REPLICA ONLINE CONSTANTA

12.6° Constanța Vin., 26 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6711
12.6° Constanța Vineri, 26 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6711
 

Fostul șef Radionav a ajuns să facă curat în toată Constanța

Fostul șef Radionav a ajuns să facă curat în toată Constanța

Ana Maria LIPAN 20 martie 2023 | 00:00 3515

Firma SC CIP Avantaj SRL, controlată de Ciprian Pericleanu-Grigore, fostul șef al Radionav SA, a reușit să mai pună mâna pe un contract la Constanța, de data aceasta pentru prestarea serviciilor de curățenie, de care urmează să beneficieze mai multe locații ale Serviciului Public de Impozite, Taxe si alte Venituri ale Bugetului Local (SPIT). Contractul, ce are o valoare ce se ridică la suma de 126.034,07 de lei,  fără TVA, pe o perioadă de trei luni, este un alt succes al afaceristului, ale cărui buzunare sunt burdușite cu bani de la stat. Recent, societatea a pus mâna și pe contractul pentru întreținerea igienei clădirilor, a platourilor piețelor și a aleilor pietonale din parcurile de distracții aflate în administrarea AFI SRL Constanța, pentru care a încasat nu mai puțin de  853.852,92 de lei, fără TVA.

Fostul sef Radionav a ajuns sa faca curat in toata Constanta

Societatea SC CIP Avantaj SRL, din Tulcea, deținută de Ciprian Pericleanu Grigore, fostul șef al Radionav, este o abonată la banii publici, reușind în scurt timp să obțină nouă contracte cu instituțiile publice constănțene. După câștigarea licitației pentru prestarea de servicii de curățenie, igienă și întreținere curentă a clădirilor, a platourilor piețelor și a aleilor pietonale din parcurile de distracții aflate în administrarea AFI SRL Constanța, firma urmează să dea cu mătura și la sediile Serviciului Public de Impozite, Taxe și ale Venituri ale Bugetului Local.

Fostul sef Radionav a ajuns sa faca curat in toata Constanta

SPIT a atribuit pe data de 3 martie a.c. un contract ce presupune realizarea serviciilor de curățenie ale mai multor locații aflate în subordinea acestora. Contractul a fost atribuit în urma unei proceduri simplificate de achiziție, având o valoare de 126034.07 de lei și o durată de 3 luni.

Printre angajamentele acesteia la semnarea contractului se numără prestarea serviciilor de curățenie prin punerea la dispoziție de către operatorul economic a resurselor umane, furnizarea materialelor și a soluțiilor necesare acestui demers, colectarea selectivă a deșeurilor și asigurarea unor consumabile igienico-sanitare. Printre locațiile care vor beneficia de aceste servicii se numără și cele situate pe bulevardul Tomis, la numărul 391, pe strada Soveja, la numărul 104, pe bulevardul Alexandru Lăpușneanu, la numărul 116C și pe strada Traian, la numărul 24B. Firma de curăţenie reprezentată de Ciprian Grigore Pericleanu a raportat pentru anul 2021 o cifră de afaceri de peste 7,6 milioane de lei şi un profit net de 1,7 milioane de lei, cu 161 de angajaţi.

Pericleanu a fost declarat incompatibil de către ANI

Contrabasist de profesie, Pericleanu a fost consilier local PNL în Tulcea, unde a şi candidat la primărie, iar în 2012 a fost declarat incompatibil de către ANI după ce s-a constatat că făcea afaceri cu oraşul care îl plătea şi ca ales local. În 2013, liberalul tulcean era numit preşedinte al Consiliului de Administraţie de la Compania Naţională de Radiocomunicaţii Navale Radionav SA Constanţa.

Bunurile companiei de stat Radionav, scoase la licitație

Ministerul Transporturilor a desfiinţat Compania Naţională de Radiocomunicaţii Navale Radionav SA, din pricina faptului că Radionav nu mai avea venituri proprii, funcţionând exclusiv din alocaţii bugetare. La sfârşitul anului 2018, avea 55 de angajaţi şi 9 persoane în structura de conducere. În 2019, angajații au fost băgați în șomaj, fără să li se plătească salariile restante de luni de zile, așa că au urmat calea instanței. Au câștigat, însă banii tot nu i-au primit… pe toți. Așa că, au continuat bătălia, formulând recurs. Au pierdut, însă, așa că foștii angajați vor continua să viseze la banii pe care ar trebui să-i primească. Între timp, lichidatorul vinde compania bucată cu bucată, la licitație.

Între timp, bunurile companiei sunt scoase la licitație de lichidator. Pe 19 octombrie 2020 s-a dispus, de către instanță, deschiderea procedurii simplificate a insolventei și a fost numit lichidator judiciar pe A&A Consultants SPRL. Acesta a scos la licitație câteva mașini aparținând fostului Radionav, marca Dacia Logan și Dacia Duster. Lichidatorul a mai organizat licitații publice pentru vânzarea imobilelor proprietatea Radionav situate pe raza județului Constanța, compuse din teren în suprafața de 16216 mp si construcțiile aflate pe acesta. Prețul de pornire a fost de 504.000 euro + TVA.

Fostul sef Radionav a ajuns sa faca curat in toata Constanta

De ce a fost lichidată Radionav

Reamintim că, în şedinţa Guvernului din 12 august a.c., a fost discutat Memorandumul privind „Dizolvarea Companiei Naţionale de Radiocomunicaţii Navale „RADIONAV” – S.A. Constanţa. Potrivit documentului semnat de Ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, „o parte dintre atribuțiile RADIONAV stabilite prin actul său constitutiv sunt realizate de către Autoritatea Navală Română, autoritatea centrală de specialitate din subordinea Ministerului Transporturilor, în domeniul siguranţei navigaţiei şi al securităţii navelor, care gestionează interfaţa electronică unică de raportare.” În anul 2016, se arată în memorandum, Corpul de Control al Prim-ministrului a efectuat un control la RADIONAV în legătură cu respectarea dispozițiilor legale și a normelor interne cu privire la organizarea și funcționarea companiei, precum și cu privire la îndeplinirea atribuțiilor acesteia, finalizat cu întocmirea Raportului nr. 1560/2016. Astfel, în raport este consemnat faptul că: ”deși are statut de companie națională, organizată ca societate comercială pe acțiuni, C.N. RADIONAV S.A. funcționează ca o instituție publică, fiind finanțată preponderent (în proporție de peste 85 %) din subvenții acordate de la bugetul de stat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108