rss

Anul XVI Nr. 3830 (3881), 11 decembrie
Categorii
CLICK AICI pentru varianta WEB

Proces pentru reintegrarea în funcţie

Fostul director Liviu Pătraşcu NU se întoarce la Primăria Constanţa!

Imediat după alegerile din 2016, noul primar (şi vechiul, având în vedere perioada acestuia de interimar la conducerea municipiului Constanţa), Decebal Făgădău a dat de înţeles că ar urma să schimbe din temelii sistemul moştenit de la Radu Mazăre. Edilul urma să se debaraseze de oamenii „lui Mazăre”, ceea ce a şi făcut, de altfel. Mai mulţi directori din cadrul primăriei au fost eliberaţi din funcţii, însă nu înainte de a-şi lua binemeritatele concedii! Unul dintre cei vizaţi a fost şi Liviu Pătraşcu, şeful Direcţia Relaţii Internaţionale şi Organizare Evenimente. Funcţia sa a fost supusă reorganizării, ca urmare a aplicării prevederilor H.C.L. nr. 213/31.07.2017 privind aprobarea organigramei şi a statului de funcţii ale aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Constanţa. I s-a dat posibilitatea să se orienteze către altă funcţie, însă nu corespundea cerinţelor pentru cea pentru care a optat. A plecat din primărie şi şi-a căutat dreptatea în instanţă, solicitând anularea, în parte, a hotărârii mai sus menţionate şi reintegrarea în câmpul muncii. Recent, Pătraşcu a pierdut procesul, însă a efectuat recurs.

Liviu Pătraşcu a solicitat repunerea în situatia anterioară, în sensul reintegrării pe funcţia anterior, precum şi obligarea primăriei la plata drepturilor salariale de care a fost lipsit de la data încetării raporturilor de serviciu şi până la data reintegrării efective.

Pătraşcu a spus în instanţă că a ocupat functia de şef Serviciu gradul II din cadrul Serviciului Transporturi Locale şi Organziare Evenimente, serviciu care facea parte din Directia Relaţii Internaţionale şi Organziare Evenimente, până în data de 22.11.2017, când a fost eliberat din funcţia publică prin dispoziţia Decebal Făgădău. Îniante de asta, pe 28 septembrie, i s-a comunicat acordarea unui preaviz de 30 de zile calendaristice, începând cu data emiterii acestuia, motivat de faptul că funcţia publică pe care o ocupa a fost supusă reorganizării, ca urmare a aplicarii prevederilor H.C.L. nr. 213/31.07.2017 privind aprobarea organiagramei si a statului de functii ale aparatului de specialitate al Primarului Municipiului Constanta. De asemenea, prin aceasta notificare, i se aduce la cunoştinţă că are posibilitatea de a opta pentru ocuparea unei funcţii publice vacante, pentru care îndeplineşte condiţiile specifice de ocupare, respectiv condiţii de studii şi vechime în specialitatea studiilor. Pătraşcu a optat pentru ocuparea funcţiei publice vacante de şef Serviciu Management Drumuri şi Transport Public din cadrul Directiei Gestionare Servicii Publice . De precizat că această structura nou înfiinţată are peste 50% din atribuţiile fostului Serviciu Transport Local şi Organizare Evenimente. Serviciul de Resurse Umane i-a comunicat faptul că, pentru ocuparea funcţiei sunt prevăzute la condiţii specifice studii de specialitate superioare de lungă durată, absolvite cu diploma de licenţă sau echivalentă – specializare- inginerie civilă sau ingineria transporturilor. Pătraşcu nu s-a încadrat, întrucât el este licenţiat al Facultăţii de Electromecanică Navală, specializarea Electrotehnică, neîncadrându-se astfel cerinţelor specifice.

Fostul director a relatat judecătorilor că dispoziţia de eliberare din funcţie nu este motivata în fapt, pentru că în cuprinsul actului administrativ a cărui anulare o solicită se menţionează doar eliberarea din funcţie, acordarea preavizului şi termenul în care poate fi contestată, fără a exista motivul care l-a determinat pe conducatorul instituţiei să ia măsura eliberării din funcţie. De fapt, Pătraşcu consideră că în spatele reorganizării a stat altceva, şi anume intenţia de a-l exclude din aparatul de specialitate. „Reorganizarea structurii de personal a avut în sine un caracter subiectiv, pentru că prin eliberarea din funcţia publică s-a urmărit persoana sa, cu intenţia vadită a excluderii din structura de personal, în scopul formării unei noi echipe de către actualul conducator al Primariei şi fără a se avea în vedere rezultatale obţinute pe postul de conducere ocupat. Se observa că în sarcina noului post înfiinţat au fost transferate toate atribuţiile postului desfiintat, însă au fost modificate în mod intenţionat condiţiile de studii, respectiv au fost introduse studii în inginerie civilă şi ingineria transporturilor, cu intenţia vadita de îngrădire a accesului său la această funcţie”, a relatat Pătraşcu în instanţă, potrivit rolii.ro.

Conform expunerii de motive a hotărârii, reorganizarea a survenit ca urmare a „necesităţii consolidării aparatului de specialitate în vederea asigurării cadrului organizatoric optim pentru realizarea obiectivelor stabilite de lege, implementarea strategiilor de dezvoltare locală în vederea reducerii timpului necesar pentru luarea deciziilor şi o superioară coordonare la nivelul întregii structuri.

Pătraşcu a pierdut procesul!

Primăria Constanta a solicitat şi obținut Avizul Agenției Naționale a Funcționarilor Publici, prin care această autoritate a aprobat reorganizarea activitatea aparatului de specialitate.

Analizând fișele posturilor, instanţa a constatat că atribuțiile postului deținut de Pătraşcu au fost reduse cu mai mult de 75% în urma reorganizării. Astfel, reducerea postului este justificată de reducerea atribuțiilor cu mai mult de 50%, conform art. 100 alin. 4 din Legea nr. 188/1999, dar și ca urmare a modificării condițiilor specifice de ocupare a postului referitoare la studii. Față de aceste considerente, Tribunalul Constanţa i-a respins, pe 3 iunie, cererea. „Respinge ca nefondată acţiunea. Obligă reclamantul la plata sumei de 952 lei cheltuieli de judecată. Cu recurs ce se va depune la Tribunalul Constanţa în termen de 15 zile de la comunicare. Pronunţată astăzi, 28.03.2019, în conformitate cu dispoziţiile art. 396 alin. 2 c.proc.civ., prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin grefa instanţei”, se arată în minuta instanţei. Liviu Pătraşcu a formulat recurs, acesta fiind înregistrat pe rolul Curţii de Apel Constanţa miercuri, 17 iulie.

Mirela PASCAL

vineri, 19 iulie 20191557
Comentarii

00Pe bune?(19 iul 23:47)
Ce-ar fi ca si primarul din Eforie sa stea acasa ca si-asa e cald si praf cat cuprinde.Bai frate,omul asta ABSOLUT NIMIC nu a facut bun.A faramat strazi si atat.Si alea pe bani europeni.Atatea hoteluri si locuitori...Atatea taxe catre primarie dar banii unde ajung frate?Pana unde ajunge bataia asta de joc?
03Faga(19 iul 16:39)
A adus fagadau la primarie babuinul babu care la anu dupa ce pleca o sa fie futu t bine in cur la cate rele face acum
03am vrut(19 iul 13:01)
sa scriu despre Gabi Stan ca a fost un vice muncitor , foarte muncitor si .....niste angajate ca ziariste nu pot fi , m-au blocat . Probabil urataniile il dusmanesc . Pacat ''replica'' , dati anunt de angajare !
13cezara(19 iul 09:35)
lasa ca vin alegerile si nu se mai intoarce nimeni acolo
mai mult...Replica
11 dec 00:00ReplicaINCIDENT la o grădiniţă din Constanţa: un dulap a căzut peste un copil!

...116

11 dec 18:56ReplicaSTUDIU SVN: Constanța este cea de a doua cea mai mare piață rezidențială regională din România123
11 dec 18:43ReplicaPe cine ar pune PNL prefect peste judeţul Constanţa2273
11 dec 16:01ReplicaUn deținut a EVADAT, în Constanța. A fost prins la scurt timp

Polițiștii constănțeni, în alertă după ce un deținut a evadat! Miercuri, 11 decembrie, în jurul orei 12.00,...4902

11 dec 00:00ReplicaDosarul Rompetrol: cauză clasată față de mai mulți inculpați, măsuri ridicate la Constanța!554
11 dec 12:08ReplicaJeacă nu mai este prefect al judeţului Constanţa! Iată cu cine a fost înlocuit2325
11 dec 12:20ReplicaCantități importante de DROGURI, DISTRUSE la Constanța! Prezenți și MASCAȚII! VIDEO

...1090

11 dec 00:00ReplicaAu fost OBȚINUTE toate AVIZELE pentru construirea blocului tip hotel din Mamaia Nord!1457
11 dec 08:46ReplicaContract impresionant de la Administrația Bazinală a Apelor Dobrogea Litoral pentru fosta firmă a Sulfinei Barbu1922
11 dec 00:00ReplicaȚEPE cu autovehiculele SECOND HAND! Cum se poate evita cumpărarea unei mașini FURATE!

Când vine vorba de achiziționarea unui autovehicul second hand, principalul factor decisiv în luarea unei hotărâri...1302

11 dec 00:00ReplicaPoliţistul Pulbere de la Locală NU va fi sancţionat, chiar dacă a devenit ţinta ironiilor pe Facebook2692
11 dec 00:00ReplicaAutorizație de construire pentru încă un bloc cu 8 etaje pe Șoseaua Mangaliei1367
Vremea
7.1°7.1° - 9.3° miercuri, 11 decembrie 2019
ConstantaUmiditate: 87%
Vânt: 5.73 m/s
Presiune: 1016 milibari

Loto
6/49122327344345
5/405152031343
joker11141727285
Horoscop
mai mult...SPSportRT
11 dec 00:00SportSalzburg- Liverpool 0-2. „Cormoranii” s-au calificat în optimi, după ce au tremurat în prima repriză

Liverpool a învins-o pe Salzburg, scor 2-0, în grupa E a Ligii Campionilor, și s-a calificat astfel în optimile...294

11 dec 00:00SportNadia Comăneci a rememorat fuga din '89: „Nu alergați, că vă împușcă! Zici că povestesc un film din «007»”

În urmă cu 30 de ani, Nadia Comăneci, „Zeița de la Montreal”, fugea din România comunistă trecând clandestin...693

11 dec 00:00SportGigi Becali îl ajută pe Ionuț Popa: „Plătesc toți banii dacă e nevoie! Țin mult la acest om”

Ionuț Popa (66 de ani) are probleme grave de sănătate, iar familia carismaticului antrenor a cerut ajutor financiar....1141

11 dec 00:00SportRomânia, umilită de Suedia, la Campionatul Mondial din Japonia

Naţionala feminină de handbal a României a fost învinsă fără drept de apel de Suedia, cu scorul de 34-22 (14-9),...441

Local
11 dec 00:00LocalPROIECTUL ”FESTIVALUL PESCARILOR - EFORIE”, LA FINAL

Proiectul ”Festivalul Pescarilor – Eforie”, implementat de catre Primaria Orasului Eforie si finantat prin...360

11 dec 01:21LocalPrimăria Cernavodă oferă cadouri de Crăciun preșcolarilor și elevilor din localitate!

Și anul acesta, copiii din Cernavodă îl vor întâlni pe Moș Crăciun, care va sosi încărcat cu sacul plin de...314

11 dec 03:53LocalElevii de la Palatul Copiilor din Constanţa au participat la un concurs național unde au fost premiați

În perioada ce a trecut, elevii Palatului Copiilor Constanţa au participat la o serie de concursuri desfăşurate la...453

11 dec 03:52LocalLocuri de parcare amenajate în zona pieței Pescăruș

Primăria Municipiului Constanța continuă programul de îmbunătățire a calității spațiului urban în cartierul...568

11 dec 03:51LocalMangalia. Parcarea dintre Casa Tineretului și Gară a fost FINALIZATĂ

Primăria Mangalia a finalizat lucrările la parcarea dintre Casa Tineretului și Gară. Anunțul a fost făcut de...1269

11 dec 03:48LocalCulmea 'șoferiei': să nu ai permis de conducere, dar să crezi că 'nu se pune' dacă mașina e neînmatriculată

Polițiști din cadrul Secției 5 Rurală Cogealac, la data de 9 decembrie, în jurul orei 19.45, au depistat un...12655

11 dec 03:55LocalConcert de colinde pentru seniori în Constanța

Primăria Municipiului Constanța împreună cu Universitatea „Ovidius” din Constanța îi invită pe seniorii...435

11 dec 03:51LocalSCANDAL la un domiciliu din Tulcea! Au intervenit polițiștii

Polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Tulcea au fost sesizați de către o femeie,...453

11 dec 03:55LocalRAZII în TRAFIC: polițiștii au aplicat aproape 500 de sancțiuni!

Poliţia Rutieră Tulcea a desfăşurat, În perioada 02 – 08.12.2019, pe raza județului, acţiuni pentru combaterea...422

11 dec 03:56LocalMăsuri de siguranță cu ocazia Charity Basketball Game

Sala Sporturilor din Constanța va găzdui miercuri, 11 decembrie, de la ora 18:00, cea de-a treia ediție a Charity...394

Politică
11 dec 00:00PoliticăCe spune Barna despre alegerile în două tururi

Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat marţi că îşi doreşte ca premierul Ludovic Orban să îşi angajeze...230

11 dec 00:00PoliticăConsiliul UE a numit noi membri în Comitetul European al Regiunilor. Cine sunt aleșii locali din Constanţa care îi vor reprezenta pe cetățeni la nivelul CoR

Consiliul Uniunii Europene a numit marți 181 de membri și 181 de supleanți în cadrul Comitetului Regiunilor pentru o...375

11 dec 03:54PoliticăAdrian Năstase, reacție acidă la retragerea decorației: Ar trebui ca Iohannis să elimine și toate decorațiile contrasemnate de mine în 2000-2004

Fostul premier Adrian Năstase consideră că activitatea sa pentru integrarea Romaniei in NATO si UE nu vor putea fi...987

11 dec 03:54PoliticăLOVITURĂ pentru DNA în dosarul care vizează mai mulți lideri PSD: ÎCCJ a REFUZAT arestarea celor duși cu mandat

ÎCCJ a repins arestarea preventivă a celor 8 persoane pe care DNA le-ar fi dorit după gratii, în dosarul în care...717

11 dec 03:47PoliticăFăgădău: Nu susțin alegerile anticipate

...530

11 dec 03:59PoliticăȘedință extraordinară a Consiliului Local Constanța. Cele două proiecte de pe ordinea de zi au trecut

Consilierii locali ai municipiului Constanța s-au întrunit în ședință extraordinară pentru a dezbate și a vota...664

11 dec 03:48PoliticăLiviu Dragnea rămâne în închisoare

Liviu Dragnea rămâne în închisoare, a decis instanţa supremă. Judecătorii Înaltei Curţi de Casaţie şi...880

11 dec 04:02PoliticăConstanța, premiul pentru 'Excelență în Educație'

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, a primit în luni, 9 decembrie a.c. premiul pentru Excelența în...496

11 dec 03:50PoliticăAlianţa USR PLUS, apel către Ludovic Orban: 'Să nu se lase intimidat de ameninţările PSD şi UDMR cu moţiunea de cenzură. Avem un protocol'

Alianţa USR PLUS face un apel către premierul Ludovic Orban să nu se lase "intimidat de ameninţările PSD şi UDMR"...421

11 dec 03:49PoliticăConstanţa, premiu pentru Excelenţa în Educaţie

Decebal Făgădău, primarul municipiului Constanța, a primit luni seară premiul pentru Excelența în Educație în...941

Monden
11 dec 03:48MondenA murit Marie Fredriksson. Solista trupei Roxette avea 61 de ani

Solista trupei Roxette, Marie Fredriksson, a murit la vârsta de 61 de ani, potrivit unui anunţ făcut de managera...1640

11 dec 03:49MondenScene ireale - Pensionarii s-au călcat în picioare pentru a prinde un bilet la Revelion: 'Eu sunt dornic de dans, trebuie să dansez'

Aproximativ 200 de persoane s-au certat și s-au îmbrâncit, luni, în fața unui ghișeu unde se distribuiau bilete la...664

11 dec 03:49MondenÎncă un 'bărbat adevărat'! What’s Up și-a AGRESAT fosta iubită: A fost săltat de poliție și încătușat

Cântărețul Marius Marian Ivancea, cunoscut ca „What’s Up”, a fost dus la Secția 17 de Poliție din Capitală,...1862

10 dec 03:38MondenAntonia a răbufnit în timpul concertului susținut la Balul Bobocilor. Artista a părăsit scena și și-a înjurat fanii

Antonia și-a ieșit din fire sâmbătă seară, în timpul unui concert susținut la Balul Bobocilor, organizat...1107

10 dec 00:00MondenRaluca Bădulescu are două superstiții de care nu ai mai auzit

Raluca Bădulescu are printre cele mai ciudate superstiții. Jurata de la "Bravo, ai stil" nu se atinge de două obiecte...573

10 dec 00:00MondenHoria Brenciu adoptă rețeta Loredanei la „Vocea României”. Caută artiști pentru a-i coopta în orchestra sa

Emisiunea „Vocea României” nu doar că le oferă o șansă reală celor pasionați de muzică, fiind o rampă de...358

10 dec 00:00MondenCe operație estetică și-a făcut iubita sexy a lui Dorian Popa

Amândoi sunt preocupați de imagine, însă cel mai recent a trecut printr-o transformare doar ea. Este vorba despre...507

10 dec 00:00MondenJean Gavril și Feli, videoclip demn de cinematograf pentru piesa „Ultimul val“

Jean Gavril, unul dintre cei mai nonconformiști artiști din România, și Feli lansează videoclipul piesei „Ultimul...410

10 dec 18:17MondenO tânără din Africa de Sud a câștigat Miss Universe 2019. Totul despre Zozibini Tunzi

Zozibini Tunzi a fost încoronată Miss Universe 2019, duminică seară (8 decembrie), după ce i-a impresionat pe...489

10 dec 03:24MondenCriticată pentru că are păr alb la 46 de ani, iubita lui Keanu Reeves dă replica. Motivul pentru care nu se vopseşte

Keanu Reeves, în vârstă de 55 de ani, este unul dintre actorii atipici de la Hollywood. Întotdeauna retras şi...755

Mapamond
11 dec 03:56MapamondPericol de GENOCID lângă România: Vladimir Putin avertizează că există riscul unui masacru în Ucraina

În estul Ucrainei există riscul producerii unui masacru asemănător genocidului bosniac din Srebrenița, a spus...776

11 dec 03:54MapamondO instanță din Bulgaria l-a condamnat pe imamul Ahmed Mussa și pe alți 13 cetățeni bulgari pentru propagandă în favoarea grupării teroriste Stat Islamic

O instanță din Bulgaria l-a condamnat marți pe imamul Ahmed Mussa și pe alți 13 cetățeni bulgari pentru...378

11 dec 03:55MapamondSUA cer o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU în legătură cu riscul unor provocări ale Coreei de Nord

SUA au solicitat luni o reuniune a Consiliului de Securitate al ONU săptămâna aceasta pentru a discuta despre riscul...372

10 dec 00:00MapamondRusia a acordat cetăţenie unui număr de 125.000 de locuitori din estul separatist al Ucrainei

Rusia a acordat cetăţenie în ultimele şapte luni unui număr de 125.000 de locuitori din regiunile controlate de...339

10 dec 00:00MapamondRepublica Moldova: Eliberat din închisoare, fostul premier Vlad Filat va întreprinde o vizită în Ungaria, la invitaţia lui Orban

Fostul premier al Republicii Moldova Vlad Filat a anunţat că la sfârşitul acestei săptămâni va efectua prima...348

10 dec 00:00MapamondFranţa: Jean-Luc Melenchon, condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare

Liderul extremei stângi franceze, Jean-Luc Melenchon, a fost condamnat la trei luni de închisoare cu suspendare şi...319

10 dec 00:00MapamondSecretarul de stat american îl va primi marţi la Washington pe ministrul de externe rus

Secretarul de stat american Mike Pompeo îl va primi marţi la Washington pe ministrul de externe rus Serghei Lavrov, a...320

10 dec 00:00MapamondTurcia expulzează spre Franţa unsprezece presupuşi jihadişti francezi

Unsprezece presupuşi jihadişti francezi care erau deţinuţi în Turcia au fost retrimişi luni spre ţara lor...347

10 dec 00:00MapamondInstituţiile publice din China, obligate să renunţe la programe şi echipamente informatice străine

Beijingul a ordonat tuturor agenţiilor guvernamentale şi instituţiilor publice să înlocuiască programele şi...333

10 dec 00:00MapamondNoua Zeelandă: Cel puţin cinci morţi şi circa 20 de răniţi în urma erupţiei vulcanului de pe White Island

Cel puţin cinci persoane au murit, circa 20 au fost rănite, iar altele sunt date dispărute, luni, după erupţia...329

Sănătate
9 dec 00:00SănătateGhimbirul: proprietăți, beneficii și recomandări pentru o viață sănătoasă

Ghimbirul este un aliment cu proprietăți și beneficii deosebite asupra sănătății organismului, atestat de studii...695

9 dec 01:18SănătateAcțiune de donare de sânge în Năvodari

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Orașului Năvodari organizează joi, 12 decembrie,...457

7 dec 00:00SănătateȚigări normale sau electroice? Iată care sunt riscurile la care vă expuneți!

Orice cantitate de fum este nocivă pentru sănătate, aceasta este premisa de la care se poate porni acest subiect...972

4 dec 00:34SănătateDSP Constanța, informare cu privire la Hepatita A

Hepatită virală A este o boală infecțioasă, cu transmitere pe cale digestivă (fecal-orală), încadrată în...2842

4 dec 00:56SănătateA dat Ministerul Sănătății în judecată: este captiv în propria casă, din cauza unei boli cumplite

Un constănțean își cere dreptul la viață! Rozaceea a pus stăpânire pe viața lui și cere ajutor! Este o boală...1584

3 dec 02:06SănătateSe caută mame voluntare pentru copiii singuri din spitale

În România, 2 copii sunt părăsiți în spitale în fiecare zi, potrivit statisticilor oficiale. Nu numai ei sunt...1002

2 dec 22:04SănătateAcțiune de donare de sânge în Negru Vodă!

Centrul Regional de Transfuzii Sanguine Constanța și Primăria Orasului Negru Vodă organizează sâmbătă 07...572

2 dec 21:44SănătateRelatarea unei mămici care a ajuns la Spitalul Judeţean Constanţa: 'Vă recomand să mergeţi cu încredere...'

De-a lungul timpului, la adresa Spitalului Judeţean Constanţa au existat numeroase critici din partea pacienţilor:...4303

30 noi 03:17SănătateSecție de Radioterapie, la Constanța. Când devine funcțională!

La începutul anului, autoritățile locale promiteau că Secția de Radioterapie a Spitalului Județean Constanța va...1898

29 noi 01:20SănătateSpitalul Județean, în doliu. Doctorul Constantin Tica a MURIT

Doliu la Spitalul Județean Constanța. Șeful clinicii de chirurgie și ortopedie pediatrică, Constantin Tica, a...47409