REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.2° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
15.2° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Fostul preot Daniel Balaș: Când ajungi în parohie, trebuie să pupi lumea-n c*r. Video

Fostul preot Daniel Balaș: Când ajungi în parohie, trebuie să pupi lumea-n c*r. Video

Rocsana CRISTEA 21 decembrie 2022 | 00:00 6333

Daniel Balaș ne-a obișnuit cu declarațiile sale absolut incendiare. Recent, a mai făcut o declarație-șoc: va scrie o carte. Acolo va povesti pe larg despre subiectele care l-au consacrat și despre care menționează adesea: despre cum l-a marcat „sistemul crocodilesc”, adică Biserica, de ce a renunțat să mai slujească, dar și de faptul că a fost sătul de „pupincurism”, cuvânt demn de o față bisericească, fie ea și caterisită.

Balaș în straie preoțești „pentru ultima oară”

Balaș și „sistemul crocodilesc”

Balaș ia din nou la mișto cele sfinte, și face asta în cele  mai recente declarații despre motivul pentru care a renunțat să mai slujească. Începe sarcastic cu replica: „Doamne-ajută, frați creștini!” și ne spune din nou de ce nu a mai vrut să fie preot. El credea necesar să facă aceste declarații, pe motiv că lumea îl întreabă. Pentru el, Biserica reprezintă un „sistem crocodilesc”, iar pentru el să fii preot, e doar o meserie.

Un motiv pe care răspopitul Daniel Balaș îl invocă este libertatea: „Primul motiv pentru care eu am renunțat la acest sistem crocodilesc este libertatea, sau, mai bine zis, lipsa ei; libertatea de exprimare, libertatea de a alege, libertatea de a te purta”, de parcă mai marii săi îl țineau închis în celulă. El compară situația sa cu ce s-a întâmplat la Revoluția din 1989. Balaș adaugă: „Acest sistem nu oferă libertate nici preoților, dar nici enoriașilor, da, da. Dacă vine un enoriaș la tine, nu are libertate să mănânce ce vrea și când vrea”. Cumva, Balaș critică dogmele bisericești, pe care până la urmă le respectă cine dorește.

Balaș începe să își scoată straiele preoțești

Dar poate că el nu înțelege că aici este vorba despre mai mult decât respectarea unor scrieri: este vorba despre o anumită conduită impusă la orice loc de muncă. Însă, ne ducem cu gândul tot la ce a declarat Balaș în urmă cu câteva săptămâni, cum că el nu poate sta prea mult la un loc de muncă.

Despre „pupincurism” și o nouă operă beletristică

Daniel Balaș nu a uitat să consemneze nici despre un subiect pe care el îl consideră foarte important, și anume: „pupincurismul”, exprimare demnă de un fost preot și de un om cu frică de Dumnezeu, după cum chiar el se consideră: „Când ajungi în parohie, trebuie să pupi lumea-n c*r ca popă.”.

Declarațiile „incendiare” au continuat, dar fără hainele de preot

Balaș ne mai spune că se va apuca de scris... cărți, la câte are de povestit... „Am ales doar cinci motive principale, dar pe acelea care stau la baza cărţii, le veți găsi acolo”. Acum toți fanii lui Balaș sunt curioși cum se va numi noua operă beletristică!

Video:

 

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Mexicanul asta a vazut ca nu prea e agreat printre preoti cu acest tip de comportament si acum a inceput sa scuipe in stanga si in dreapta...asa e cu vulpea care nu ajunge la struguri...
6
6
Astora le dau bani enoriasii naivi, nu e asta singurul, sunt o gramada ca el undercoverd. Sau mai rau. Dar lumea p*****a cotizeaza. Te duci la biserica sa te regasesti pe tine in raport cu cel de sus nu sa te spovedesti la toti perversii. Biserica e Dumnezeu, preotii 90% sunt in foame ca toti ceilalti dupa globul asta.
4
2
Tipul este lipsit de educatie, ca multi oameni ai bisericii si pare si dus cu pluta dar dincolo de multimea de prostii pe care le debiteaza inchistarea in prejudecati fara legatura cu religia a oamenilor bisericii si ierarhia corupta a bisericii sunt realitati vechi de cand lumea; nici iesirele publice ale arhiepiscopului nu sunt cu mult mai grozave decat ale lui si lasa cam aceeasi impresie de ridicol, fals si uneori chiar greata chiar daca cei doi sunt in opozitie
6
2
Pai asta saracul de el nu si-a inteles menirea. El gaseste bun sa faci altceva decat sa te duci la slujba... sa vorbesti cu copilul sa citesti. Asta fix cand e slujba in rest in saptamana o arzi aiurea in schimb timpul tau e mai pretios fix atunci cand te intorci spre Dumnezeu. Ce te impiedica sa le explici ce se intampla cu acatistele? Problema e ca nici tu nu intelegi. Dupa cum te-ai fklmat e clar ca ai stat mai mult pe tiktok si prea putin la seminar.
4
2
Vi se pare normal sa aruncati cu noroi in Bieserica Ortodoxa , acum , in ajunul Craciunului !?
6
7
Denigrati intreaga biserica doar ca exista unul care probabil nu s-a putut conforma unor reguli din biserica si acuma arunca cu noroi... lasa ca e mai frumos sa spargi bani prin Dubai ca sa propulsezi audienta pe social media cu masini inchiriate, incrucisat cu cateva sfaturi pseudorelgioase, unii chiar ajung sa creada. Este irelevant daca a terminat teologia si a fost preot, atata timp cat probabil isi creste audienta denigrand biserica... Nu e nimic de judecat, poate are si dreptate in mai multe feluri, dar nu poti sa te razbuni pe toata biserica doar ca esti nemultumit.
5
6
Nu de popă! Iar Replica e fițuică de scandal, cu pretenții de ziar serios. Jenibil!
5
2
De la Cati milimetrii trebuie sa poopi in caricius???
6
1
mai are cineva nedumeriri cum ca asta a fost c***a lu' presfintitu? s-a-nputit treba intre ei si a iesit ce a iesit, dar daca tot este viteaz sa spuna tot ce stie, adica sa spuna pana la capat, nu asa cu jumatati de masura.
9
1
e ...mirositoare stirea, si pute de la o posta, asta-i ...presa de la parterul societati , multi papagali pun botul!
7
5
se as
1
1
ca pupa nu zice de enoriasi ci de satana de spagoveanu cu toata sleahta de atarnatori din trena bisericii mamitzicii lor. Oricum cine crede nu are nevoie de popi deci mwie !!!
8
5
Asta e pe prafuri la sigur. O fi prieten cu rafte
8
6
ATUNCI CAND A DEVENIT ,NU A CONSIDERAT CA E NEFIRESC,DECI S A COMPLACUT, SI A ACCEPTAT,ACUM II PUTE,NISTE DISIDENTI ADEVARATI,MODELE DE URMAT, DACA ERA SERPARIE DE CE NU AI IESIT PUBLIC ATUNCI SA SPUSI CE AI DE ZIS MAI VERTICALULE, MAI OM CU COLOANA VERTEBRALA,FACI CA STARLETELE CARE AJUNG SA JOACE PE UNDEVA SI SE TREZESC DUPA 30 DE ANI CA AU FOST VI O LATE,ESTI UN MODEL DEMN DE URMAT DE TINERI,UN OM CU CARACTER
11
3
Tu cate p**i ti-ai luat ìn c*r ca sI fata te ajuta?
8
2
Da jeguri șase mai spele și ie
4
0
La felul in care jignesti si gândesti nici macar cioban la oi nu esti bun .Rusine sa-ti fie de tine .Esti nevindecabil de răutate.Tu nu esti credincios ai dat la teologie si arunci cu venin in credinta ta.
16
9
ca se f w t e popa cu popa in c w r.
8
3
Balas un poponar nenorocit ca si satanistii de la Replica . Numai la Replica da interviuri ca-l pupa-n c*r , in alta parte sictir
16
13

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272