Fostul handbalist Rudi Stănescu a pierdut, definitiv, războiul cu ANAF
Fostul handbalist Rudi Stănescu a pierdut, definitiv, războiul cu ANAF
Facebook Instagram X Whatsapp Linkedin PinterestRudi Stănescu, fost handbalist român care a jucat pentru HC Dobrogea Sud Constanța și echipa națională a României pe postul de portar e bun de plată1. Firma sa, Land Giorgio Sport, este în faliment de anul trecut, iar în 2019, ANAF a constatat că societatea nu a achitat taxa de autorizare jocuri de noroc către bugetul de stat pentru trimestrul III al anului 2019, în valoare de 674.839 lei. După ce Curtea de Apel Constanța a respins cererea de revizuire a hotărârii, fostul sportiv a folosit și ultima cale de atac pe care o avea, acesta solicitând revizuirea la Înalta Curte de Casație și Justiție. Nici aici nu a avut noroc, dosarul fiind tranșat, definitiv, iar soluția nu este în favoarea sa. Așa că, Stănescu trebuie să pregătească banii!
Rudi Stănescu este asociat, împreună cu soția sa, în SC Land Giorgio Sport, cu sediul în Năvodari, având domeniu de activitate - jocuri de noroc și slot machines. În anul 2019, ANAF a constatat că societatea nu a achitat taxa de autorizare jocuri de noroc către bugetul de stat pentru trimestrul III al anului 2019, în sumă de 674.839 lei, și s-a dispus măsura indisponibilizării pentru 200 mijloace de tip slot machines, în sensul că societatea nu le poate înstrăina, dar le poate exploata până la achitarea sumelor restanțe.
Totodată, s-a mai constatat faptul că taxele anuale pentru obținerea autorizației de exploatare a jocurilor de noroc în sumă de 579.067 lei pentru perioada de raportare 02/2019 precum și taxa de viciu pentru jocurile de noroc caracteristice slot machines aferente perioadei 08/2019 în sumă de 91.812 lei, nu au fost achitate. Legea spune că, în cazul în care o societate care are ca domeniu de activitatea-jocuri de noroc și slot machines - nu achită taxa de autorizare de jocuri de noroc pe un singur trimestru - îi este retrasă licența.
Stănescu era plecat din țară
Ceea ce s-a și întâmplat, în luna septembrie 2019 licența i-a fost retrasă de către ONJN, astfel încât societatea nu a mai putut desfășura activitatea aferentă. ANAF a emis o decizie de angajare a răspunderii solidare, măsură pe care Stănescu a contestat-o. Rudi Stănescu a arătat magistraților că nu a achitat taxele către bugetul de stat din cauza situației financiare precare în care se află societatea și că luarea acestor măsuri este abuzivă întrucât nu a avut cunoștință de aceasta. Mai mult, Stănescu se afla într-o țară îndepărtată, cu familia, și nu putea folosi cardul bancar, fiindu-i poprite conturile bancare.
Decizie definitivă...
După o luptă crâncenă în instanță, cu ANAF, scandalula fost tranșat, definitiv, de Înalta Curte, care i-a respins, în octomrbie, cererea de revizuire. Așa că sportivul trebuie să pregătească banii în favoarea ANAF.
Implicat și în alte firme
Precizăm Stănescu mai este implicat alături de soția sa Alis Five Bijou SRL, fără profit și cu datorii de aproape 15.000 de lei. Totodată, Stănescu mai are acțiuni la Alis Five SRL, ce se ocupă de activități de creditare. Mai este asociat la S.I.R. Exchange SRL și la Ralis Four SRL, cea din urmă fără profit.
Este cetățean de onoare al Constanței
În 2010, pentru serviciile aduse echipei și orașului, precum și pentru comportamentul sportiv exemplar, Stănescu a fost declarat cetățean de onoare al municipiului Constanța. Rudi Stănescu a debutat la naționala de seniori în 1996. Până pe 15 ianuarie 2012, el a jucat pentru România în 129 de meciuri, în care a înscris și 3 goluri.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News