REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.3° Constanța Sâm., 18 Mai 2024
Anul XX Nr. 6733
14.3° Constanța Sâmbătă, 18 Mai 2024 Anul XX Nr. 6733
 

Fostul șef de la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură a ajuns pe mâna lichidatorului judiciar

Fostul șef de la Agenția Națională pentru Pescuit și Acvacultură a ajuns pe mâna lichidatorului judiciar

Andreea CONDURACHE 19 decembrie 2023 | 00:00 3931

Lichidatorul judiciar al societății Păstrăvăria Arinul SRL, din Schitu, deținută de Valentin Buksz, fost președinte al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, organizează o licitație publică în vederea vânzării unui spațiu comercial din Capitală. Prețul de vânzare este de 255.000 de euro, fără TVA. Vă reamintim că magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au dispus deschiderea procedurii de insolvență a firmei în luna februarie, iar în luna decembrie a.c., firma a intrat oficial în faliment.

Fostul sef de la Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura a ajuns pe mana lichidatorului judiciarValentin Buksz, foto agerpres.ro

Bunurile societății Păstrăvăria Arinul SRL, deținută de Valentin Buksz, fostul președinte al Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au fost scoase la licitație de lichidatorul judiciar al firmei. Vorbim despre un spațiu de depozitare din Sectorul 2 al Capitalei, localizat pe bulevardul Chișinău, numărul 1, în suprafață utilă de 242,09 metri pătrați. Prețul de vânzare este de 255.000 de euro, fără TVA, iar procedura se va desfășura în cursul zilei de 5 ianuarie 2024.

Vă reamintim că magistrații din cadrul Tribunalului Constanța au admis cererea formulată de societate și au dispus deschiderea procedurii generale a insolvenței, în luna februarie a anului 2023, iar pe 8 decembrie a intrat în faliment. Administratorul judiciar al societății este Dăscălescu & CO SRPL, care va îndeplini atribuțiile prevăzute de art. 58 din lege, cu o retribuție fixă de 7000 de lei la care se adaugă TVA şi o componentă variabilă de 10% la care se adaugă TVA, din fondurile obținute în cursul procedurii. În 2022, cifra de afaceri a fost 0, au fost înregistrate și pierderi în valoare de 124.842 de lei, dar și datorii de 1,7 milioane de lei.

Fostul sef de la Agentia Nationala pentru Pescuit si Acvacultura a ajuns pe mana lichidatorului judiciarComplex Agroalimentar ,,Piața Delfinul”

Fostul șef al Agenției de Pescuit și-a amenajat o piață de pește în București

Fostul șef al Agenției de Pescuit și-a amenajat, în 2014, cu fonduri de la stat, o piață de pește în București. Ulterior obținerii finanțării, Valentin Buksz s-a trezit cu un control Direcției Generală Control, Antifraudă și Inspecții, inspectorii constatând că firma lui Buksz, SC Păstrăvăria Arinul SRL, cu sediul în Schitu nu a îndeplinit condițiile asumate în contractul de finanțare. Direcția Generală de Control a sesizat Departamentul de Luptă Antifraudă, în vederea demarării procedurii de verificare specifice de investigare a celor prezentate în raport, existând suspiciuni de posibilă fraudă privind eligibilitatea cheltuielilor solicitate de beneficiar. Inspectorii au reținut în sarcina firmei lui Buksz o creanță bugetară de plată peste 1 milion de lei, de care fostul președinte al Agenției de Pescuit încearcă să scape. Păstrăvăria Arinul SRL are unic asociat SC Conceta Silva SRL, din Schitu, și are ca domeniu de activitate acvacultura în ape dulci.

SC Conceta Silva SRL, ce se ocupă cu activități de consultanță pentru afaceri și management, are acționari pe familia lui Valentin Bucksz, după cum urmează: Buksz Silvia Catalina, deține 61 %, iar Buksz Melaniea și Valentin Buksz dețin câte 20 %.

Cine este Valentin Buksz?!

Valentin Buksz a fost președintele Companiei Naționale de Administrare a Fondului Piscicol (CNAFP) în perioada 2003-2005, plecând de la conducerea companiei după ce a fost demis de ministrul Agriculturii de la acea dată, Gheorghe Flutur. În ianuarie 2009, a fost numit la șefia ANPA, în timpul guvernării Boc, rămânând aproape doi ani în funcție. Valentin Buksz a fost în centrul unui scandal legat de numirea sa în funcția de șef al ANPA fiind cercetat într-un dosar penal. A fost acuzat că, în perioada în care a ocupat funcţia de șef al CNAFP, a organizat o licitaţie pentru achiziţionarea de panouri metalice necesare delimitării zonelor de pescuit, în urma căreia statul român a fost prejudiciat. Un control a scos la iveală faptul că licitaţia a fost câştigată de o firmă controlată de unul dintre nepoţii lui Valentin Buksz. De asemenea, deşi au fost achitate toate panourile, doar un sfert din acestea au fost livrate, efectiv, şi instalate.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere
Jegul asta a devalizat Pestomul si a lasat pe drumuri atâta lume ! Karma nu doarme!!
7
0
Ooo iarasi, numai lume buna. Ce mai ciorditi si ce mai combinati? Dar Buksz junior? A lasat cardurile?
8
0

REPLICA

LOTO

6/49
242243261637
5/49
301227152521
joker
18419468