REPLICA ONLINE CONSTANTA

13.9° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
13.9° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Fostul rector al Universităţii “Valahia” s-a răsturnat cu maşina în şanţ

Fostul rector al Universităţii “Valahia” s-a răsturnat cu maşina în şanţ

Valentina CAMARA 14 aprilie 2023 | 13:45 1128

Un accident grav de circulaţie a avut loc joi seara, în zona Nisipuri, din comuna Ulmi, judeţul Dâmboviţa. În urma evenimentului rutier, fostul rector al Universității “Valahia” din Târgoviște, profesor universitar doctor  Ion Cucui şi-a pierdut viaţa.

Fostul rector al Universitatii “Valahia” s-a rasturnat cu masina in sant

Ion Cucui era membru fondator al Universității Valahia

Cadrul universitare avea vârsta de 72 de ani şi se afla la volanul autoturismului când, din motive necunoscute, a pierdut controlul volanului şi maşina a ajuns în şanţ, unde s-a răsturnat. Pompierii militarii l-au găsit pe acesta încarcerat și în stop cardio-respirator.

Anunțul decesului a fost făcut primarul municipiului Târgoviste. “O veste foarte tristă! Colegul nostru din Consiliul Local Târgoviște, domnul Profesor Universitar Doctor Ion Cucui, Doctor Honoris Causa al Universității Valahia Târgoviște, a încetat în aceasta seară din viață, în urma unui accident de mașină!

A fost un om de o eleganță unică, o personalitate marcantă a lumii academice românești, un profesionist desăvârșit și un coleg cum rar întâlnești! Dumnezeu sa-l odihnească!”, a scris edilul Cristian Stan.

La rândul lor, poliţiştii de de la IPJ Dâmboviţa au prezentat într-un comunicat circumtanţele producerii accidentului. “La data de 13 aprilie a.c., polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au fost sesizați cu privire la producerea unui accident rutier.

În urma deplasării la fața locului, în afara localității Nisipuri, pe drumul județean 720B, polițiștii au constatat că un bărbat, de 72 de ani, în timp ce conducea un autoturism, ar fi părăsit partea carosabilă și s-ar fi răsturnat într-un șanț.

Bărbatul a fost transportat la spital pentru acordarea de îngrijiri medicale. Polițiștii efectuează cercetări, urmând să stabilească cu exactitate toate împrejurările producerii accidentului rutier. Din nefericire, victima a decedat”, se arată în comunicatul poliţiei.

Ion Cucui era născut la data de 5 mai 1950, în localitatea Ocniţa, din judeţul Dâmboviţa. A fost absolvent al Facultăţii de Economie Agrară (1975) a Institutului de Agronomie Nicolae Bălcescu din Bucureşti, iar din 1995, după susţinerea tezei intitulate Strategie şi programe de marketing în întreprinderile agro-industriale, a devenit doctor în ştiinţe economice.

Numele profesorului Cucui este strîns legat de cel al Universității „Valahia” din Târgoviște, fiind membru fondator și alăturându-se de la început grupului de inițiativă pentru înființarea acesteia. Pe 9 septembrie anul trecut, el a primit titlul de Doctor Honoris Causa al acestei universități, potrivit fanatik.ro.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468