REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.4° Constanța Lun., 29 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6714
14.4° Constanța Luni, 29 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6714
 

Fostul rector al Universităţii Ovidius, pensionat forţat de colegi: facultatea lui nu are studenţi

Fostul rector al Universităţii Ovidius, pensionat forţat de colegi: facultatea lui nu are studenţi

Replica API 17 septembrie 2012 | 00:00 2301

Cadou de ziua lui, la vârsta de 72 de ani

Cadou de ziua lui, la vârsta de 72 de ani

La Universitatea Ovidius din Constanţa, duminică a fost ultima zi în care s-au făcut înscrieri la facultăţile care au probă scrisă de concurs. Înscrierile continuă până pe 18 septembrie pentru specializările unde admiterea se face doar pe bază de dosar. Cu siguranţă, după 18 septembrie conducerea universităţii va prezenta şi bilanţul înmatriculărilor noilor studenţi, precum şi datele statistice privind cei care îşi continuă studiile de masterat sau doctorat.

Până în prezent, din informările transmise presei de către universitatea de învăţământ superior de stat, rezultatele slabe de la bacalaureat nu au afectat decât într-o mică măsură numărul de înscrieri la facultăţile din cadrul Ovidius. Preferate de studenţi sunt ştiinţele economice, în timp ce la polul opus se află, surprinzător, fizica. Spunem surprinzător întrucât fostul rector al Universităţii Ovidius Constanţa, Victor Ciupină, este profesor în cadrul Facultăţii de Fizică. Nu pentru mult timp, căci, potrivit surselor noastre, solicitarea acestuia de a mai susţine cursuri nu a mai primit girul colegilor.

Cum a votat Consiliul Profesoral

La sfârşitul săptămânii trecute, Victor Ciupină a înaintat o solicitare privind continuitatea activităţii în cadrul Facultăţii de Fizică. Consiliul Profesoral, reunit pentru a discuta acest subiect, s-a exprimat după cum urmează: 10 reprezentanţi au votat împotrivă, iar unul s-a abţinut. Teoretic, cu acest vot, colaborarea fostului rector cu universitatea încetează. Practic, urmează să aflăm şi ce va decide noua conducere a universităţii. Facem precizarea că decizia colegilor lui Ciupină vine ca un "cadou" amar, el împlinind chiar luna aceasta vârsta de 72 de ani. Rector până la începutul anului în curs, se poate spune că Ciupină este unul dintre cei mai longevivi, dacă nu la limită, conducători ai unei instituţii de învăţământ superior de stat. Pe lângă vârstă, un motiv pentru care profesorii au decis să-l excludă pe Ciupină ar fi legat de numărul mic de studenţi de la Facultatea de Fizică. Prin urmare, este o adevărată bătălie pe orele susţinute la cele două specializări: Fizică şi Fizică Tehnologică, remuneraţia cadrelor didactice depinzând de orele de curs. Potrivit datelor noastre, la Fizică, în anul II sunt 0 (zero) studenţi, iar în anul III - 1 singur student. După centralizarea datelor de la admitere, suntem curioşi câţi studenţi sunt în anul I. Există, în acest context, chiar posibilitatea ca, în lipsa studenţilor, să fie "îngheţată" specializarea. Mai menţionăm că la Fizică predă şi profesorul Mihai Gârţu, cel care candidase, şi el, la funcţia de rector al Universităţii Ovidius din Constanţa. Vom reveni.

Alexandra ANTON

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272