REPLICA ONLINE CONSTANTA

16.4° Constanța Dum., 28 Apr. 2024
Anul XX Nr. 6713
16.4° Constanța Duminică, 28 Aprilie 2024 Anul XX Nr. 6713
 

Fotbal: Burleanu se aşteaptă ca Istvan Kovacs şi Ovidiu Haţegan să arbitreze la Cupa Mondială

Fotbal: Burleanu se aşteaptă ca Istvan Kovacs şi Ovidiu Haţegan să arbitreze la Cupa Mondială

Replica API 29 aprilie 2022 | 00:00 278

Preşedintele Federaţiei Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a declarat într-o conferinţă de presă susţinută la finalul Comitetului Executiv al FRF, că se aşteaptă ca arbitrii Istvan Kovacs şi Ovidiu Haţegan să oficieze la următoarea ediţie a Cupei Mondiale.

Răzvan Burleanu

"De foarte multe ori e foarte greu să fii apreciat la tine în ţară. Iar lucrul ăsta e demonstrat de Istvan Kovacs prin prestaţia sa la nivel internaţional. Istvan Kovacs alături de Ovidiu Haţegan sunt doi arbitri pe care ne bazăm în anii următori în ceea ce priveşte reprezentarea fotbalului Românesc la cel mai înalt nivel. Pe lângă prezenţa lor la Campionatul European, ne aşteptăm ca amândoi să fie prezenţi şi la Cupa Mondială. Asta înseamnă că UEFA şi FIFA recunosc integritatea arbitrajului românesc, dar totodată şi performanţa celor doi. Şi atunci ar trebui să beneficieze de mai multă înţelegere şi în campionatul intern. Kyros Vassaras (preşedintele Comisiei Centrale de Arbitri) se află constant în contact cu Ovidiu Haţegan, pe care îl aşteptăm cât mai repede să revină. Obiectivul pentru el este de asemenea prezenţa la Cupa Mondială. Cu siguranţă el îşi doreşte să revină în arbitraj", a afirmat Burleanu, scrie Agerpres.

Pentru profesionalizarea arbitrilor, preşedintele FRF îşi doreşte o susţinere financiară din partea Ligii Profesioniste de Fotbal. "Arbitrii sunt singurii amatori în rândul profesioniştilor. Pentru a trece şi ei la profesionişti avem nevoie de susţinerea Ligii Profesioniste de Fotbal, pentru că LPF produce cea mai importantă sursă de venit, mă refer la comercializarea drepturilor TV. Iar în acest fel pe viitor să putem asista la o schemă financiară pe care să o putem avea şi pentru arbitrii de top din România astfel încât să contribuim la profesionalizarea meseriei de arbitru", a mai spus Răzvan Burleanu.

Precizări:
Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice deschise.

Google New Urmareste-ne pe Google News

Ti-a placut articolul?


COMENTARII

Puteti adauga un comentariu de maxim 1000 caractere

REPLICA

LOTO

6/49
182182191
5/49
251721402310
joker
8442812108