REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.5° Constanța Sâm., 4 Mai 2024
Anul XX Nr. 6719
15.5° Constanța Sâmbătă, 4 Mai 2024 Anul XX Nr. 6719
 

Fostul papă Benedict al XVI-lea, ''absolut lucid'', în stare gravă dar ''stabilă''

Fostul papă Benedict al XVI-lea, ''absolut lucid'', în stare gravă dar ''stabilă''

Valentina CAMARA 30 decembrie 2022 | 00:00 204

Fostul papă Benedict al XVI-lea "este absolut lucid şi prezent" după ce a dormit bine noaptea trecută, însă starea sa rămâne "gravă", a declarat joi purtătorul de cuvânt al Vaticanului, Matteo Bruni, informează agenţiile DPA, AFP şi ANSA.

Starea papei Benedict este în prezent "stabilă", a spus Bruni. "Papa emerit a reuşit să se odihnească bine azi-noapte, este absolut lucid şi prezent, iar astăzi, cu toate că starea sa rămâne gravă, situaţia este pe moment stabilă", a declarat purtătorul de cuvânt al Vaticanului.

Bruni a precizat că papa Francisc invită în continuare credincioşii să se roage pentru papa Benedict, în vârstă de 95 de ani, care a demisionat din funcţia de pontif în 2013, după opt ani la conducerea Bisericii Catolice.

În prima parte a zilei de joi, agenţia ANSA a relatat, citând surse de la Vatican aflate în contact cu fosta mănăstire în care locuieşte Benedict al XVI-lea, în vârstă de 95 de ani, că starea acestuia nu s-a schimbat comparativ cu ziua de miercuri, când papa Francisc a suscitat îngrijorare după ce a anunţat că predecesorul său este ''grav bolnav''. Potrivit acestor surse, fostul cardinal Joseph Ratzinger, primul papă german din ultimii o mie de ani, şi-a petrecut noaptea sub monitorizare medicală constantă, care va fi menţinută.

Papa Francisc l-a vizitat miercuri pe Benedict al XVI-lea, care a avut o înfăţişare din ce în ce mai fragilă în ultimele luni, se deplasa în scaun cu rotile, dar a continuat să primească vizitatori. Fotografiile de la ultima vizită primită au fost realizate pe 1 decembrie şi înfăţişează un bărbat fragil şi vizibil slăbit, potrivit agerpres.ro .

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272