REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.4° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.4° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fostul rabin-șef al Moscovei îi îndeamnă pe evrei să părăsească Rusia „cât mai pot”

Fostul rabin-șef al Moscovei îi îndeamnă pe evrei să părăsească Rusia „cât mai pot”

Cristina BĂRBUCEANU 2 ianuarie 2023 | 00:00 338

Evreii ar trebui să părăsească Rusia ”cât încă mai pot”, a avertizat fostul rabin șef al Moscovei, aflat în exil. Potrivit acestuia, propaganda Kremlinului, care oricum are un discurs cu trimiteri rasiste, i-ar putea transforma în ”țapi ispășitori”, pe fondul conflictului din Ucraina. 

Pinchas Goldschmidt

Pinchas Goldschmidt consideră că, în cazul în care lucrurile ar lua o întorsătură nefastă în fostul teritoriu sovietic, autoritățile ruse ar putea redirecționa cu ușurință furia și nemulțumirea maselor asupra comunității evreiești.

„Când ne uităm în urmă la istoria Rusiei, ori de câte ori sistemul politic a fost în pericol, ați văzut cum guvernul a încercat să redirecționeze furia și nemulțumirea maselor către comunitatea evreiască”, a declarat fostul lider al comunității evreiești, într-un interviu pentru The Guardian.

„Am văzut acest lucru în perioada țaristă și la sfârșitul regimului stalinist. De aceea, cred că cea mai bună opțiune pentru evreii ruși este să plece”, a precizat acesta.

„Asistăm la o creștere a antisemitismului, în timp ce Rusia se întoarce la un nou tip de Uniune Sovietică și, pas cu pas, cortina de fier se prăbușește din nou. De aceea cred că cea mai bună opțiune pentru evreii ruși este să plece”, a adăugat el.

Goldschmidt a părăsit Rusia în martie anul acesta, după ce ar fi refuzat să sprijine invazia Ucrainei, în ciuda presiunilor făcute asupra sa din partea autorităților ruse. În vara lui 2022, a demisionat din funcția de rabin-șef al Moscovei, conform realitatea.net.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108