REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.2° Constanța Vin., 3 Mai 2024
Anul XX Nr. 6718
14.2° Constanța Vineri, 3 Mai 2024 Anul XX Nr. 6718
 

Fostul președinte din Sri Lanka este așteptat să se întoarcă, spune un ministru

Fostul președinte din Sri Lanka este așteptat să se întoarcă, spune un ministru

Replica API 27 iulie 2022 | 00:00 506

Fostul președinte din Sri Lanka, Gotabaya Rajapaksa, care a fugit din țară după protestele de amploare și apoi a demisionat, este așteptat să se întoarcă acasă, a declarat un ministru din noul Cabinet, citat de The Guardian. Între timp, în Sri Lanka oamenii se întreabă unde este, de fapt, fostul șef de stat.

Rajapaksa a fugit din Sri Lanka cu un avion militar la începutul acestei luni, după ce protestatarii i-au ocupat casa și birourile prezidențiale, cerându-i demisia.

El și soția lui au zburat în Maldive și apoi în Singapore, unde ar fi rămas de atunci. Scrisoarea de demisie a lui Rajapaksa a fost trimisă din Singapore în Sri Lanka și acceptată oficial de cabinet la 15 iulie.

Destinația finală a lui Rajapaksa a fost sursa multor speculații în țară, după ce autoritățile din Singapore au confirmat că el se afla acolo cu o viză de scurtă durată și nu a cerut azil. Se sugerase că Rajapaksa intenționa să călătorească în Emiratele Arabe Unite sau că aștepta viză pentru SUA, unde locuiește familia sa și unde avea anterior cetățenie înainte de a deveni președinte, iar apoi a trebuit să renunțe la ea.

Într-o discuție cu presa, purtătorul de cuvânt al cabinetului Bandula Gunawardena a sugerat că Rajapaksa intenționează să se întoarcă în Sri Lanka. El a insistat că fostul președinte nu se ascunde.

„Din câte știu, se așteaptă să se întoarcă”, a spus Gunawardena. El nu a dat alte informații privind posibila revenirea a lui Rajapaksa.

Deși oamenii sunt încă furioși pe fostul președinte, pe care îl acuză de gestionarea dezastruoasă a economiei, care a scufundat țara într-o criză de proporții, noul guvern nu pare a-i fi ostil lui Gotabaya Rajapaksa. De altfel, noul președinte din Sri Lanka, Ranil Wickremesinghe, este considerat un aliat al lui Rajapaksa. El are sprijinul partidului politic al lui Rajapaksa și un cabinet din care fac parte aceiași miniștri din perioada fostului președinte. Mulți se îndoiesc de faptul că, deși nu mai are imunitate, Rajapaksa ar fi tras la răspundere așa cum cer protestatarii. Potrivit digi24.ro

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272