REPLICA ONLINE CONSTANTA

14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024
Anul XX Nr. 6717
14.9° Constanța Joi, 2 Mai 2024 Anul XX Nr. 6717
 

Fotbal: Awer Mabil, desemnat Tânărul Australian al Anului

Fotbal: Awer Mabil, desemnat Tânărul Australian al Anului

A.F. 29 ianuarie 2023 | 00:00 294

Awer Mabil, component al naţionalei Socceroos la Cupa Mondială de fotbal din Qatar, a fost desemnat Tânărul Australian al Anului 2023 pentru activitatea sa caritabilă în taberele de refugiaţi din Africa de Est, informează Reuters.

Fotbal: Awer Mabil, desemnat Tanarul Australian al AnuluiAwer Mabil

Jucătorul în vârstă de 27 de ani, care s-a născut din părinţi originari din Sudanul de Sud într-o tabără de refugiaţi din Kenya şi s-a mutat în Australia la vârsta de 10 ani, a spus că a fost onorat doar să fie nominalizat pentru acest premiu.

"Pentru mine, să fiu desemnat Tânărul Australian al Anului îmi dă puterea de a continua să fac ceea ce fac", a afirmat Mabil într-o înregistrare video difuzată de Football Australia. "Îmi place să ajut oamenii şi sunt foarte motivat să construiesc pe această bază", a adăugat el, citează Agerpres.

Părinţii săi au acceptat premiul din partea prim-ministrului Anthony Albanese, în numele lui Awer Mabil, care joacă în Europa la echipa cehă Sparta Praga.

Organizaţia caritabilă "Barefoot of Boots", pe care Mabil a fondat-o împreună cu fratele său Awer Bul, a donat inţial echipament de fotbal copiilor din tabere de refugiaţi din Africa de Est, dar de atunci s-a extins la furnizarea de echipamente medicale şi produse sanitare.

Awer Mabil a transformat un penalty în victoria obţinută de Australia la loviturile de departajare în faţa selecţionatei statului Peru, graţie căreia naţionala Socceroos a participat la cincea sa Cupă Mondială consecutivă, unde a jucat un rol în calificarea ţării sale de adopţie în optimile de finală.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
12115193735
5/49
2433301091
joker
35372434272