REPLICA ONLINE CONSTANTA

9.2° Constanța Dum., 21 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6706
9.2° Constanța Duminică, 21 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6706
 

Fostul procuror Mircea Negulescu, zis Portocală, a fost achitat pentru anchetarea abuzivă a lui Cosma

Fostul procuror Mircea Negulescu, zis Portocală, a fost achitat pentru anchetarea abuzivă a lui Cosma

Mirela PASCAL 31 octombrie 2022 | 12:36 3079

Fostul procuror Mircea Negulescu a fost achitat luni de un complet de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) într-un dosar în care a fost reclamat de fostul deputat Vlad Cosma pentru cercetare abuzivă

Mircea Negulescu, cunoscut ca „Portocală”, a  fost achitat pentru săvârşirea infracţiunilor de cercetare abuzivă, influenţarea declaraţiilor martorilor şi participaţie improprie la inducerea în eroare a organelor judiciare sub modalitatea instigării în formă continuată.  În plus, instanța a respins acțiunea civilă formulată de Vlad Cosma. Decizia nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

„În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a C. proc. pen., achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru săvârşirea infracţiunii de cercetare abuzivă. În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a C. proc. pen., achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru participaţie improprie în modalitatea instigării la săvârşirea infracţiunii de inducere în eroare a organelor judiciare. În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a C. proc. pen., achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru săvârşirea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor martorilor (în raport cu declaraţia martorei Stroe Cecilia Cristina). În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a C. proc. pen., achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru săvârşirea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor martorilor (în raport cu declaraţia martorului Alexe Răzvan). În baza art. 396 alin. 5 rap. la art. 16 alin. 1 lit. a C. proc. pen., achită pe inculpatul Negulescu Mircea pentru săvârşirea infracţiunii de influenţarea declaraţiilor martorilor (în raport cu declaraţia martorului Vaida Mihai Florian). În baza art. 397 alin. 1 raportat la art. 25 alin. 1 C. proc. pen., respinge acţiunea civilă formulată de partea civilă Cosma Vlad Alexandru ca neîntemeiată. Cu drept de apel în 10 zile de la comunicarea hotărârii", se arată în minuta judecătorilor

Potrivit procurorului SIIJ, în mandatul său de procuror la Parchetul Curții de apel Ploiești, Negulescu l-ar fi constrâns pe omul de afaceri Răzvan Alexe să îl denunțe pe fostul deputat PSD, Vlăduț Cosma.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sunt speriat, daca Portocala care a fost mediatizat si unde existau inregistrari video nu pateste nimic inseamna ca securisti si procurorii de pe vremea lui Ceausescu erau baieti buni in raport cu ce este acum. Tineretul o sa parasesasca tara mai ceva decat acum.
7
0
Bai stiti ce e cel mai tare? Pana si aia de-i facura dosarul si l-au trimis in judecata....au cerut achitarea lu Porto!!! Mai tare de atat nu exista!!! Ne meritam soarta.....ualeuuu..CU VARF SI INDESAT! Doamne Fereste sa ajungeti pe mana neno.rocitilor astora
10
0
Corb la corb nu-si scoate ochii. O rusine! Asta e justitia romaneasca, nu mira pe nimeni procentul extrem de scazut al oamenilor in actul de justitie de la noi... In ce tara traim?!
12
1
De mâine sunt iar la boootooane.Sa vezi ce va PARADESC !
12
1
Mai rau ca pe vremea lui Stalin....vai de noi....
13
1
imaginea justitiei e una jalnica, acolo trebuie schimbari mari, majore doar trebuie sa vada cineva
17
0
A fost Korvessi saptamana trecuta in tara, a rezolvat cazul. Ce mai putreda categorie, e ceadin justitie. Fac ce vor, nimeni nu-i tra Pai de ce a fost Korvessi in tara saptamana trecuta. Pentru a rezolva cazul lui Portocala, l-a albit. Acum e liber iar sa-l ameninte pe Ponta sau pe alti oameni sau sa se dea la femei! Justitia romana e rusinea tarii.
14
2
Portocala te a intrebat Adina Florea cum au ajuns sutienu si chiloti in dulapul tau.Tia luat cumva ampreta.
5
2

REPLICA

LOTO

6/49
271241102118
5/49
123724351130
joker
42644172614