Fostul soț al ex-Consulului României la Toronto a intrat în afaceri și în Portul Constanța
Fostul soț al ex-Consulului României la Toronto a intrat în afaceri și în Portul Constanța
Facebook Twitter Whatsapp Linkedin PinterestCompania Națională „Administrația Porturilor Maritime” SA Constanța a semnat în cursul zilei de 22 noiembrie a.c. un acord cadru ce vizează „prestări servicii de revizii, întreținere și reparații pentru autovehicule”, în urma unei proceduri de licitație simplificată inițiate pe 31 august 2023. Câștigătoarea contractului este societatea Europarts Services SRL, deținută de afaceriștii Cerchia Violeta, Vasilescu Ștefan Dragoș și Ioana Cătălina Ilarion.
Valoarea acordului cadru este de 1.300.000 de lei, fără TVA, și are o durată de 24 de luni. Obiectul contractului constă în menținerea capacității de transport prin asigurarea serviciilor de revizie, întreținere și reparații pentru 121 de vehicule. Operațiunile de service constau în revizii tehnice, întreținerea, repararea înlocuirea elementelor mecanice, electrice, de caroserie (tinichigerie și vopsitorie), a vehiculelor și a echipamentelor conexe, în cadrul unor unități service autorizate RAR.
Trebuie menționat și faptul că Europarts Services SRL, din Constanța, apare cu regularitate în contractele atribuite de instituțiile statului, atunci când vine vorba despre repararea autovehiculelor din parcurile auto. Începând din anul 2008, societatea a primit contracte a căror valoare totală depășește suma de 20 de milioane de lei, majoritatea venind din partea CFR, CNAIR sau APIA.
Firma are ca asociat majoritar un om de afaceri discret, necunoscut publicului larg. A fost soțul unui diplomat de carieră, consul în Spania și Italia, și nu numai, Sabina Mădălina Şomăcescu. Aceasta a ajuns diplomat de la o vârstă cât de poate de fragedă, pe la 20 și ceva de ani, însă norocul a părăsit-o prin 2019, atunci când a fost demisă din postul de consul general al României la Toronto. La acea vreme, surse din cadrul MAE spuneau că în mandatul lui Șomăcescu de la consultatul general de la Salonic au fost descoperite nereguli grave, însă sesizarea Parchetului a fost blocată în ultimul moment.
Sabina Mădălina Șomăcescu și Ștefan Dragoș Vasilescu
Revenind la fostul soț Ştefan Dragoş Vasilescu și societatea acestuia, până la parafarea contractului cu APIA, Europarts Services SRL a avut o colaborare foarte bună cu Serviciul de Ambulanţă Constanţa, ocupându-se de repararea ambulanţelor, singură sau împreună cu alte firme, dar și cu Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) SA.
Anul 2022 se pare că a fost unul destul de bun pentru societatea Europarts Services SRL reușind să înregistreze o cifră de afaceri în valoare de 4,5 milioane de lei, un profit net în valoare de 225.794 de lei, dar și 17 angajați.
Sabina Mădălina Şomăcescu și Vasilescu s-au căsătorit în 2011
Vasilescu s-a căsătorit cu fostul diplomat în decembrie 2011, pe când ea avea 29 de ani. Căsătoria a fost încheiată la Consulatul român de la Castellon de la Plana, unde tânăra soţie era chiar consul general. În declarația acesteia de avere, afaceristul nu mai apare din 2012, semn că cei doi s-au despărțit la scurt timp.
Sabina Mădălina Cokyapici Şomăcescu este fiica unei cunoscute avocate din Gorj, Simona Şomăcescu, fost procuror până în 1997. Fosta soţie a afaceristului din Constanţa a fost avocată în Baroul Gorj, până a fost numită, pe nepusă masă, consul în Spania, în august 2011, la doar 29 de ani. Cariera de succes a diplomatei a fost încununată de un post de consul general la Torino, apoi la Milano, iar în 2019 la Salonic.
Darius Valcov, fost ministrul al Finanțelor
Șomăcescu a fost susținută puternic de Darius Valcov, fostul ministru al Finanţelor, condamnat definitiv, în februarie, la 6 ani de închisoare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani. A mai fost susținută și de Toni Greblă. Toni Greblă și Sabina Șomăcescu se trag din același oraș, Târgu Jiu.
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Urmareste-ne pe Google News