REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fostul șef al CJAS Constanța cere DESECRETIZAREA documentelor S.R.I. aflate în instanță

Fostul șef al CJAS Constanța cere DESECRETIZAREA documentelor S.R.I. aflate în instanță

Replica API 18 ianuarie 2020 | 00:00 1690

Următorul termen a fost stabilit pentru 20 februarie, atunci când vor fi audiați și denunțătorii lui Poteleanu, la cererea DNA, dar se va efectua și o expertiză criminalistică pentru detecţia comportamentului simulat de unii dintre ei. ”Admite cererea de probatoriu formulată de reprezentantul Ministerului Public la termenul din 07.11.2019 şi încuviinţează audierea în calitate de martor a numiţilor Alexandrescu Luana, Buriu Dorel, Botea Lilisa, Protopopescu Adriana şi Ciovică Marcel Vlad. Dispune efectuarea expertizei criminalistice pentru detecţia comportamentului simulat a martorilor Samara Alexandru, Ciufu Nicolae şi Ivaşcu Aurelian, lucrarea de specialitate urmând a fi realizată în condiţiile O.G. nr. 75/2000 de expert criminalist autorizat de Ministerul Justiţiei. Continuă cercetarea judecătorească cu audierea în calitate de martor a numiţilor Alexandrescu Luana, Buriu Dorel şi Botea Lilisa care urmează a fi citaţi pentru termenul stabilit”, se mai arată în minuta Curții de Apel din 17 ianuarie.

Potrivit rechizitoriului întocmit de procurorii anticorupţie, în perioada 2012 - 2015, Dragoş Poteleanu, în calitate de director general al Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Constanţa, ar fi pretins şi primit de la reprezentanţii unor entităţi medicale private - denunţători în cauză, sumele totale de 102.300 de euro şi 24.000 de lei şi servicii medicale pentru sine şi rude apropiate. Într-unul dintre cazuri, serviciile respective s-au ridicat la aproximativ 3.000 de euro. „Aceste foloase necuvenite au fost pretinse şi primite de către inculpat, în legătură cu îndeplinirea atribuţiilor de serviciu referitoare fie la stabilirea, fie la majorarea plafonului suplimentar de decontare a serviciilor medicale prestate de unităţile respective”, se arată în rechizitoriul procurorilor DNA. Procurorii DNA - Secţia de combatere a infracţiunilor asimilate infracţiunilor de corupţie au dispus trimiterea în judecată a lui Dragoş Poteleanu pentru săvârşirea a opt infracţiuni de luare de mită, în formă continuată, cu 46 de acte materiale. În cauză au fost dispuse măsuri asiguratorii asupra unor bunuri mobile şi imobile, inclusiv asupra conturilor bancare ale inculpatului.

M.P.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Sa se desecretizeze si dosarul pe care l-a depus la primarie cand a cerut locuinta ANL !! Sa vedem si noi pulimea cum e sa fi jmeker !
1
1
Bai frana nu-ti e rusine ? Esti un hot , excroc , lingau si nesimtit !
0
1
Asta lua spaga cum inghite pelicanul peste. Tot biroul lui era impanat de microfoane fraierul crede ca daca o da cu CCR sri probe nelegale se scoate...EL ESTE UN HOT ORDINAR!
1
2
Sa privim mai sus. Medici care sunt de de fapt oameni de afaceri si care s-au vandut catre SRI si DNA!
7
2
Bai gainare , nu-ti e rusine ? La AJOFM ai furat impreuna cu prietena ta Carmen , sa-ti fie rusine !
7
5
serei care are interzis prin lege sa fie organ de cercetare penala scrie niste documente impotriva cuiva apoi le secretizeaza ca sa nu se poata apara si pe baza lor si a unor sifoane mincinoase se da condamnare fara flagrant ca e dosar pe coruptie facut de denea si nu e nevoie de probe. Pai cum e asta justitie corecta cand pentru alte fapte se aduc o gramada de probe care sunt publice si clare se face si flagrantl si abia sunt suficiente pentru condamnare cu executare a infractorului daca nu cumva ajung sa fie condamnati chiar politistii ca l au torturat psihic pe infractor in timpul anchetei.
11
6
De ce sa ia?este in seviciu statului, are salariu, a luat, indiferent cit sa raspunda de faprele lui.Tu ai lua?ai luat?
11
4
Un impostor gainar, caruia ii acordati mult prea multa atentie. E atat de cretin incat nici sa fure nu e in stare.
9
4
pe bune e dosar facut la ordin. o fi luat nu o fi luat dar nu sunt decat denunturi facute de unii la santajul dna.
10
15

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108