REPLICA ONLINE CONSTANTA

15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
15.4° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Fotbal: Anglia va demara un experiment cu camere de corp pentru arbitri din 2023

Fotbal: Anglia va demara un experiment cu camere de corp pentru arbitri din 2023

A.F. 15 octombrie 2022 | 00:00 439

Un experiment care va permite arbitrilor să poarte asupra lor camere video în meciurile de seniori din ligile inferioare din Anglia a primit undă verde şi va demara în prima jumătate a anului viitor, transmite DPA.

Scopul experimentului este de acţiona ca factor de descurajare împotriva abuzurilor fizice şi verbale la care sunt supuşi arbitrii, acte ce au devenit un motiv de preocupare pentru fotbalul de la bază piramidei.

Săptămâna trecută, un arbitru a fost agresat în Lancashire, iar presa a relatat că oficialul s-a ales cu nasul spart, patru coaste rupte, un umăr dislocat, contuzii şi un traumatism cervical, citează Agerpres.

Federaţia engleză de fotbal (FA) a confirmat că investighează incidentul. Anul trecut, conform datelor FA, au existat 1,1 ''cazuri serioase'' raportate la 1.000 de meciuri, incluzând atacuri asupra arbitrilor meciului, contact fizic sau tentativă de contact fizic cu oficialii de meci şi cazuri de discriminare.

FA anticipează că procesul camerelor de corp poate începe în prima jumătate a anului 2023, dar agenţia de ştiri PA a estimat că detalii privind datele despre protecţia şi siguranţa urmează să fie finalizate în discuţiile cu IFAB (International Football Association Board), garantul regulilor jocului de fotbal.

Probleme precum modul în care se poate solicita permisiunea jucătorilor să fie filmaţi, cine va avea acces la filmări şi orice alte implicaţii de siguranţă sunt încă în curs de rezolvare.

''Scopul procesului, primul la nivel global de această natură, ar fi să să exploreze dacă utilizarea camerelor de corp îmbunătăţeşte comportamentul participanţilor, oferind în acelaşi timp siguranţă suplimentară pentru oficialii de meci la nivel de seniori în ligile inferioare. Finalizăm detaliile procesului cu IFAB, iar informaţii suplimentare vor fi comunicate în timp util'', a precizat FA într-un comunicat.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272