Vremurile în care solista era ceva mai plinuţă sunt istorie. Inna are un nou look, care aduce cu cel afişat cândva...68

23 aug 00:00MondenFlorin Piersic răspunde criticilor aduse în urma fotografiei cu Pomohaci: „Nişte hiene!“

În urmă cu aproximativ o săptămână un clip video în care marele actor Florin Piersic se strâmbă, pentru a face...59

23 aug 00:00MondenFosta soţie a lui What’s Up a înflorit după divorţ. Cum a slăbit 16 kg

Marius Ivancea, alias What’s Up, după numele de scenă, şi-a surprins fanii, pe 12 august, când a anunţat pe...63

23 aug 18:31MondenJulia Roberts, nefardată în vacanță. Ce bine arată Frumușica la 51 de ani!

Julia Roberts se bucură de ultimele zile de într-o vacanță cu familia în Hawaii. La 51 de ani, nemachiată, cu...65

23 aug 00:00MondenJamie Foxx face declaraţii după ce presa a relatat că s-ar fi despărţit de Katie Holmes

Actorul american Jamie Foxx a negat că ar fi într-o relaţie cu o cântăreaţă de 21 de ani, la câteva zile după...58

23 aug 00:00MondenRockabye Baby - un proiect care transformă piese, inclusiv ale grupului Metallica, în cântece de leagăn

Cântece ale regretatei 'regine Tex-Mex' Selena, precum 'Bidi Bidi Bom Bom' şi 'Dreaming of You', fac parte din...63

23 aug 00:00MondenRegizorul Quentin Tarantino şi soţia lui, Daniella, aşteaptă primul copil

Regizorul american Quentin Tarantino (56 de ani) şi soţia lui, Daniella, aşteaptă primul copil, a informat miercuri...60

23 aug 00:00MondenDwayne Johnson, pe primul loc în topul celor mai bine plătiţi actori din lume

Starul american Dwayne "The Rock" Johnson ocupă din nou prima poziţie în topul celor mai bine plătiţi actori din...58

23 aug 00:00MondenMăştile cu canabis, secretul unui ten perfect al cântăreţei Thalia

Canabisul a început să fie tot mai mult folosit în lumea cosmeticelor, devenind ingredientul preferat al unor...63

Mapamond
23 aug 00:00MapamondUniunea Europeană se opune reprimirii Rusiei la discuţiile între liderii G7

Uniunea Europeană se opune invitării necondiţionate a Rusiei să participe din nou la discuţiile liderilor din G7, a...57

23 aug 00:00MapamondKosovo: Parlamentul de la Pristina a votat pentru autodizolvare

Parlamentul din Kosovo a votat joi pentru autodizolvare, ceea ce deschide calea către organizarea unor alegeri...61

23 aug 00:00MapamondPreşedintele Italiei doreşte ca partidele să ajungă rapid la un acord pentru formarea unui nou guvern

Preşedintele Italiei, Sergio Mattarella, doreşte ca partidele politice ale ţării să ajungă la un acord pentru...52

23 aug 00:00MapamondG7 alimentează inegalităţile din lume, avertizează Oxfam cu două zile înaintea Summitului de la Biarritz

Liderii ţărilor din grupul G7 ''favorizează activ inegalităţile din ţările lor şi din întreaga lume'', o...54

23 aug 17:59MapamondMinistrul de externe german cere Rusiei şi Ucrainei să se reunească pentru noi convorbiri de pace

Ministrul de externe german Heiko Maas a cerut miercuri omologilor săi din Ucraina şi Rusia să se întâlnească în...56

23 aug 00:00MapamondBrexit - Macron: Cererile făcute de Johnson "nu sunt o opţiune"

Preşedintele francez Emmanuel Macron va cere joi lui Boris Johnson, în cursul întrevederii lor la Paris,...58

23 aug 00:00MapamondSpania: Fostul rege Juan Carlos I va fi operat pe cord, sâmbătă

Fostul rege al Spaniei Juan Carlos I, în vârstă de 81 de ani, va suporta sâmbătă o intervenţie chirurgicală pe...59

23 aug 00:00MapamondPremierul polonez doreşte o bază NATO, dar nu şi un transfer masiv de trupe americane din Germania în Polonia

NATO trebuie să-şi consolideze flancul estic prin stabilirea unei baze militare permanente în Polonia, consideră...54

23 aug 00:00MapamondFacebook angajează ziarişti profesionişti pentru selectarea ştirilor

Facebook a anunţat marţi că angajează o echipă de zece ziarişti cu experienţă pentru a nu mai lăsa selecţia...55

23 aug 00:00MapamondRusia: Incendiu la bordul unei nave de croazieră la Sankt-Petersburg; 1 mort, peste 300 de persoane evacuate

Un incendiu izbucnit la bordul unei nave de croazieră la Sankt-Petersburg, al doilea oraş ca mărime din Rusia, s-a...56

Sănătate
22 aug 00:00SănătateSorina Pintea vrea o lege care există deja: să dea posibilitatea psihiatrilor să interneze nevoluntar bolnavii periculoși

Ministrul Sănătății , Sorina Pintea, intenționează să modifice legea în domeniul psihiatriei, propunerile...275

20 aug 01:14SănătateAroape 2000 de pacienți investigați UPU Constanța în minivacanța de Sfânta Maria

Aproape 2000 de persoane au ajuns la Unitatea Primiri Urgențe din cadrul Spitalului Clinic Județean de Urgență...524

8 aug 02:33SănătateINSP: 7 cazuri de infecţie cu virusul West Nile

Numărul persoanelor care au fost infectate cu virusul West Nile de la începutul perioadei de raportări (3 iunie) a...758

6 aug 03:50SănătateCNAS: Platforma Informatică a Asigurărilor de Sănătate a fost repusă în funcţiune

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate anunţă că, începând de marţi, Platforma Informatică a Asigurărilor...1039

5 aug 10:31SănătateO NOUĂ METODĂ DE SLĂBIT: hipnoza! Bani grei în schimbul unor iluzii?

Tot mai mulți oameni apelează la diferite metode pentru slăbit. Suntem destul de preocupați de felul în care...931

1 aug 03:17SănătateEpidemie de OBEZITATE INFANTILĂ în România!

Asociația Pro Consumatori membră a Organizației Europene a Consumatorilor a analizat 32 de produse din lapte...982

30 iul 00:58SănătateMinistrul Sănătăţii, pe litoral: 'Direcţia de Sănătate Publică a suspendat activitatea pe 2 plaje'. Ce spune Pintea despre Spitalul Judeţean!

Ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, se află la Constanţa, la o întâlnire cu reprezentanţii Direcţiei de...4084

25 iul 03:29SănătateDOTĂRI la Spitalul Hârșova: echipamente și mobilier medical!

Spitalul Orășenesc Hârșova s-a înnoit: la începutul acestei săptămâni, reprezentanții unității spitalicești...1354

25 iul 01:18SănătateMedicii de pe Secția Chirurgie OMF vor face de gardă la domiciliu!

Consilierii județeni au aprobat, în ședința Consiliului Județean Constanța de miercuri, 24 iulie a.c.,...1253

24 iul 03:18SănătatePremierul l-a demis pe şeful CNAS

Premierul Viorica Dăncilă l-a demis marţi pe şeful Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate, Răzvan...1103